Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Vodička služba

Slika.Komisija za vodiče HPS-a

Organizaciju vodičke djelatnosti u Hrvatskom planinarskom savezu provodi Komisija za vodiče HPS. Komisija koordinira i usmjerava djelatnosti vodiča i stanica vodiča, osposobljava i stručno usavršava vodiče putem vježbi, škola, tečajeva i seminara, provodi licenciranje vodiča i vodi evidenciju o njima te obavlja i druge zadaće u interesu razvitka vodičke djelatnosti.


E-mailvodici@hps.hr
Pročelnik Dorijan Klasnić, tel. 099/66-55-402
Zamjenik Mladen Mužinić, tel. 091/21-23-022
Pročelnik Potkomisije za školovanje Goran Gabrić, e-mail
Pročelnik Potkomisije za vodiče društvenih izleta Zoran Bistričić, e-mail
Članstvo Vodičke službe HPS-aAbecedni popis članova Vodičke službe HPS-a
Popis vodiča po stanicama i društvima
Vodiči instruktori i instuktorski kandidati
Plan akcija Vodičke službe HPS-aPlan akcija (tečaja, ispita, vježbi, zborova i drugih akcija) u Vodičkoj službi HPS-a

Ovdje možete preuzeti


On-line prijavnica za tečaje i ispite u Vodičkoj službi HPS-a


Vodički standardi i osposobljavanje vodiča

Slika.

Članovi zainteresirani za vodičku djelatnost osposobljavaju se prema vodičkim standardima, o kojima više možete pročitati na stranici Vodički standardi. Način školovanja vodiča te Program školovanja vodiča predstavljeni su na stranici Školovanje vodiča.

Licenciranje vodiča

O svrsi, uvjetima i načinu licenciranja vodiča u HPS-u pročitajte pobliže na stranici Licenciranje vodiča

Članovi Vodičke službe HPS-a


Stanice planinarskih vodiča

Vodiči HPS-a djeluju posredstvom stanica vodiča organiziranih po teritorijalnom načelu, uglavnom u većim gradovima i prirodnim regijama. Stanice vodiča su ključne točke za usklađivanje vodičkog djelovanja u planinarskim udrugama na određenom području, te za postupak licenciranja vodiča. Popis stanica vodiča, s njihovim adresama, dostupan je OVDJE

Podaci o članovima Vodičke službe HPS-a dostupni su u obliku abecednog popisa te u popisa po stanicama i društvima. Na webu HPS-a dostupan je također i popis vodiča instruktora HPS-a i instuktorskih kandidata. Polaznici i instruktori na tečaju za planinarske vodiče


Poveznice
Vrh ove stranice | Kazalo weba | Naslovnica
Vodički standardi | Školovanje vodiča | Licenciranje vodiča
Abecedni popis vodiča | Popis vodiča po stanicama i društvima
Vodiči instruktori | Vijesti iz Komisije za vodiče


B ispit i sjednica IOK-a na Platku

B ispit i sjednica IOK-a na Platku

27.02.2017.

25. veljače 2017. na Platku, sedam kolegica i kolega vodiča je pred ispitnom komisijom Vodičke službe Hrvatskog planinarskog saveza položilo ispitt i steklo licencu za vođenje u zimskim uvjetima i na kretanje s krpljama. U sklopu događaja, IOK je usvojio popis instruktora i kandidata licenciranih za izvođenje edukativnih aktivnosti u 2017. godini te promovirao dva vodiča instruktora.

Opširnije
Najava A tečaja na Malačkoj u travnju

Najava A tečaja na Malačkoj u travnju

20.02.2017.

Komisija za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza 1.-2. i 8.-9. travnja 2017. organizira u planinarskom domu Malačka, Tečaj za vodiče A standarda. Tečaj se provodi po Programu školovanja u Vodičkoj službi HPS-a, a namijenjen je planinarima koji žele steći znanja i vještine potrebne za vođenje planinara u ljetnim uvjetima. Voditelj tečaja je vodič instruktor Željko Arnautović (kontakt@hpd-hum.hr).

Opširnije
Suradnja s PD-ovima je uspješni model rada SPV Zadar

Suradnja s PD-ovima je uspješni model rada SPV Zadar

12.02.2017.

Od svog osnutka prije više od 40 godina, Stanica planinarskih vodiča Zadar provdila je uspješnu suradnju s planinarskim društvima sa svog područja odgovornosti. Ta se tradicija nastavlja i danas pojačanim tempom pa tako u posljednje vrijeme možemo uistinu reći kako je SPV Zadar ključni provedbeni partner za izvedbu kvalitetnih tura i izleta i edukacija za planinare zadarske županije.

Opširnije
SPV Zagreb provela vježbu prve pomoći

SPV Zagreb provela vježbu prve pomoći

11.02.2017.

Stanica planinarskih vodiča Zagreb organizirala je i provela uspješnu vježbu prve pomoći za svoje članove. Vježba je organizirana 11. veljače 2017., u suradnji s Crvenim križom grada Zagreba, a vodio ju je Ivan Bičanić. Na vježbi je sudjelovalo 25 vodiča i pripravnika.

Opširnije
SPV Varaždin ima novu pročelnicu stanice

SPV Varaždin ima novu pročelnicu stanice

07.02.2017.

U Studenskom domu u Varaždinu, u petak 27. siječnja 2017. godine, održana je redovna izborna skupština Stanice planinarskih vodiča Varaždin. Za pročelnicu SPV Varaždin izabrana je Vladka Češnjaj, a za tajnika Stanice Ilija Višić.

Opširnije
Najava tečaja za vodiče A standarda u Vignju, Pelješac u ožujku 2017.

Najava tečaja za vodiče A standarda u Vignju, Pelješac u ožujku 2017.

31.01.2017.

Komisija za vodiče HPS-a 4. i 5. te 11. i 12. ožujka organizira tečaj za vodiče A standarda u Vignju na Pelješcu. Tečaj se provodi po Programu školovanja u Vodičkoj službi HPS-a, a namijenjen je planinarima koji žele steći znanja i vještine potrebne za vođenje na ljetno planinarenje. Voditeljica tečaja je vodič instruktor Aleksandra Kuzmanić.

Opširnije
Najava ispita  i tečaja za vodiče na zimsko planinarenje na Platku

Najava ispita i tečaja za vodiče na zimsko planinarenje na Platku

24.01.2017.

Vodička služba Hrvatskog planinarskog saveza organizira Zimski tečaj za vodiče HPS-a na Platku u periodu od 20. do 25. veljače 2016. te ispit za vodiče koji su stekli uvjete za izlazak na ispit 25. veljače. Voditelj tečaja I ispita je vodič instruktor Darko Mršnik.

Opširnije
Uspješna vježba izrade bivka SPV Rijeka

Uspješna vježba izrade bivka SPV Rijeka

23.01.2017.

22.1.2017. SPV Rijeka održala je prvu svoju ovogodišnju vježbu tj. zradu improviziranog bivka na terenima Parka prirode Učka. Vježbom je upravljao vodič instruktor Zoran Popovski.

Opširnije
Pripomoć pri edukaciji vodiča PS FBiH/BiH

Pripomoć pri edukaciji vodiča PS FBiH/BiH

20.01.2017.

Na poziv Komisije za vodiče Planinarskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, 12., 14., 15. te 19. siječnja 2017. u Sarajevu i na terenima planine Visočice, vodič instruktor HPS-a Dorijan Klasnić sudjelovao je u provedbi tečaja za vodiče PS FBiH.

Opširnije
Tečaj za vodiče na Piclju 18., 19., 25. i 26. ožujka 2017. - POPUNJENO

Tečaj za vodiče na Piclju 18., 19., 25. i 26. ožujka 2017. - POPUNJENO

12.01.2017.

Komisija za vodiče HPS-a 18. i 19. te 25. i 26. ožujka 2017. organizira tečaj za vodiče A standarda na Piclju kod Zaboka. Tečaj se provodi po Programu školovanja u Vodičkoj službi HPS-a, a namijenjen je planinarima koji žele steći znanja i vještine potrebne za vođenje na ljetno planinarenje...

Opširnije

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2017 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.