Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Pohod na Dinaru 27. svibnja

četvrtak, 04.05.2017.

Slika.Tradicionalni pohod na Dinaru ove godine održat će se u subotu 27. svibnja. Početak pohoda je u 8 sati u Glavašu. Za uspon treba 4 sata hoda.

Organizator pohoda je Hrvatski planinarski savez. Za sigurno i ugodno planinarenje brinut će se članovi HGSS Stanice Šibenik i Stanice planinarskih vodiča Šibenik koji će pružati i podršku planinarima iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva. Domaćinstvo i planinarski ručak kod planinarske kuće Glavaš pružat će članovi HPD-a Sinjal iz Kijeva (info: Marko Gojević, 095/50-90-792), uključujući mogućnost noćenja u šatorima ili u prostorijama škole u Kijevu. Na trasi pohoda biti će raspoređeni spašavatelji HGSS-a kao sigurnosna podrška te vodiči HPS-a. Za uspon je obavezna planinarska oprema, a sa sobom je potrebno ponijeti dovoljno vode te zaštitu od sunca, kiše i vjetra.

Budući da datum pohoda omogućuje poduzimanje jednodnevnog izleta po okolnim planinama (Promina, Svilaja, Poštak i Kijevski Kozjak) u nedjelju 28. Svibnja, upućujemo vodiče da kvalitetno isplaniraju dostupno vrijeme i okolne smještajne kapacitete.

Pozivamo sve zainteresirane planinare da sudjelovanjem u tradicionalnom usponu na najviši vrh Hrvatske i ove godine u velikom broju istaknu važnost Dinare kao najviše hrvatske planine uz poseban poziv planinarima koji još nisu bili na Dinari da iskoriste pogodnosti organiziranog pohoda.

Slika.

Susret vodstva PZS i HPS na Sviščakima i Snežniku

Susret vodstva PZS i HPS na Sviščakima i Snežniku (15.05.2017.)

Redovni susret vodstva Hrvatskog planinarskog saveza i Planinske zveze Slovenije ove je godine održan 13. i 14. svibnja u Sviščakima kod Ilirske Bistrice i na Snežniku. Domaćin susreta bila je Planinska zveza Slovenija, a neposredan povod 110. obljetnica PD Snežnik Ilirska Bistrica i 15. obljetnica Planinarske skupine KD Bazovica iz Rijeke. Suradnja planinara iz Ilirske Bistrice i Rijeke odličan je primjer međunarodnog povezivanja i razvijanja prijateljskih odnosa s obje strane državne granice.

Dani hrvatskih planinara Mljet 2017.

Dani hrvatskih planinara Mljet 2017. (04.05.2017.)

Ovogodišnji Dani hrvatskih planinara održani su od 28.4. do 1.5.2017. godine u Babinom Polju na otoku Mljetu. Domaćin je bio, kao i prije pet godina, HPD “Mljet” iz Goveđara, uz suorganizaciju HPS-a. Na skupu je bilo oko 1200 planinara...

Izvješće sa sastanka Planinarske komisije UIAA u Velikoj Britaniji

Izvješće sa sastanka Planinarske komisije UIAA u Velikoj Britaniji (26.04.2017.)

U Velikoj Britaniji je od 21. do 23. travnja 2017. održana sjednica Komisije za planinarstvo (Mountaineering commission) UIAA. Domaćin je bio Britanski planinarski savez (BMC). Skup je održan u Keswicku, Lake district, na sjeverozapadu Engleske...

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2017 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.