Točak,Hercegovac,Kapovac (Ružica grad sa svih strana svijeta) Nisam planirao ovaj vikend na brda jerbo sam nikakav još od prošlog izleta na Crni Psunj.Snijeg koji je pao i zabijelio visove ipak me je istjerao iz kuće i zaputio prema Krndiji jer mi je najbliža,nije mi se nešto vozalo.
Auto ostavljam kod jezera i penjem se prema Ružici.Mjenjam plan i spuštam se opet dolje plema Radlovcu i preko Točka i Mušić brda krećem prema Kapovcu.Divlje sam svinje nusput dignuo sa doručka, lomile su suho granje dok su bježale od mene ne znajući pritom da imam samo fotoaparat, da sam sam na djelu Krndije na kojemu nikad nisam bio i da ih se i ja prema njma osjećam veliko strahopoštovanje ako ne i strah.
Put kojim idem prolazim prvi puta ali nema zabuna,kombinacijom prosjeka i grebena prolazim Mušić brdo i Točak ( za njega nisam siguran jer nisam imao kartu ali prije da je bila bezimena kota kod kamenoloma Hercegovac.)
Penjem se opet na greben Malog visa, ni njega nisam nikad prošao sa te strane.Snijeg je sve dublji, u daljini čujem pucnjeve,lovci kod Kapovca a ja tamo idem.Kod čeke ispod Malog visa nečkam se, bolje mi je vratiti se jer je do Kapovca još daleko,snijeg je sve dublji i sam sam što je najgore.
Ponio sam zabunom ljetne cipele a prave zimske ostadoše kod kuće , ....ebiga.
Kapovac kojeg vidim kroz drveće me ipak zove dalje te nastavljam ,na SPP izlazim za pola sata i još sat do vrha.Vidik nije baš i neki sa vrha,trebalo bi malo drveće koje smeta pogledu po kratkom postupku žrtvovati za ljepotu vidika koji bi se mogao pružati sa toga mjesta.
Ludo hrabri dečki spuštaju se biciklima kozjim stazama po snijegu između drveća........ i ja bih vjerovatno ali godine ne daju ni pomisliti.
Laganim tempom spuštam se prema Ružici kombinacijom markiranih staza i Ispo puteljaka i nakon šest sati hoda bez i jednog odmora (osim stajanja za fotografiranje) vraćam se do auta.
https://picasaweb.google.com/1063917910 ... acKapovac#