Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Pararićeva kučća na Ivanščici ima novog domara

srijeda, 01.07.2015.

Od 01.07.2015. Pasarićeva kuća na Ivanščici ima novog domara, Berislava Gečeka. Berica kako ga zovu prijatelji dolazi iz obitelji dugogodišnjih ivanečkih planinara koji su svojim radom zadužili naše planinarstvo. Zajedno sam suprugom Franciskom i sinom Martinom preuzet će brigu o opskrbi i radu doma u budućnosti. Ono što svi želimo je da unesu promjene nabolje i da Naš dom - Naš ponos učine još boljim.

Također, hteli bi kao Društvo zahvaliti Dragi Hanžeku i njegovoj obitelji tj. njegovim dečkima Ivici, Tomici i Ljudveku na uspješnom vođenju Doma svih ovih godina i onom svim nama najvažnijem da je Dom bio otvoren svaki vikend i svaki blagdan u vrijeme koje je obitelj Hanžek provela kao obitelj koja je brinula o Domu na Ivanščici.

Kontakt broj novog opskrbnika: 098/872-471 - Geček Berislav

Slika.

Foto: Zoran Stanko

Interaktivna planinarska karta Hrvatske

Interaktivna planinarska karta Hrvatske (15.12.2018.)

Web Hrvatskog planinarskog saveza od 15. prosinca obogaćen je novim atraktivnim sadržajem, Interaktivnom planinarskom kartom Hrvatske. Karta je dostupna na adresi http://karta.hps.hr, a može joj se pristupiti i sa stranica na domeni HPS-a koje sadrže podatke o hrvatskim vrhovima i planinarskim objektima.

Izlet na Papuk povodom Međunarodnog dana planina

Izlet na Papuk povodom Međunarodnog dana planina (27.11.2018.)

Park prirode Papuk i Udruga Slavonski planinari prigodom Međunarodnog dana planina pozivaju zainteresirane planinare na 13. izlet „Nepoznati Papuk - Graniti s Rusta“. Izlet »Nepoznati Papuk« održat će se u nedjelju 9. prosinca 2018.

Planinarstvo na znanstvenom skupu „Petar Zoranić i hrvatska kultura“ u Zadru i Ninu

Planinarstvo na znanstvenom skupu „Petar Zoranić i hrvatska kultura“ u Zadru i Ninu (25.11.2018.)

U Zadru i Ninu 22. i 23. studenoga održan je međunarodni znanstveni skup „Petar Zoranić i hrvatska kultura.“ Skup su organizirali Društvo hrvatskih književnika, Sveučilište u Zadru i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Sudjelovali su stručnjaci iz različitih znanstvenih disciplina, prenoseći saznanja o različitim aspektima Zoranićeva djela, Zoranićevom životu, tiskarstvu i knjižarstvu u 16. stoljeću, a bila je također predstavljena i uloga Petra Zoranića u hrvatskom i svjetskom planinarstvu.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.