Postao/la klikunaš » 04. 06. 2012., 22:53
na prošloj sjednici Izvršnog odbora HPS-a zamoljen sam da budem njegov predstavnik na manifestaciji "Dan planine Krndije".
u međuvremenu sam određen da toga dana budem dežurni nadzornik na Jankovcu pa nisam mogao doći predstaviti HPS. I bolje - jer bi rekao :
1. da je vidikovac ( protupožarno turističke namjene financiran od Ministarstva Kulture RH ) napravljen prije dvije godine ( rujan 2010. godine) i da je njegovo zakašnjelo otvorenje između opstalog u službi promocije ravnatelja PP Papuk i onih koji su na to - već poslovično i tradicionalno - "navučeni". Tako je bilo i za "Međunarodni dan planina 2011. god". Ista poza isti akteri !
2. da se između Požege i Kutjeva vidi evidentni rivalitet glede kulturno- turističko-glazbeno-vinskih i inih događanja i da se u to kolo htjelo ili nehtjelo uvuklo i vrlo poštovano i kvalitetno planinarsko društvo Vidim. Jednostavno ne mogu izbjeći svoj grad i financiranje , čini mi se , iz tog izvora. Pa tako imamo sijaset događanja u Kutjevu koja su ujedno i u planinarskom kalendaru Slavonskog planinarskog saveza koji poziva svoje članstvo na ista. Mislim da se zbog toga u određenoj mjeri zanemaruju izleti u drugim slavonskim društvima odnosno da se istim intezitetom i željom ne promoviraju izleti npr. u Lipiku, Virovitici... .
Kada se tomu pridoda i želja ( ili poziv) PP Papuk da bude suorganizator u tim događanjima ( naravno uz spomenutu neizbježnu promociju ) tada se za SPS može ( iz moje perspektive )i reći da ima prema nekima članicama iz sastava svoje asocijacije maćehinski ili barem neuravnotežen odnos.
3. da ćemo Krndiju najbolje upoznati svakom prilikom hodnje po njoj i kada nema nekog zadanog prigodničarskog dana. Ruku na srce, "Dan planine Krndije" je bio sekundarni događaj onoga što su zamislili kutjevački vinari i ini suorganizatori. Barem tako mislim, a i vidljivo je iz programa događanja . Uostalom samo šest planinara taj dan je i obilježilo Krndiju svojom hodnjom. Bravo Petrovići, Gašo and co.
Dobro došli na "Dane planine Krndije 2013 ". Možda se tom prigodom otvori i posveti kemijski WC !
Ali stvarno je tamo nužan nužnik.