Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Vodička služba

Slika.Komisija za vodiče HPS-a

Organizaciju vodičke djelatnosti u Hrvatskom planinarskom savezu provodi Komisija za vodiče HPS. Komisija koordinira i usmjerava djelatnosti vodiča i stanica vodiča, osposobljava i stručno usavršava vodiče putem vježbi, škola, tečajeva i seminara, provodi licenciranje vodiča i vodi evidenciju o njima te obavlja i druge zadaće u interesu razvitka vodičke djelatnosti.


E-mailvodici@hps.hr
Pročelnik Dorijan Klasnić, tel. 099/66-55-402
Zamjenik Mladen Mužinić, tel. 091/21-23-022
Pročelnik Potkomisije za školovanje Goran Gabrić, e-mail
Pročelnik Potkomisije za vodiče društvenih izleta Zoran Bistričić, e-mail
Članstvo Vodičke službe HPS-aAbecedni popis članova Vodičke službe HPS-a
Popis vodiča po stanicama i društvima
Vodiči instruktori i instuktorski kandidati
Plan akcija Vodičke službe HPS-aPlan akcija (tečaja, ispita, vježbi, zborova i drugih akcija) u Vodičkoj službi HPS-a

Ovdje možete preuzeti


On-line prijavnica za tečaje i ispite u Vodičkoj službi HPS-a


Vodički standardi i osposobljavanje vodiča

Slika.

Članovi zainteresirani za vodičku djelatnost osposobljavaju se prema vodičkim standardima, o kojima više možete pročitati na stranici Vodički standardi. Način školovanja vodiča te Program školovanja vodiča predstavljeni su na stranici Školovanje vodiča.

Licenciranje vodiča

O svrsi, uvjetima i načinu licenciranja vodiča u HPS-u pročitajte pobliže na stranici Licenciranje vodiča

Članovi Vodičke službe HPS-a


Stanice planinarskih vodiča

Vodiči HPS-a djeluju posredstvom stanica vodiča organiziranih po teritorijalnom načelu, uglavnom u većim gradovima i prirodnim regijama. Stanice vodiča su ključne točke za usklađivanje vodičkog djelovanja u planinarskim udrugama na određenom području, te za postupak licenciranja vodiča. Popis stanica vodiča, s njihovim adresama, dostupan je OVDJE

Podaci o članovima Vodičke službe HPS-a dostupni su u obliku abecednog popisa te u popisa po stanicama i društvima. Na webu HPS-a dostupan je također i popis vodiča instruktora HPS-a i instuktorskih kandidata. Polaznici i instruktori na tečaju za planinarske vodiče


Poveznice
Vrh ove stranice | Kazalo weba | Naslovnica
Vodički standardi | Školovanje vodiča | Licenciranje vodiča
Abecedni popis vodiča | Popis vodiča po stanicama i društvima
Vodiči instruktori | Vijesti iz Komisije za vodiče


Proveden ispit za A standard na Poklonu

Proveden ispit za A standard na Poklonu

29.11.2016.

26.-27.11.2016. godine u organizaciji Komisije za vodiče proveden je ispit za A standard na planinarskom domu Poklon, a provela ga je ispitna komisija u sastavu Bistričić Zoran, Popovski Zoran, Glad Božidar i Bistričić Anita. Ispitu je pristupilo 10 pripravnika koji su svi uspješno položili ispit i stekli naziv Vodič HPS-a.

Opširnije
SPV Makarska izabrala novo vodstvo

SPV Makarska izabrala novo vodstvo

24.11.2016.

21.11.2016. u prostorijama Vatogasnog doma u Makarskoj održana Izborna skupština Stanice planinarskih vodiča Makarska. Od pet točaka koje su bile na dnevnom redu svakako je najzanimljivija bila ona o izboru novog vodstva SPV Makarska. Nakon uspješnog četvero godišnjeg mandata na čelu Stanice pročelnik Željko Bockovac je svoje mjesto prepustio novom pročelniku Stanice Albertu Strmanu.

Opširnije
Izvješće o održanom ispitu na Piclju

Izvješće o održanom ispitu na Piclju

14.11.2016.

Na terenima Strahinjščice i u planinarskoj kući Picelj održan je 12. i 13. 11. 2016. ispit za vodiče HPS-a. Ispit je organizirala Komisija za vodiče HPS-a, a bio je prvenstveno namijenjen polaznicima tečaja za vodiče A standarda koji je održan u proljeće na istom mjestu. Ispitu su pristupili i neki kandidati s ranijih tečaja.

Opširnije
Uspješan A tečaj na Kalniku

Uspješan A tečaj na Kalniku

13.11.2016.

Sukladno Programu školovanja u Vodičkoj službi Komisije za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza 22. – 23. i 29. – 30. listopada 2016. proveden je tečaj za vodiče A standarda na Kalniku. Voditelj tečaja bio je Dubravko Pejnović. Uspješno je tečaj završilo 28 kandidata.

Opširnije
SPV Slavonija izvela vježbu stanice

SPV Slavonija izvela vježbu stanice

31.10.2016.

30.10.2016., Stanica planinarskih vodiča Slavonija izvela je na terenima Pl. oma Đuro Pilar vježbu za vodiče s područja odgovornosti. 26 vodica s područja Slavonije, uz stručno vodstvo Dražena Mlinarića, Maria Perića i Josipa Dikića, obradili su teme uporabe uzlova u Vodičkoj službi HPS-a, orijentacije te raznih novina u vodičkoj djelatnosti u Savezu.

Opširnije
10 novih vodiča HPS-a dolazi s ispita na Kozjaku

10 novih vodiča HPS-a dolazi s ispita na Kozjaku

30.10.2016.

U subotu 29.10.2016. na planinarskom domu Malačka, na Kozjaku održan je ispit za vodiče A standarda. Ispitu je pristupilo 10 pripravnika s područja nadležnosti SPV Makarska, SPV Split i SPV Šibenik, a ispit je provela Ispitna komisija u sastavu: Denis Vranješ (voditelj ispita), vodiči - instruktori Aleksandra Kuzmanić i Goran Gabrić te kandidati za vodiča instruktora Gordan Đirlić, Robert Režić i Josip Glavinović.

Opširnije
SPV Split poziva na proslavu vrijedne obljetnice

SPV Split poziva na proslavu vrijedne obljetnice

27.10.2016.

Stanica planinarskih vodiča Split poziva na obilježavanje 40. obljetnice rada koja će se održati od 11.11. do 13.11.2016. na lokacijama u Splitu i na Mosoru prema programu proslave.

Opširnije
SPV Zadar s osnovnoškolcima u Paklenici

SPV Zadar s osnovnoškolcima u Paklenici

26.10.2016.

Planinarsko društvo Paklenica, u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Zadar i Javnom ustanovom Nacionalni park Paklenica, organiziralo je literarni natječaj za osnovne škole Zadarske županije na temu "Paklenica moje susjedstvo". Na osnovu pristiglih radova stručno povjerenstvo je izabiralo tri najbolja rada, a nagrađeni učenici su za nagradu dobili izlet u NP Paklenica za cijeli svoj razred.

Opširnije
Tečaj za vodiče A standarda u Dubrovniku 19., 20., 26. i 17. studenoga

Tečaj za vodiče A standarda u Dubrovniku 19., 20., 26. i 17. studenoga

21.10.2016.

Komisija za vodiče HPS-a 19. i 20. te 26. i 27. studenoga 2016. organizira tečaj za vodiče A standarda u Dubrovniku. Tečaj se provodi po Programu školovanja u Vodičkoj službi HPS-a, a namijenjen je planinarima koji žele steći znanja i vještine potrebne za vođenje na ljetno planinarenje. ODGOĐENO!

Opširnije
Regionalna suradnja vodiča uspješno se  nastavlja na Blidinju

Regionalna suradnja vodiča uspješno se nastavlja na Blidinju

17.10.2016.

U sklopu aktivnosti suradnje Hrvatskog planinarskog saveza i Planinarskog saveza Herceg-Bosne, 15.-16. listopada 2016. na Blidinju (BiH), Dorijan Klasnić i Mladen Mužinić, instruktori Vodičke službe HPS-a, sudjelovali su na ispitu za vodiče na ljetno planinarenje.

Opširnije

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2016 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.