Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Ljetni logor Komisije za alpinizam

petak, 09.06.2017.

Komisija za alpinizam HPS-a objavljuje raspis za sve zainteresirane članove alpinističkih jedinica za ljetni alpinistički logor koji će se održati od 5. do 15. kolovoza.

Kao i prošle godine, ljetni alpinistički logor Komisije za alpinizam održat će se u Ecrinsu, Francuska.

Kamp je zamišljen kao prilika za upoznavanje s penjanjem u granitu te usavršavanje tehnika penjanja neosiguranih smjerova.

Na logor se prijavljuju navezi koji se sastoje od iskusnijeg i manje iskusnog člana. Iskusniji član mora imati minimalno pet godina penjačkog iskustva i predati karton s 10 ispenjanih neosiguranih smjerova, dok manje iskusni član mora imati minimalno dvije godine iskustva i pet ispenjanih neosiguranih smjerova. Prednost će imati navezi koji prošle godine nisu bili u Ecrinsu.

Broj sudionika čije sudjelovanje sufinancira Komisija za alpinizam (troškovi prijevoza) je ograničen, no na logor su dobrodošli i svi ostali koji se žele priključiti penjanju i druženju. Sudionici će putovati osobnim automobilima.

Sudionici će, kao i prošle godine, biti smješteni u kampu Ailefroide (cijena noćenja je 7,10 eura).

Sudionici se moraju prijaviti u navezima (dvočlanim ili tročlanim), a prijava mora sadržavati: ime i prezime, datum rođenja, ime odsjeka ili kluba pri HPS-u čiji je član, broj telefona, e-mail adresu, podatak koliko godina se kandidat bavi alpinizmom te penjački karton.

Prijave se šalju na e-mail alpinizam@hps.hr do 28. srpnja sa naznakom "Prijava za ljetni alpinistički logor 2017".

Svi sudionici moraju imati osobno uplaćenu neku vrstu police osiguranja te su dužni imati uredno plaćenu članarinu za tekuću godinu u HPS-u, što potvrđuju preslikom članske iskaznice na kojoj je vidljiva markica za 2017. godinu.

U slučaju lošeg vremena može se promijeniti datum održavanja logora.

Ukoliko imate pitanja, kontaktirajte nas na alpinizam@hps.hr

Susret vodstva HPS-a i PZS-a u Krasnu

Susret vodstva HPS-a i PZS-a u Krasnu (19.03.2018.)

U Krasnu je 16. i 17. ožujka održan redovni godišnji susret vodstva PZS-a i HPS-a. Svi sudionici sastanka sa zadovoljstvom su utvrdili da su u proteklom razdoblju ostvareni vrlo kvalitetni rezultati na svim poljima suradnje.

Skupština HPS-a 21. travnja 2018.

Skupština HPS-a 21. travnja 2018. (19.03.2018.)

Redovna skupština Hrvatskog planinarskog saveza sazvana je za subotu, 21. travnja 2018. u Zagrebu. Održat će se u Hotelu Panorama (Dvorana 1, prizemlje) u Zagrebu, Trg Krešimira Ćosića 9, s početkom u 11:00 sati.

Snježni tjedan za sudionike Tjedna planinarstva u Sloveniji

Snježni tjedan za sudionike Tjedna planinarstva u Sloveniji (13.03.2018.)

U sklopu projekta „Penjanje za sve“ kojeg Hrvatski planinarski savez provodi s pet nacionalnih sportskih saveza tj. Český horolezecký svaz, Club Alpino Italiano, Slovenský horolezecký spolok JAMES, Magyar Hegyés Sportmászó Szövetség i Planinska zveza Slovenije) u tjednu od 5. do 11. ožujka 2018. na području NP Triglav u Sloveniji proveden je četvrti po redu “Tjedan planinarstva i penjanja”.

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.