Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Pohod na Dinaru 27. svibnja

četvrtak, 04.05.2017.

Slika.Tradicionalni pohod na Dinaru ove godine održat će se u subotu 27. svibnja. Početak pohoda je u 8 sati u Glavašu. Za uspon treba 4 sata hoda.

Organizator pohoda je Hrvatski planinarski savez. Za sigurno i ugodno planinarenje brinut će se članovi HGSS Stanice Šibenik i Stanice planinarskih vodiča Šibenik koji će pružati i podršku planinarima iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva. Domaćinstvo i planinarski ručak kod planinarske kuće Glavaš pružat će članovi HPD-a Sinjal iz Kijeva (info: Marko Gojević, 095/50-90-792), uključujući mogućnost noćenja u šatorima ili u prostorijama škole u Kijevu. Na trasi pohoda biti će raspoređeni spašavatelji HGSS-a kao sigurnosna podrška te vodiči HPS-a. Za uspon je obavezna planinarska oprema, a sa sobom je potrebno ponijeti dovoljno vode te zaštitu od sunca, kiše i vjetra.

Budući da datum pohoda omogućuje poduzimanje jednodnevnog izleta po okolnim planinama (Promina, Svilaja, Poštak i Kijevski Kozjak) u nedjelju 28. Svibnja, upućujemo vodiče da kvalitetno isplaniraju dostupno vrijeme i okolne smještajne kapacitete.

Pozivamo sve zainteresirane planinare da sudjelovanjem u tradicionalnom usponu na najviši vrh Hrvatske i ove godine u velikom broju istaknu važnost Dinare kao najviše hrvatske planine uz poseban poziv planinarima koji još nisu bili na Dinari da iskoriste pogodnosti organiziranog pohoda.

Slika.

Na Žbevnici održan 15. dan istarskih planinara

Na Žbevnici održan 15. dan istarskih planinara (16.10.2017.)

U nedjelju 15. listopada u prekrasnom jesenskom ugođaju, održan je na Žbevnici Dan istarskih planinara. Ovim jubilarnim 15. susretom istarskih planinara, ujedno je obilježeno dovršenja potpune obnove planinarske kuće pod Žbevnicom.

Nacionalni program osposobljavanja trenera sportskog penjanja u NP Paklenica

Nacionalni program osposobljavanja trenera sportskog penjanja u NP Paklenica (05.10.2017.)

Od 29.9. do 1.10.2017. je u NP Paklenica održan prvi modul praktične nastave nacionalnog programa osposobljavanja trenera i trenerica sportskog penjanja...

Uspješan Tjedan planinarenja i penjanja u Paklenici

Uspješan Tjedan planinarenja i penjanja u Paklenici (02.10.2017.)

U tjednu od 24. do 30. rujna 2017. na terenima NP Paklenica, u sklopu projekta “Penjanje za sve”, održan je treći Tjedan planinarenja i penjanja. Organizator Tjedna bio je Hrvatski planinarski savez...

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2017 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.