Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Dilj gora – vrh Čardak

KT HPO 1.7., 421 m

Dilj gora – vrh Čardak 
Čardak je vrh na glavnom hrptu Dilj gore, označen visokom zidanom trigonometrijskom piramidom. Iako to nije najviši vrh Dilj gore, popularniji je od najviših Degmana i Cinkovca (oba vrha 461 m). S Čardaka na svaku od četiri strane svijeta odlazi markacija - sjeverno prema Boroviku, južno prema Ljeskovim vodama, zapadno prema Sovskom jezeru, a istočno prema Lipovici u istočnom Dilju. Vršni dio je livadica okružena šumom, s koje nema vidika, no vidik nadomješta 3 metra visoka drvena razgledna piramida na susjednom proplanku (100 m južnije).


INFO

Vidik Vidik je ograničen šumom
Koordinate N 45° 15' 32.3'' E 18° 5' 32.2''
Žig Metalni žig vrha smješten je u unutrašnjosti piramide
Prilazi
Ljeskove vode – Čardak 45'
Pl. dom »Đuro Pilar« – Rastušje – Cerovac – Ljeskove vode – Čardak (SPP) 5 h
Ruševo – Sovsko jezero – Čardak 4 h
Prijevoj Međa na cesti Slavonski Brod - Našice – Degman – Čardak 4.30 h
Pl. kuća Borovik – Milinac – Čardak (SPP) 6 h
Najpogodniji je prilaz na vrh sa zapuštenog izletišta Ljeskove vode, koje se nalazi južno od vrha. Do Ljeskovih voda dolazi se cestom tako da se s ceste Podvinje - Garčin skrene između Bukovlja i Trnjana. Cesta prolazi kroz Šušnjevce i Korduševce i za 8 km stiže do jezera i izletišta. Prilaz od Sovskog jezera sa sjeverne strane kratko se uspinje na glavni hrbat Dilj gore, kojim vode markacije Planinarskog puta po Dilju. Njime se ide u istočnom smjeru do vrha Čardaka.
Zemljovid Dilj gora, 35 (SMAND)
KT drugih obilaznica Slavonski planinarski put (SPP), Kružni put po Dilju

Google Search


hps.hr webVrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.