Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Dani hrvatskih planinara Mljet 2017.

četvrtak, 04.05.2017.

Slika.Ovogodišnji Dani hrvatskih planinara održani su od 28.4. do 1.5.2017. godine u Babinom Polju na otoku Mljetu. Domaćin je bio, kao i prije pet godina, HPD “Mljet” iz Goveđara, uz suorganizaciju HPS-a. Na skupu je bilo oko 1200 planinara i izletnika iz 110 planinarskih društava iz Hrvatske, 3 iz BiH, 2 iz Crne Gore, 5 iz Srbije. Svaki dan organizirani su planinarski izleti, iako su neki, zbog lošeg vremena u prva dva dana, bili manje posjećeni. Vrijeme do samog otvaranja u subotu, planinari su nakon prestanka kiše, iskoristili za obilazak dijela Mljetske planinarske obilaznice, a iza 15 sati okupili su se na tradicionalnom planinarskom grahu i ugodnom druženju.

Slika.U 18 sati nakon odsvirane državne himne i pozdravne riječi Marina Perkovića u ime domaćina, skup je otvorio Vladimir Novak, predsjednik IO HPS-a. Uslijedio je zabavni program uz pjesmu i ples koji je trajao do dugo u noć.

Nedjelja je nagovijestila prekrasan dan te su se mnogi planinari odlučili popeti na najviši vrh otoka - Veliki Grad (514 m), dok su se neki uputili u Nacionalni park ili dijelom Mljetske obilaznice.

Slika.Svečanost zatvaranja skupa pripala je Jadranki Čoklici, dopredsjednici HPS-a koja se zahvalila suorganizatorima: PD ”Mljetu”, Goveđari i HPD ”Planika” iz Babinog Polja, pomoći na suradnji članova HPD “Vihora” i HPD “Zagreb-Matice”, dežurnim članovima stanica HGSS-a Dubrovnik, Orebić, Makarska i Samobor te lokalnim vatrogasnim postrojbama.

Podršku organizaciji tog skupa dali su Općina Mljet, Turistička zajednica općine Mljet, Nacionalni park Mljet i drugi privredni i turistički subjekti, naročito u ponudi popratnih kulturnih sadržaja: izložbi Eko sekcije PD”Mljet”, promocijama knjige Ivane Tomas o samostanskom kompleksu na otoku Sv.Marija, knjige Milana Sijerkovića pod nazivom “Meteorologija Mljeta”, izložbi flore i faune Mljeta u hotelu Odisej.

Slika.Prije samog zatvaranja podjeljene su zahvalnice svim planinarskim društvima za sudjelovanje na ovogodišnjim Danima hrvatskih planinara,a ujedno su predstavljeni i domaćini idućih Dana planinara koji će se održati u Hrvatskom zagorju, na Ivanščici u organizaciji HPS-a i HPD”Ivančica” iz Ivanca. Borislav Kušen, predsjednik tog društva zahvalio se na predstavljanju te uz predane prigodne poklone ovogodišnjim domaćinima, pozvao sve planinare da dođu na Ivanščicu sljedeće godine.

Slika 1 od 7.Slika 2 od 7.Slika 3 od 7.Slika 4 od 7.Slika 5 od 7.Slika 6 od 7.Slika 7 od 7.
Susret vodstva PZS i HPS na Sviščakima i Snežniku

Susret vodstva PZS i HPS na Sviščakima i Snežniku (15.05.2017.)

Redovni susret vodstva Hrvatskog planinarskog saveza i Planinske zveze Slovenije ove je godine održan 13. i 14. svibnja u Sviščakima kod Ilirske Bistrice i na Snežniku. Domaćin susreta bila je Planinska zveza Slovenija, a neposredan povod 110. obljetnica PD Snežnik Ilirska Bistrica i 15. obljetnica Planinarske skupine KD Bazovica iz Rijeke. Suradnja planinara iz Ilirske Bistrice i Rijeke odličan je primjer međunarodnog povezivanja i razvijanja prijateljskih odnosa s obje strane državne granice.

Pohod na Dinaru 27. svibnja

Pohod na Dinaru 27. svibnja (04.05.2017.)

Tradicionalni pohod na Dinaru ove godine održat će se u subotu 27. svibnja. Početak pohoda je u 8 sati u Glavašu. Za uspon treba 4 sata hoda...

Izvješće sa sastanka Planinarske komisije UIAA u Velikoj Britaniji

Izvješće sa sastanka Planinarske komisije UIAA u Velikoj Britaniji (26.04.2017.)

U Velikoj Britaniji je od 21. do 23. travnja 2017. održana sjednica Komisije za planinarstvo (Mountaineering commission) UIAA. Domaćin je bio Britanski planinarski savez (BMC). Skup je održan u Keswicku, Lake district, na sjeverozapadu Engleske...

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2017 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.