Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Vodička služba

Slika.Komisija za vodiče HPS-a

Organizaciju vodičke djelatnosti u Hrvatskom planinarskom savezu provodi Komisija za vodiče HPS. Komisija koordinira i usmjerava djelatnosti vodiča i stanica vodiča, osposobljava i stručno usavršava vodiče putem vježbi, škola, tečajeva i seminara, provodi licenciranje vodiča i vodi evidenciju o njima te obavlja i druge zadaće u interesu razvitka vodičke djelatnosti.


E-mailvodici@hps.hr
Pročelnik Dorijan Klasnić, tel. 099/66-55-402
Zamjenik Mladen Mužinić, tel. 091/21-23-022
Članstvo Vodičke službe HPS-aAbecedni popis članova Vodičke službe HPS-a
Popis vodiča po stanicama i društvima
Vodiči instruktori i instuktorski kandidati
Plan akcija Vodičke službe HPS-aPlan akcija (tečaja, ispita, vježbi, zborova i drugih akcija) u Vodičkoj službi HPS-a

Ovdje možete preuzeti


On-line prijavnica za tečaje i ispite u Vodičkoj službi HPS-a


Vodički standardi i osposobljavanje vodiča

Slika.

Članovi zainteresirani za vodičku djelatnost osposobljavaju se prema vodičkim standardima, o kojima više možete pročitati na stranici Vodički standardi. Način školovanja vodiča te Program školovanja vodiča predstavljeni su na stranici Školovanje vodiča.

Licenciranje vodiča

O svrsi, uvjetima i načinu licenciranja vodiča u HPS-u pročitajte pobliže na stranici Licenciranje vodiča

Članovi Vodičke službe HPS-a


Stanice planinarskih vodiča

Vodiči HPS-a djeluju posredstvom stanica vodiča organiziranih po teritorijalnom načelu, uglavnom u većim gradovima i prirodnim regijama. Stanice vodiča su ključne točke za usklađivanje vodičkog djelovanja u planinarskim udrugama na određenom području, te za postupak licenciranja vodiča. Popis stanica vodiča, s njihovim adresama, dostupan je OVDJE

Podaci o članovima Vodičke službe HPS-a dostupni su u obliku abecednog popisa te u popisa po stanicama i društvima. Na webu HPS-a dostupan je također i popis vodiča instruktora HPS-a i instuktorskih kandidata. Polaznici i instruktori na tečaju za planinarske vodiče


Poveznice
Vrh ove stranice | Kazalo weba | Naslovnica
Vodički standardi | Školovanje vodiča | Licenciranje vodiča
Abecedni popis vodiča | Popis vodiča po stanicama i društvima
Vodiči instruktori | Vijesti iz Komisije za vodiče


Na Malačkoj održani ispiti za vodiče A standarda

Na Malačkoj održani ispiti za vodiče A standarda

10.11.2017.

Za vikend 4.- 5.11.2017. na planinarskom domu Malačka, na Kozjaku održan je ispit za vodiče A standarda. Ispitu su pristupila 40 kandidata iz 16 društava s područja nadležnosti SPV Dubrovnik, SPV Makarska, SPV Split, SPV Šibenik i SPV Zadar. Ispit je provela Ispitna komisija pod vodstvom vodi;a instruktora, Aleksandre Kuzmanić.

Opširnije
21 kandidat položio ispit za vodiča A standarda na Piclju

21 kandidat položio ispit za vodiča A standarda na Piclju

07.11.2017.

Za vikend 28.-29. 10. 2018. na Piclju održan je ispit za vodiča Hrvatskog planianrskog saveza A standarda. Voditelj ispita bio je vodič instruktor Eugen Zobaj sa svojim timom. Ispitu je pristupilo 23, a ispitne kriterije zadovoljio 21 kandidat.

Opširnije
Održana vježba Stanice planinarskih vodiča Varaždin

Održana vježba Stanice planinarskih vodiča Varaždin

06.11.2017.

Stanica planinarskih vodiča Varaždin organizirala je 15. 10. 2017. kombiniranu vodičku vježbu na Kalniku. Planinarilo se od planinarskog doma Kalnik prema vrhu Vranilac, te su na putu provedene vježbe vođenja, osiguravanje planinara improviziranim tehnikama na strmom i skliskom terenu, vježba iz orijentacije, pravilno penjanje ferate te scenarij rješavanja mogućih poteškoća na ferati.

Opširnije
Planinari iz Slavonije uspješno pohađali tečaj za vodiče na Omanovcu

Planinari iz Slavonije uspješno pohađali tečaj za vodiče na Omanovcu

01.11.2017.

U organizaciji Komisije za vodiče HPS-a održan je14.-15. te 21.-22. listopada 2017. tečaj za vodiče A standarda na Omanovcu. Tečaju je pristupilo 30 kandidata, a vodio ga je vodič instruktor Nikola Šebrek sa svojim instruktorskim timom.

Opširnije
Najava Zbor vodiča u prosincu 2017. godine

Najava Zbor vodiča u prosincu 2017. godine

28.10.2017.

Zbor vodiča Hrvatskog planinarskog saveza održati će se na Medvednici, 2.-3. prosinca 2017. u domaćinstvu SPV Zagreba koja ujedno započinje godinu obilježavanja 50 obljetnice od uspostave.

Opširnije
Izvještaj s vježbe SPV Split

Izvještaj s vježbe SPV Split

19.10.2017.

U Splitu, na predjelu Turska kula, održana je 16.10.2017. vježba za vodiče pripravnike koji ispunjavaju uvjete za pristup ispitu. Vježba je započela u popodnevnim satima. Odazvalo se 18 kandidata. Vježbu je vodila instruktorica Aleksandra Kuzmanić, uz pomoć instruktora Željka Arnautovića i Denisa Vranješa, kandidata za instruktora Josipa Glavinovića te vodiča SPV Steve Mentusa.

Opširnije
Uspješno proveden tečaj za planinarske vodiče na Platku

Uspješno proveden tečaj za planinarske vodiče na Platku

11.10.2017.

U organizaciji Komisije za vodiče HPS-a održan je tečaj za vodiče A standarda na Platku. Tečaju je pristupilo 22 kandidata iz 11 planinarskih udruga PD Tuhobić, PD Glas Istre, PD Opatija, PD Kamenjak, PD Skradski vrh, PD Belveder, PD Planinorci, Osmica, PK Extrem, PD Paklenica i PDS Velebit. Tečaj je vodio vodič instruktor Zoran Popovski sa svojim instruktorskim timom.

Opširnije
Izveden ledenjački seminar VS HPS-a u Austriji

Izveden ledenjački seminar VS HPS-a u Austriji

07.10.2017.

Ledenjački seminar za Vodiče HPS-a održan je 29. i 30.9. te 1.10. 2017. na ledenjaku Pasterze pod Grossglocknerom. Voditelj seminara bio je vodič instruktor Darko Mršnik, a sudjelovalo je pet vodiča iz SPV Rijeka.

Opširnije
Ispit za vodiče A standarda na Piclju 28. i 29. listopada

Ispit za vodiče A standarda na Piclju 28. i 29. listopada

13.09.2017.

Komisija za vodiče HPS-a organizira 28. i 29. studenoga 2017. ispit za vodiče HPS-a A standarda na Piclju. Ispit je prvenstveno namijenjen pripravnicima koji su pohađali tečaj za vodiče u Piclju u proljeće 2017., ali mogu sudjelovati i drugi zainteresirani. Ispit će se održati na terenima Hrvatskog zagorja, s bazom u planinarskoj kući Picelj kod Zaboka.

Opširnije
Najava A tečaja na Omanovcu u listopadu

Najava A tečaja na Omanovcu u listopadu

05.09.2017.

Komisija za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza 14. i 15.10. 2017. te 21. i 22. 10. 2017. organizira tečaj za vodiče A standarda u planinarskom domu Omanovac kraj Pakraca. Tečaj se provodi po Programu školovanja u Vodičkoj službi HPS-a, a namijenjen je planinarima koji žele steći znanja i vještine potrebne za vođenje planinara u ljetnim uvjetima (A standard, vodiči društvenih izleta).

Opširnije

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2017 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.