Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Ljetni logor Komisije za alpinizam

petak, 09.06.2017.

Komisija za alpinizam HPS-a objavljuje raspis za sve zainteresirane članove alpinističkih jedinica za ljetni alpinistički logor koji će se održati od 5. do 15. kolovoza.

Kao i prošle godine, ljetni alpinistički logor Komisije za alpinizam održat će se u Ecrinsu, Francuska.

Kamp je zamišljen kao prilika za upoznavanje s penjanjem u granitu te usavršavanje tehnika penjanja neosiguranih smjerova.

Na logor se prijavljuju navezi koji se sastoje od iskusnijeg i manje iskusnog člana. Iskusniji član mora imati minimalno pet godina penjačkog iskustva i predati karton s 10 ispenjanih neosiguranih smjerova, dok manje iskusni član mora imati minimalno dvije godine iskustva i pet ispenjanih neosiguranih smjerova. Prednost će imati navezi koji prošle godine nisu bili u Ecrinsu.

Broj sudionika čije sudjelovanje sufinancira Komisija za alpinizam (troškovi prijevoza) je ograničen, no na logor su dobrodošli i svi ostali koji se žele priključiti penjanju i druženju. Sudionici će putovati osobnim automobilima.

Sudionici će, kao i prošle godine, biti smješteni u kampu Ailefroide (cijena noćenja je 7,10 eura).

Sudionici se moraju prijaviti u navezima (dvočlanim ili tročlanim), a prijava mora sadržavati: ime i prezime, datum rođenja, ime odsjeka ili kluba pri HPS-u čiji je član, broj telefona, e-mail adresu, podatak koliko godina se kandidat bavi alpinizmom te penjački karton.

Prijave se šalju na e-mail alpinizam@hps.hr do 28. srpnja sa naznakom "Prijava za ljetni alpinistički logor 2017".

Svi sudionici moraju imati osobno uplaćenu neku vrstu police osiguranja te su dužni imati uredno plaćenu članarinu za tekuću godinu u HPS-u, što potvrđuju preslikom članske iskaznice na kojoj je vidljiva markica za 2017. godinu.

U slučaju lošeg vremena može se promijeniti datum održavanja logora.

Ukoliko imate pitanja, kontaktirajte nas na alpinizam@hps.hr

Tjedan penjanja u Paklenici

Tjedan penjanja u Paklenici (20.09.2017.)

U tjednu od 24. do 30. rujna 2017., u organizaciji Hrvatskog planinarskog saveza, na prostoru Nacionalnog parka Paklenica održat će se skup alpinista i planinara iz Hrvatske, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovačke i Slovenije...

Tiskana knjiga

Tiskana knjiga "Speleologija" (13.09.2017.)

U izdanju PDS Velebit, SK Velebit, Hrvatskog planinarskog saveza i HGSS-a objavljena je nova knjiga "Speleologija". Promocija knjige održat će se u ponedjeljak 25. rujna 2017. u 19 h u dvorani Knjižnice HAZU, Strossmayerov trg 14, Zagreb.

Preminuo Stanko Gilić

Preminuo Stanko Gilić (25.08.2017.)

U Rijeci je u 85. godini života preminuo doajen hrvatskog i riječkog alpinizma Stanislav Gilić. Hrvatsko planinarstvo ostalo je bez ličnosti koja je obilježila razvoj penjanja u drugoj polovici 20. st. i vrsnog poznavatelja planinarstva.

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2017 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.