Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Tradicionalni pohod na Dinaru

srijeda, 31.05.2017.

Slika.U subotu 27. svibnja 2017. uspješno je izveden tradicionalni pohod na Dinaru u organizaciji Hrvatskog planinarskog saveza, Stanice planinarskih vodiča Šibenik i HPD-a Sinjal 1831 iz Kijeva te uz sigurnosnu podršku HGSS stanice Šibenik. Po izuzetno lijepom vremenu, najviši vrh Republike Hrvatske pohodilo je gotovo 300 planinara iz tridesetak planinarskih društava i klubova.

Slika.Tradicionalni pohod na Dinaru i ove godine obilježio je i veliki angažman vodiča HPS-a koji su se odazvali na poziv za organizaciju skupina iz matičnih planinarskih društava, a samim time osigurali i uspješan i siguran uspon i silazak. Jedna od zanimljivosti pohoda je svakako i odluka nekih planinarskih društava da ovaj pohod bude završni izlet njihovih općih planinarskih škola. HPS pozdravlja ovaj oblik praktičnog i simboličkog uvođenja u planinarstvo kao izrazito primjeren. Uspeti se na najviši vrh svoje zemlje čast je svakom planinaru, a naročiti motiv onome koji u svijet planina i organiziranog planinarstva tek ulazi.

Slika.Pozdrav okupljenim planinarima iz PD Viškovo, PD Dilj Gora, HPD Garjevica, HPD Mosor, HPD Kamenar, HPD Svilaja, PD Opatija, PK Split, HPD Blaguš, PD Borik, PD Sv. Jure, PD Brodosplit, PD Pliva, PD Kamešnica, HPK Mihovil, PD Duga, HPD Malačka, PD Trilj, PD Kočari, PU Dinaridi, HPD Imotski, HPD Ante Bedalov, PD Sv.Jakov, PD Paklenica, PD MIV, PD Zolj, HPD Klek, HPD Kapela te PD Orlova Stina (BIH), u ime organizatora, uputili su pročelnik SPV Šibenik Paško Ninić, predstavnik Komisije za vodiče HPS-a Alen Čančarević te u ime Izvršnog odbora HPS-a Igor Eterović.

Slika 1 od 13.Slika 2 od 13.Slika 3 od 13.Slika 4 od 13.Slika 5 od 13.Slika 6 od 13.Slika 7 od 13.Slika 8 od 13.Slika 9 od 13.Slika 10 od 13.Slika 11 od 13.Slika 12 od 13.Slika 13 od 13.
Mala planinarska škola na Velebitu 2017.

Mala planinarska škola na Velebitu 2017. (18.06.2017.)

U nedjelju 18. lipnja na Velikom Alanu na Sjevernom Velebitu započela je Mala velebitska planinarska škola. Organizator škole je Hrvatski planinarski savez. U školi sudjeluju mladi članovi hrvatskih planinarskih društava udruženih u HPS.

Skupština Balkanske planinarske unije (BMU)

Skupština Balkanske planinarske unije (BMU) (08.06.2017.)

Prošli je vikend u Kolašinu (Crna Gora) održana 18. Skupština BMU u čijem su radu sudjelovali predstavnici nacionalnih planinarskih saveza svih njenih članica (Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Grčke, Makedonije, Srbije, Slovenije i Turske) te kao gosti i promatrači predstavnici planinarskih saveza Češke i Mađarske. Hrvatski predstavnici bili su Jadranka Čoklica, dopredsjednica HPS-a, Vladimir Novak, predsjednik IO HPS-a i Ivo Hapač, član IO HPS-a...

Započela izobrazba trenerica i trenera sportskog penjanja

Započela izobrazba trenerica i trenera sportskog penjanja (08.06.2017.)

Hrvatska olimpijska akademija (HOA) započela je, u suradnji s Hrvatskim planinarskim savezom, izobrazbu polaznika u programu osposobljavanja za obavljanje poslova trenera/ice sportskog penjanja. Ukupno 23 polaznika prisustvovala su prvom predavanju 31. svibnja 2017. godine. Izobrazba obuhvaća opći dio, specijalnost te praktičnu nastavu...

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2017 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.