ISPO (istraživačko slav. planinarstvo + ISPO-vci)

Slavonska brda: Psunj, Papuk, Krndija, Požeška gora, Dilj gora.

Re: ISPO (istraživačko slav. planinarstvo + ISPO-vci)

PostPostao/la bedemgrad » 08. 04. 2011., 20:27

Pozdrav svima na (n)ovom forumu.
Naš prijedlog za nedjeljnu turu 10.04.2011. (u dogovoru s Cigom) : G.Pištana - Pištanska kosa - Rust - Viljevačka kosa - G.Pištana
Nađemo se u centru Orahovice, kod autobusnog kolodvora u 8.30 sati.
Ukoliko vam ovo ne odgovara, možete iznijeti svoje prijedloge, a ako ih nemate, nema veze, imamo ih mi još nekoliko .
Čujemo se, vidimo se...pozzz...
bedemgrad

PostPostao/la lojza » 08. 04. 2011., 22:20

Ljudi, manje slova-više hoda!!!
tratatatiraaaa!
lojza

PostPostao/la lojza » 08. 04. 2011., 22:22

Bedemgrade živio!
Nadam se da dolazim-94%!
lojza

PostPostao/la davor M » 08. 04. 2011., 22:25

vidit ću te u nedalju tratatata pazi 25.6km budi spreman
davor M

PostPostao/la no48 » 10. 04. 2011., 20:58

Danas sam čak izgorio po vratu na suncu. Išao sam Banićevac - Sinlije - Šnjegavić - Radanović Lanište - Žirovnjak - Kapetanica - Petkovica - Veljina glava - Strmac, od 10 do 16 sati, sa tri čik pauze, bez jela. Sunčano, i previše, po vrhovima vjetar kao lud ( svaki put kad idem onuda sam puše vjetar za ppzdt ) ali u nizinama toplo i odlično, šuma je zazelenila do cca 600m, ostatak još čeka proljeće, cvijeća koliko hoćeš i kakvog hoćeš. Lovci su iza Sinlija imali woodstock, nakupilo ih se cijelo čudo kako su se grupisali Baš sam se lijepo prohodao nakon tri tjedna sjedenja. Aleluja! Fotke kasnije jerbo opet imam nekih tehničkih problema. Pozdrav ekipi ma gdje god bili! Evo i fotki, uspio sam! https://picasaweb.google.com/1033771405 ... directlink
no48

PostPostao/la lojza » 10. 04. 2011., 22:35

Odradili smo gore spomenutu Bedemgradovi turu, malo na kraju izmijenjenu, usput smo svratili na Kolac. Bilo nas je jedanaest, vjetar je puhao jače nego kod No48.
lojza

PostPostao/la mlinka » 10. 04. 2011., 22:46

Naš prijedlog za nedjeljnu turu 10.04.2011. (u dogovoru s Cigom) : G.Pištana - Pištanska kosa - Rust - Viljevačka kosa - G.Pištana (bedemgrad)
Evo malo sličica s mobitela i GPS trasa:
https://picasaweb.google.com/1066299973 ... zbp7GPsgE#
Pozdrav svima!
mlinka

PostPostao/la Davor Os » 11. 04. 2011., 09:54

Uputio sam se sam prema Papuku i razmišljao kuda poći.Sinoć sam gledao forume, zvao Cigu i Davora ali nitko mi se nije javljao na telefon.Nazvao sam još koji put ovu dvojicu dok sam lagano vozio negdje, neznam kud prema Papuku.Pred Orahovicom zvoni telefon i javlja se Cigo. Isprika, telefon nije čuo bio je stišan.Rekoh nema veze i onako je kasno za dogovore jer sam već u Orahovici a oni tko zna gdje.A oni, gle čuda oni su u Orahovici, tako da sam za tri minute bio sa ekipom.Pratio sam forume ali ne i ovaj novi od HPS a tamo je bilo sve o današnjem izletu.
Uglavnom prohujali smo poput vjetra (koji je strašno pirio) Pištanskom kosom do Kolca i natrag Pištanskom rijekom.( na kojoj smo očekivali više vode,te bolje slapove)
Usput smo riješavali dilemu sa Rustom i dvije kote pored njega, što je što i siguran sam da su sve dileme riješene.

O izletu i fotke na

https://picasaweb.google.com/matasdavor ... KosaKolac#
Davor Os

PostPostao/la bedemgrad » 11. 04. 2011., 11:24

Dana 10.04.2011. grupa ISPO-vaca u sastvu Josip - Cigo (Al), Emina, Sadik,Davor i Dražen - Mlinka (Pž), Zdravko- Lojza (BD), Vlatko (Sl), Davor (Os), te Gašo, Željko i Ruža (Na) ishodala je kružnu turu od sela Gornja Pištana preko Rusta i Kolca natrag do sela. Tura je trajala od 9 do 16 sati po prekrasnom sunčanom i vjetrovitom, pravom proljetnom, danu, u društvu kakvo samo možete poželjeti...
U Orahovici smo skrenuli na asfaltnu cestu za selo Gornja Pištana, te na prikladnom mjestu na kraju sela ostavili aute i nastavili pješke cestom prema selu Kokočak.Nakon cca 500m skrenuli smo na šumsku cestu kojom smo se popeli na Pištansku kosu preko vrha Jagodnjaka. Hrptom Pištanske kose nakon cca dva sata hoda došli smo do Tromeđe gdje smo se susreli s markiranim putem JJPP (Jubilarni Jankovački Planinarski Put) koji dolazi iz Krajine te njime nastavli do Rusta (kote 772, 762 i 764) i dalje do raskrižja markacija za Jankovac, Veliku Radetinu te Češljakovački Vis i Bazovu Glavu. Odabrali smo put prema Češljakovcu i Bazovoj i naišli na vrtaču u dnu koje je jama. Budući da je g. Vlatko izvrstan poznavalac spilja i jama na ovom području, zaustavili smo se i razgledali je, a zatim obavili i ručak na prekrasnom tepihu od srijemuša (salata na dohvat ruke!).Budući da smo bili ispod vrha Kolac, kroz polje medvjeđeg luka popeli smo se na njega, a zatim se spustili prema Viljevačkoj kosi, no nismo nastavili njome kako smo isprva namjeravali, nego smo se spustili do izvora Pištanske rijeke i putem uz nju vratili se do sela G. Pištana za što nam je trebalo cca dva sata. U Pištansku se rijeku s Pištanske i Viljevačke kose spuštaju preko stijena i kamenja brojne pritoke tvoreći tako veće i manje slapove, a i sama je Pištanska rijeka vrlo zanimljiva - puna brzaca i slapića. Također smo uz njen rub naišli na prekrasne žbunove žutog žabljaka što je upotpunilo naše današnje uživanje u proljetnoj flori Papuka.
Pozdrav svim sudionicima ovog lijepog izleta - bili ste divno društvo.
Također, pozdrav svim dragim ljudima koji nam se danas nisu mogli pridružiti , Zorku s kojim smo se družili u Orahovici i Josipu koji ne može odoljeti "crnom" Psunju.

https://picasaweb.google.com/1079136166 ... bQ9OmR-QE#
bedemgrad

PostPostao/la klikunaš » 12. 04. 2011., 22:24

pozdrav ekipi. nešto sam ja svojevremeno sprejem šarao po tim vrhovima . pa sam našao Jungovu kutiju na drugom vrhu koja je sakrivena iza kamenja. To dobro zna Gašo. Tu sam , na tom vrhu postavio teku i novu kutiju sa pečatom, ali stalno misleći i da je onaj zasprejani kamen vrh, gl. vrh ? Pa opet dilema, valjda su stari znali nešto o topografiji. Mučilo me je i to zašto šumari rade velika raskrižja odjela na nevažnim vrhovima. Mnogo, mnogo dilema.
Priklanjam se , prvenstveno Gašinom stavu jer ga to mući godinama i tamo je uz Cigu najčešće. A i 4 GPS uređaja nisu mačji kašalj.
Znači Rust je " zasprejani vrh". Premjestit ćemo kutiju. Hvala na pravom istraživačkom majstorluku. Pozz velikom tražitelju spilja i sličnog gosp. Griblu.
I dalje spremam ISPO " nuklearni" !
klikunaš

PrethodnaSljedeća

Natrag na Slavonske planine

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.