Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Vodička služba

Slika.Komisija za vodiče HPS-a

Organizaciju vodičke djelatnosti u Hrvatskom planinarskom savezu provodi Komisija za vodiče HPS. Komisija koordinira i usmjerava djelatnosti vodiča i stanica vodiča, osposobljava i stručno usavršava vodiče putem vježbi, škola, tečajeva i seminara, provodi licenciranje vodiča i vodi evidenciju o njima te obavlja i druge zadaće u interesu razvitka vodičke djelatnosti.


E-mailvodici@hps.hr
Pročelnik Dorijan Klasnić, tel. 099/66-55-402
Zamjenik Mladen Mužinić, tel. 091/21-23-022
Pročelnik Potkomisije za školovanje Goran Gabrić, e-mail
Pročelnik Potkomisije za vodiče društvenih izleta Zoran Bistričić, e-mail
Članstvo Vodičke službe HPS-aAbecedni popis članova Vodičke službe HPS-a
Popis vodiča po stanicama i društvima
Vodiči instruktori i instuktorski kandidati
Plan akcija Vodičke službe HPS-aPlan akcija (tečaja, ispita, vježbi, zborova i drugih akcija) u Vodičkoj službi HPS-a

Ovdje možete preuzeti


On-line prijavnica za tečaje i ispite u Vodičkoj službi HPS-a


Vodički standardi i osposobljavanje vodiča

Slika.

Članovi zainteresirani za vodičku djelatnost osposobljavaju se prema vodičkim standardima, o kojima više možete pročitati na stranici Vodički standardi. Način školovanja vodiča te Program školovanja vodiča predstavljeni su na stranici Školovanje vodiča.

Licenciranje vodiča

O svrsi, uvjetima i načinu licenciranja vodiča u HPS-u pročitajte pobliže na stranici Licenciranje vodiča

Članovi Vodičke službe HPS-a


Stanice planinarskih vodiča

Vodiči HPS-a djeluju posredstvom stanica vodiča organiziranih po teritorijalnom načelu, uglavnom u većim gradovima i prirodnim regijama. Stanice vodiča su ključne točke za usklađivanje vodičkog djelovanja u planinarskim udrugama na određenom području, te za postupak licenciranja vodiča. Popis stanica vodiča, s njihovim adresama, dostupan je OVDJE

Podaci o članovima Vodičke službe HPS-a dostupni su u obliku abecednog popisa te u popisa po stanicama i društvima. Na webu HPS-a dostupan je također i popis vodiča instruktora HPS-a i instuktorskih kandidata. Polaznici i instruktori na tečaju za planinarske vodiče


Poveznice
Vrh ove stranice | Kazalo weba | Naslovnica
Vodički standardi | Školovanje vodiča | Licenciranje vodiča
Abecedni popis vodiča | Popis vodiča po stanicama i društvima
Vodiči instruktori | Vijesti iz Komisije za vodiče


Najava A ispita za vodiče 29.-30. listopada na Malačkoj

Najava A ispita za vodiče 29.-30. listopada na Malačkoj

19.09.2016.

Komisija za vodiče HPS-a organizira ispit za vodiče pripravnike koji ispunjavaju uvjete da pristupe ispitu za vodiče A standarda, na planinarskom domu Malačka na Kozjaku, 29.-30. listopada 2016. Ispit je prvenstveno namijenjen onim tečajcima koji su pohađali tečaj na Promini u proljeće 2016. godine ali mu naravno mogu pristupiti i ostali vodiči pripravnici za A standard.

Opširnije
Poziv na Ledenjački seminar u Austriji 14.-16. listopada

Poziv na Ledenjački seminar u Austriji 14.-16. listopada

19.09.2016.

Komisija za vodiče HPS-a raspisuje, a SPV Rijeka organizira Ledenjački seminar za vodiče B standarda 14.-16. listopada 2016. Već standardno mjesto održavanja je ledenjak Pasterze pod Grossglocknerom, a smještaj je predviđen u zimskoj sobi planinarskog doma Oberwalderhutte pod Johanisbergom.

Opširnije
Kadrovsko osnaživanje Komisije za vodiče HPS-a

Kadrovsko osnaživanje Komisije za vodiče HPS-a

09.09.2016.

Izvršni odbor Komisije za vodiče nominirao je novu administratoricu te uveo suradničke uloge u svrhu osnaživanja administrativnih i operativnih procesa u Vodičkoj službi HPS-a.

Opširnije
SPV Rijeka poziva na vježbu u Kamniško-savinjske alpe 18.9.2016.

SPV Rijeka poziva na vježbu u Kamniško-savinjske alpe 18.9.2016.

07.09.2016.

Stanica planinarskih vodiča Rijeka poziva zainteresirane vodiče iz svih stanica na sudjelovanje na vježbi za vodiče pripravnike i vodiče A standarda te vodiče D standarda na terenima Kamniško-savinjskih alpi.

Opširnije
40 godina SPV Zadar

40 godina SPV Zadar

05.09.2016.

U sklopu obilježavanja 40 godina rada zadarske stanice planinarskih vodiča, Narodni list objavio je reportažu o toj, već sada, zadarskoj planinarskoj instituciji.

Opširnije
Tečaj za vodiče C standarda u Paklenici 5. i 6. studenoga

Tečaj za vodiče C standarda u Paklenici 5. i 6. studenoga

24.08.2016.

Vodička služba Hrvatskog planinarskog saveza poziva zainteresirane vodiče na Tečaj za vodiče na sportsko penjanje (C standard) 5. i 6. studenoga 2016. u Paklenici.

Opširnije
Ispit za vodiče A standarda na Piclju 12. i 13. studenoga

Ispit za vodiče A standarda na Piclju 12. i 13. studenoga

24.08.2016.

Komisija za vodiče HPS-a organizira 12. i 13. studenoga 2016. ispit za vodiče HPS-a A standarda. Ispit je prvenstveno namijenjen pripravnicima koji su pohađali tečaj za vodiče u Piclju u proljeće 2016., ali mogu sudjelovati i drugi zainteresirani. Ispit će se održati na terenima Hrvatskog zagorja, s bazom u planinarskoj kući Picelj kod Zaboka...

Opširnije
Jesen 2016. u Vodičkoj službi HPS-a

Jesen 2016. u Vodičkoj službi HPS-a

24.08.2016.

Ljetni mjeseci su period intezivog angažmana vodiča HPS-a u vođenju izleta i tura za matična planinarska društva u zemlji i inozemstvu tako da u pravilu Komisija za vodiče izbjegava iste koristiti za veće akcije. Uskoro je ispred nas jesen i provedba preostalih akcija prema Planu zacrtanom za 2016. godinu. Podsjetimo se i na vrijeme pripremimo za iste.

Opširnije
Izvještaj s ispita na Kamenjaku

Izvještaj s ispita na Kamenjaku

25.07.2016.

23. srpnja 2016. na Kamenjaku izveden je ispit za A i za D standard u Vodičkoj službi Hrvatskog planinarskog saveza po vodstvom vodiča instruktora Marijana Janka i njegovog tima. Ispitu je pristupilo osam kandidata te uspješno položilo sedam.

Opširnije
Najava A i D ispita na Risnjaku 23. srpnja 2016.

Najava A i D ispita na Risnjaku 23. srpnja 2016.

05.07.2016.

ODLUKOM KOMISIJE ISPIT SE PREMJEŠTA NA LOKACIJU KAMENJAKA! ZA DETALJE KONTAKTIRATI VODITELJA ISPITNE KOMISIJE M. JANKA. Poziv svim kandidatima koji ispunjavaju uvjete da pristupe ispitu za vodiče A i ispitu za D standard u organizaciji Komisije za vodiče HPS-a. Ispit će se održati 23. srpnja 2016. u Schlosserovom domu pod Risnjakom.

Opširnije
Copyright 2016 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.