Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Dani hrvatskih planinara Mljet 2017.

četvrtak, 04.05.2017.

Slika.Ovogodišnji Dani hrvatskih planinara održani su od 28.4. do 1.5.2017. godine u Babinom Polju na otoku Mljetu. Domaćin je bio, kao i prije pet godina, HPD “Mljet” iz Goveđara, uz suorganizaciju HPS-a. Na skupu je bilo oko 1200 planinara i izletnika iz 110 planinarskih društava iz Hrvatske, 3 iz BiH, 2 iz Crne Gore, 5 iz Srbije. Svaki dan organizirani su planinarski izleti, iako su neki, zbog lošeg vremena u prva dva dana, bili manje posjećeni. Vrijeme do samog otvaranja u subotu, planinari su nakon prestanka kiše, iskoristili za obilazak dijela Mljetske planinarske obilaznice, a iza 15 sati okupili su se na tradicionalnom planinarskom grahu i ugodnom druženju.

Slika.U 18 sati nakon odsvirane državne himne i pozdravne riječi Marina Perkovića u ime domaćina, skup je otvorio Vladimir Novak, predsjednik IO HPS-a. Uslijedio je zabavni program uz pjesmu i ples koji je trajao do dugo u noć.

Nedjelja je nagovijestila prekrasan dan te su se mnogi planinari odlučili popeti na najviši vrh otoka - Veliki Grad (514 m), dok su se neki uputili u Nacionalni park ili dijelom Mljetske obilaznice.

Slika.Svečanost zatvaranja skupa pripala je Jadranki Čoklici, dopredsjednici HPS-a koja se zahvalila suorganizatorima: PD ”Mljetu”, Goveđari i HPD ”Planika” iz Babinog Polja, pomoći na suradnji članova HPD “Vihora” i HPD “Zagreb-Matice”, dežurnim članovima stanica HGSS-a Dubrovnik, Orebić, Makarska i Samobor te lokalnim vatrogasnim postrojbama.

Podršku organizaciji tog skupa dali su Općina Mljet, Turistička zajednica općine Mljet, Nacionalni park Mljet i drugi privredni i turistički subjekti, naročito u ponudi popratnih kulturnih sadržaja: izložbi Eko sekcije PD”Mljet”, promocijama knjige Ivane Tomas o samostanskom kompleksu na otoku Sv.Marija, knjige Milana Sijerkovića pod nazivom “Meteorologija Mljeta”, izložbi flore i faune Mljeta u hotelu Odisej.

Slika.Prije samog zatvaranja podjeljene su zahvalnice svim planinarskim društvima za sudjelovanje na ovogodišnjim Danima hrvatskih planinara,a ujedno su predstavljeni i domaćini idućih Dana planinara koji će se održati u Hrvatskom zagorju, na Ivanščici u organizaciji HPS-a i HPD”Ivančica” iz Ivanca. Borislav Kušen, predsjednik tog društva zahvalio se na predstavljanju te uz predane prigodne poklone ovogodišnjim domaćinima, pozvao sve planinare da dođu na Ivanščicu sljedeće godine.

Slika 1 od 7.Slika 2 od 7.Slika 3 od 7.Slika 4 od 7.Slika 5 od 7.Slika 6 od 7.Slika 7 od 7.
Na Žbevnici održan 15. dan istarskih planinara

Na Žbevnici održan 15. dan istarskih planinara (16.10.2017.)

U nedjelju 15. listopada u prekrasnom jesenskom ugođaju, održan je na Žbevnici Dan istarskih planinara. Ovim jubilarnim 15. susretom istarskih planinara, ujedno je obilježeno dovršenja potpune obnove planinarske kuće pod Žbevnicom.

Nacionalni program osposobljavanja trenera sportskog penjanja u NP Paklenica

Nacionalni program osposobljavanja trenera sportskog penjanja u NP Paklenica (05.10.2017.)

Od 29.9. do 1.10.2017. je u NP Paklenica održan prvi modul praktične nastave nacionalnog programa osposobljavanja trenera i trenerica sportskog penjanja...

Uspješan Tjedan planinarenja i penjanja u Paklenici

Uspješan Tjedan planinarenja i penjanja u Paklenici (02.10.2017.)

U tjednu od 24. do 30. rujna 2017. na terenima NP Paklenica, u sklopu projekta “Penjanje za sve”, održan je treći Tjedan planinarenja i penjanja. Organizator Tjedna bio je Hrvatski planinarski savez...

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2017 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.