Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Vodička služba

Slika.Komisija za vodiče HPS-a

Organizaciju vodičke djelatnosti u Hrvatskom planinarskom savezu provodi Komisija za vodiče HPS. Komisija koordinira i usmjerava djelatnosti vodiča i stanica vodiča, osposobljava i stručno usavršava vodiče putem vježbi, škola, tečajeva i seminara, provodi licenciranje vodiča i vodi evidenciju o njima te obavlja i druge zadaće u interesu razvitka vodičke djelatnosti.


E-mailvodici@hps.hr
Pročelnik Dorijan Klasnić, tel. 099/66-55-402
Zamjenik Mladen Mužinić, tel. 091/21-23-022
Članstvo Vodičke službe HPS-aAbecedni popis članova Vodičke službe HPS-a
Popis vodiča po stanicama i društvima
Vodiči instruktori i instuktorski kandidati
Plan akcija Vodičke službe HPS-aPlan akcija (tečaja, ispita, vježbi, zborova i drugih akcija) u Vodičkoj službi HPS-a

Ovdje možete preuzeti


On-line prijavnica za tečaje i ispite u Vodičkoj službi HPS-a


Vodički standardi i osposobljavanje vodiča

Slika.

Članovi zainteresirani za vodičku djelatnost osposobljavaju se prema vodičkim standardima, o kojima više možete pročitati na stranici Vodički standardi. Način školovanja vodiča te Program školovanja vodiča predstavljeni su na stranici Školovanje vodiča.

Licenciranje vodiča

O svrsi, uvjetima i načinu licenciranja vodiča u HPS-u pročitajte pobliže na stranici Licenciranje vodiča

Članovi Vodičke službe HPS-a


Stanice planinarskih vodiča

Vodiči HPS-a djeluju posredstvom stanica vodiča organiziranih po teritorijalnom načelu, uglavnom u većim gradovima i prirodnim regijama. Stanice vodiča su ključne točke za usklađivanje vodičkog djelovanja u planinarskim udrugama na određenom području, te za postupak licenciranja vodiča. Popis stanica vodiča, s njihovim adresama, dostupan je OVDJE

Podaci o članovima Vodičke službe HPS-a dostupni su u obliku abecednog popisa te u popisa po stanicama i društvima. Na webu HPS-a dostupan je također i popis vodiča instruktora HPS-a i instuktorskih kandidata. Polaznici i instruktori na tečaju za planinarske vodiče


Poveznice
Vrh ove stranice | Kazalo weba | Naslovnica
Vodički standardi | Školovanje vodiča | Licenciranje vodiča
Abecedni popis vodiča | Popis vodiča po stanicama i društvima
Vodiči instruktori | Vijesti iz Komisije za vodiče


SPV Split organizirala tradicionalni novogodišnji uspon na Debelo brdo

SPV Split organizirala tradicionalni novogodišnji uspon na Debelo brdo

08.01.2018.

U subotu 6. siječnja 2018., SPV Split organizirala je 28. Tradicionalni uspon na Debelo brdo na Mosoru. Ova dugogodišnja akcija proslave “planinarske Nove godine” organizira se još od 1989.Na usponu je sudjelovalo stotinjak planinara iz iz Splita, Solina, Kaštela, Sinja, Trilja i Šibenika

Opširnije
Planinarenje i penjanje za osobe s posebnim potrebama

Planinarenje i penjanje za osobe s posebnim potrebama

04.12.2017.

Na sjednici KzV 3. 12. 2017. na Sljemenu, na prijedlog pročelnika Dorijana Klasnića, Komisija za vodiče osnovala je radnu skupinu za rad s osobama s posebnim potrebama, a za voditelja nominirala Stjepana Dubca iz PDS Velebit.

Opširnije
Usvojen programski dokument za razvoj sustava stanica vodiča u Vodičkoj službi HPS-a

Usvojen programski dokument za razvoj sustava stanica vodiča u Vodičkoj službi HPS-a

04.12.2017.

Na sjednici KzV 3. 12. 2017. na Sljemenu, Komisija je usvojila programski dokument Potkomisije za koordinaciju rada stanica. Komisija je odobrila operativne korake od kojih bi kao prioritet izdvojili formiranje stručnog tima za provedbu.

Opširnije
Održana sjednica KzV na Sljemenu

Održana sjednica KzV na Sljemenu

04.12.2017.

3. 12. 2017. na Sljemenu održana je sjednica Komisije za vodiče na kojoj su sudjelovali uz pročelnika, suradnika i pročelnika potkomisije za koordinaciju rada stanica i predstavnici stanica planinarskih vodiča Slavonija, Varaždin, Zagorje, Zagreb, Karlovac, Istra, Rijeka, Zadar, Šibenik i Split.

Opširnije
Izvještaj o radu za 2017. godinu

Izvještaj o radu za 2017. godinu

04.12.2017.

3.12.2017. tijekom Zbora vodiča održana je i sjednica Komisije na kojoj je pročelnik komisije Dorijan Klasnić podnio izvještaj o radu u 2017. godini.

Opširnije
Na Sljemenu održan 31. Zbor vodiča HPS-a

Na Sljemenu održan 31. Zbor vodiča HPS-a

03.12.2017.

U Domu Crvenog križa na Sljemenu održan je za vikend 2. i 3. prosinca Zbor vodiča Hrvatskog planinarskog saveza. Domaćin Zbora bila je Stanica planinarskih vodiča Zagreb, koja je ovim skupom započela obilježavanje 50 godina svojega djelovanja. Na Zboru se okupilo više od 150 planinarskih vodiča iz svih krajeva Hrvatske te gosti vodiči iz Stanice planinarskih vodiča Sarajevo iz BiH.

Opširnije
Vježba SPV Zadar u srcu Velebita

Vježba SPV Zadar u srcu Velebita

23.11.2017.

Za vikend 18/19.11.2017. godine u planinarskom domu Ravni Dabar održano je druženje članova SPV Zadar,tijekom kojeg je održana i vježba prve pomoći.

Opširnije
SPV Zagorje održala izbornu skupštinu

SPV Zagorje održala izbornu skupštinu

22.11.2017.

u petak 19.11.2017. godine SPV Zagorje je održalo Izbornu skupštinu, te je tom prilikom izabrano novo vodstvo Stanice. Skupštini je prisustvovalo 15-ak članova, te je donesen plan rada za iduću godinu. Za pro;elnika stanice izabran je vodič HPS-a Davor Rogina.

Opširnije
Na Malačkoj održani ispiti za vodiče A standarda

Na Malačkoj održani ispiti za vodiče A standarda

10.11.2017.

Za vikend 4.- 5.11.2017. na planinarskom domu Malačka, na Kozjaku održan je ispit za vodiče A standarda. Ispitu su pristupila 40 kandidata iz 16 društava s područja nadležnosti SPV Dubrovnik, SPV Makarska, SPV Split, SPV Šibenik i SPV Zadar. Ispit je provela Ispitna komisija pod vodstvom vodi;a instruktora, Aleksandre Kuzmanić.

Opširnije
21 kandidat položio ispit za vodiča A standarda na Piclju

21 kandidat položio ispit za vodiča A standarda na Piclju

07.11.2017.

Za vikend 28.-29. 10. 2018. na Piclju održan je ispit za vodiča Hrvatskog planianrskog saveza A standarda. Voditelj ispita bio je vodič instruktor Eugen Zobaj sa svojim timom. Ispitu je pristupilo 23, a ispitne kriterije zadovoljio 21 kandidat.

Opširnije

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.