Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Svečano otvorena dionica Europskog pješačkog puta E-12 kroz Sloveniju

ponedjeljak, 12.12.2016.

Obraćanje predsjednika HPS-a Hrvoja Kraljevića planinarima u KopruU Koperu je 10. prosinca svečano otvorena dionica Europskog pješačkog puta E-12 kroz Sloveniju. Time je E-12 spojen s dionicom koju je u Istri 2014. otvorio Hrvatski planinarski savez. Na svečanosti u Sloveniji HPS je predstavljalo izaslanstvo koje je vodio predsjednik HPS-a prof. dr. Hrvoje Kraljević.

Postavljanje ploče na mjestu dodira putova E-6 i E-12 u SečovjuU izaslanstvu su bili i dopredsjednica HPS-a Jadranka Čoklica, predsjednik Izvršnog odbora Vladimir Novak, članovi Izvršnog odbora Ivan Hapač i Igor Eterović, glavni tajnik HPS-a Darko Berljak, predsjednik Istarskog planinarskog saveza Vladimir Rojnić, predsjednica HPD-a Planik Umag Žužana Dušanić, zamjenik pročelnice Komisije za planinarske putove HPS-a prof. dr. Hrvoje Gold i urednik Hrvatskog planinara Alan Čaplar.

Nakon svečanog otvorenja puta E-12 u Kopru, planinari su se pod vodstvom predsjednika Planinske zveze Slovenije Bojana Rotovnika i suradnika iz obalnih slovenskih planinarskih društava uputili pješice prema graničnom prijelazu Sečovje – Plovanija. Tamo je također upriličena mala svečanost kojom je mediteranski europski pješački put E-12 simbolično spojen s hrvatskom dionicom kroz Istru. Nakon prelaska granice, okupljeni predstavnici Planinske zveze Slovenije, Hrvatskog planinarskog saveza i Planinarskog saveza Srbije uspeli su putom E-12 se na trasu Istarskog planinarskog puta kod Markovca. Ova akcija još je jedna u nizu potvrda izvrsne suradnje Hrvatskog planinarskog saveza i Planinske zveze Slovenije.

Europski pješački put E-12 kroz Sloveniju stigao do Hrvatske

Slika 1 od 6.Slika 2 od 6.Slika 3 od 6.Slika 4 od 6.Slika 5 od 6.Slika 6 od 6.
Uspješan Tjedan planinarstva i penjanja u Visokim Tatrama

Uspješan Tjedan planinarstva i penjanja u Visokim Tatrama (26.06.2017.)

U sklopu projekta „Penjanje za sve“ koji provodi šest planinarskih saveza, uz sufinanciranje iz fonda Europske unije Erasmus+, u Visokim Tatrama u Slovačkoj održan je drugi od planiranih pet Tjedana planinarstva i penjanja.

Hrvatske planine u Europskom parlamentu

Hrvatske planine u Europskom parlamentu (22.06.2017.)

Sa željom i namjerom da se ljepote hrvatskih planina predstave europskoj javnosti, u ponedjeljak 19. lipnja u sjedištu Europskog parlamenta u Bruxellesu svečano je otvorena izložba fotografija »Via Dinarica – put koji prirodno povezuje«. Na poziv hrvatskog eurozastupnika Davora Škrleca na izložbi i konferenciji sudjelovali su predstavnici HPS-a.

Mala planinarska škola na Velebitu 2017.

Mala planinarska škola na Velebitu 2017. (18.06.2017.)

U nedjelju 18. lipnja na Velikom Alanu na Sjevernom Velebitu započela je Mala velebitska planinarska škola. Organizator škole je Hrvatski planinarski savez. U školi sudjeluju mladi članovi hrvatskih planinarskih društava udruženih u HPS.

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2017 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.