Krndija

Slavonska brda: Psunj, Papuk, Krndija, Požeška gora, Dilj gora.

Re: Krndija

PostPostao/la klikunaš » 06. 05. 2012., 08:32

Bravo dečki ,
mali izlet, a veliki rezultati.
U vremenu nadolazećih neizbježnih suša vaše malo istraživanje je hvalevrijedno.
Iznajmit ćemo Vas i za Papuk i još neke ISPO ture. Dobar zadnji slajd.

Pozz, hvala.
klikunaš

PostPostao/la Davor Os » 07. 05. 2012., 12:29

Duzluk,Podrumine,Kapovac,Stari grad

Dogovarao sam sa dvojicom današnji izlet, jedan povrijedio nogu, drugi se opio sinoć tako da sam na kraju krenuo sam na Planinu.Cilj puta sam odredio prije i nisam ga htio mjenjati iako sam obećao sam sebi da ne idem više sam nemarkiranim putevima.Poslije uspona na Čibger (dosta loš i strm put) izašao sam na šumsku prosjeku koja vodi do Rudina.Nakon kratkog premišljanja odustao od zamišljenog puta te ostavljam ovu turu za drugi put kada ne budem bio sam.
Prečicama se prebacujem na greben Starog grada i nastavljam markiranim putem (uz bandere) do Kapovca.Gore par šetača u berbi srijemuša pa svratili do Kapovca.Nazad preko Starog grada.Cijelim putem uživao sam u mnoštvu raznolikog cvijeća koje je niknulo pslije nedavnih kiša.

https://picasaweb.google.com/1063917910 ... neKapovac#
Davor Os

PostPostao/la Blade77 » 07. 05. 2012., 13:54

klikunaš je napisao/la:Bravo dečki ,
mali izlet, a veliki rezultati.
U vremenu nadolazećih neizbježnih suša vaše malo istraživanje je hvalevrijedno.
Iznajmit ćemo Vas i za Papuk i još neke ISPO ture. Dobar zadnji slajd.

Pozz, hvala.

Hvala na pohvalama, na Gašinu inicijativu napravit ćemo slično i na Papuku ali i također u ljeto na spomenutim izvorima Krndije. Bilo bi zanimljivo vidjet rezultate u rano proljeće,ljeto te jesen. Za rano proljeće smo malo zakasnili ali zato ćemo se potruditi za preostala dva razdoblja!
Pozdrav!
Every man dies, not every man really lives
Blade77

PostPostao/la bedemgrad » 21. 05. 2012., 20:29

U očekivanju prvog obilježavanja dana planine Krndije, zakazanog za 02.06.2012. godine, željeli bismo vas malo motivirati i potaknuti da se pridružite ovoj manifestaciji jer Krndija je prelijepa i zaslužuje vašu pažnju i zanimanje. Naročito kad krenete manje poznatim stazama i neistraženim grebenima.

https://picasaweb.google.com/1079136166 ... 7891165618
bedemgrad

PostPostao/la Davor Os » 23. 05. 2012., 11:49

Čibger,Rudine,Sibovac,Stjenjak

Slike sa izleta po Krndiji

https://picasaweb.google.com/1063917910 ... acStjenjak
Davor Os

PostPostao/la bedemgrad » 04. 06. 2012., 20:52

Dana 02.06.2012. godine u Kutjevu i okolici obilježen je 1. dan planine Krndije, uz prisustvo osamdesetak planinara iz ovog dijela Slavonije, te gostiju iz Bosne i Hercegovine. Nakon zvaničnog dijela otvorenja vidikovca na prijevoju Međa na cesti Kutjevo - Orahovica, planinari su krenuli prema Kutjevu u dvije grupe - jedna preko Dobre vode, a druga preko Lipa. Nakon jutarnje kiše, većinu smo dana proveli u sunčanom vremenu i lijepim vidicima, kao i ugodnom društvu. Lijep pozdrav svim sudionicima, a oni koji nisu bili - sigurni smo da neće propustiti 2. dan planine Krndije dogodine.

https://picasaweb.google.com/1079136166 ... 6387297282
bedemgrad

PostPostao/la klikunaš » 04. 06. 2012., 22:53

na prošloj sjednici Izvršnog odbora HPS-a zamoljen sam da budem njegov predstavnik na manifestaciji "Dan planine Krndije".
u međuvremenu sam određen da toga dana budem dežurni nadzornik na Jankovcu pa nisam mogao doći predstaviti HPS. I bolje - jer bi rekao :

1. da je vidikovac ( protupožarno turističke namjene financiran od Ministarstva Kulture RH ) napravljen prije dvije godine ( rujan 2010. godine) i da je njegovo zakašnjelo otvorenje između opstalog u službi promocije ravnatelja PP Papuk i onih koji su na to - već poslovično i tradicionalno - "navučeni". Tako je bilo i za "Međunarodni dan planina 2011. god". Ista poza isti akteri !
2. da se između Požege i Kutjeva vidi evidentni rivalitet glede kulturno- turističko-glazbeno-vinskih i inih događanja i da se u to kolo htjelo ili nehtjelo uvuklo i vrlo poštovano i kvalitetno planinarsko društvo Vidim. Jednostavno ne mogu izbjeći svoj grad i financiranje , čini mi se , iz tog izvora. Pa tako imamo sijaset događanja u Kutjevu koja su ujedno i u planinarskom kalendaru Slavonskog planinarskog saveza koji poziva svoje članstvo na ista. Mislim da se zbog toga u određenoj mjeri zanemaruju izleti u drugim slavonskim društvima odnosno da se istim intezitetom i željom ne promoviraju izleti npr. u Lipiku, Virovitici... .
Kada se tomu pridoda i želja ( ili poziv) PP Papuk da bude suorganizator u tim događanjima ( naravno uz spomenutu neizbježnu promociju ) tada se za SPS može ( iz moje perspektive )i reći da ima prema nekima članicama iz sastava svoje asocijacije maćehinski ili barem neuravnotežen odnos.
3. da ćemo Krndiju najbolje upoznati svakom prilikom hodnje po njoj i kada nema nekog zadanog prigodničarskog dana. Ruku na srce, "Dan planine Krndije" je bio sekundarni događaj onoga što su zamislili kutjevački vinari i ini suorganizatori. Barem tako mislim, a i vidljivo je iz programa događanja . Uostalom samo šest planinara taj dan je i obilježilo Krndiju svojom hodnjom. Bravo Petrovići, Gašo and co.

Dobro došli na "Dane planine Krndije 2013 ". Možda se tom prigodom otvori i posveti kemijski WC !
Ali stvarno je tamo nužan nužnik.
klikunaš

PostPostao/la photonFUEL » 05. 06. 2012., 08:36

Uistinu zanimljivo. :? Posebno što su neki (uključujući i mene) stvarno pomislili da je na Petrovom vrhu malo raskrčeno, i možda postavljena neka osmatračnica. Ako zbog ničeg drugog, onda zbog one table na kojoj piše "Vidikovac Petrov vrh".
photonFUEL

PostPostao/la Davor Os » 18. 06. 2012., 09:34

Lukovačko brdo,Dedov nos.

Samo ja znam koliko volim biti na Papuku i Krndiji,provesti dan na našim planinama , na žalost problemi koje imam sa leđima uskraćuju mi sve više to zadovoljstvo.U zadnjih mjesec dana dva puta nisam bio,dva puta jesam ali.....prošli put tri sata a jučer samo jedan sat.Slike su sa zadnja dva izleta.
Idem uskoro na popravak leđa i biti će slika opet na jesen.(Opet ću propustiti Astro party)..šmrc

https://picasaweb.google.com/1063917910 ... vackoBrdo#
Davor Os

PostPostao/la Davor Os » 27. 06. 2012., 08:52

Šumskim putem oko Dedova nosa.

Lijep dan iskoristili smo za laganu šetnju šumskim putevima Krndije.Oko grebena Dedov nos kružno je šumska cesta idealna za šetače rekreativce, dugačka je 10-tak kilometara,izgubiti se ne možeš samo slijediš put.

https://picasaweb.google.com/1063917910 ... rdoCvijece
Davor Os

PrethodnaSljedeća

Natrag na Slavonske planine

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.