Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Plodna međunarodna suradnja

srijeda, 28.06.2017.

Slika.Tijekom Tjedna penjanja i planinarstva, u sklopu projekta „Penjanje za sve“ sufinanciranog od fonda Europske unije Erasmus +, koji se održao na lokalitetu Popradské Pleso od 18. do 24. lipnja 2017. radna skupina zadužena za temu Međunarodne suradnje na razini društava i klubova održala je tri radionice.

Temeljem inicijalnih zaključaka i podjele konkretnih zadataka članovi radne skupine rezimirali su postignuća u dvije osnovne tematske skupine: (1) identifikacija klubova i društva u svakom od partnerskih saveza voljnih surađivati na međunarodnoj razini te graditi nova partnerstva ili osnaživati postojeća te (2) prikupiti setove najvažnijih pravilnika i uputa iz svake zemlje za potrebe boljeg razumijevanja specifičnih vrijednost po pitanju planinarske i penjačke etike, zaštite prirode i različitosti u tehničkom pristupu penjanju.

Slika.U prvom tematskom području članovi skupine izvijestili su o do sada prikupljenim podacima o 65 klubova i društava zainteresiranih za ovaj oblik suradnje te o potrebi prikupljanja detaljnih informacija po unificiranom obrascu do sljedećeg okupljanja u Paklenici u rujnu 2017. godine.

Kako bi se u budućnosti moglo upravljati prikupljenim podacima i osigurati kvalitetna komunikacija, članovi radne skupine predlažu uspostavu zajedničkog web portal ili nekog sličnog foruma za komunikaciju. Nadalje, predlažu da na jednom od narednih tjedana se pozovu I predstavnici nekoliko klubova iz svake zemlje da prisustvuju i daju svoj doprinos.

Po pitanju druge teme, radna skupina nastavlja s radom s krajnjim ciljem prikupljanja svih relevantnih dokumenata i informacija do kraja rujna 2017. godine.

Slika.

Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.
19. sastanak Balkanske planinarske unije u Turskoj

19. sastanak Balkanske planinarske unije u Turskoj (18.05.2018.)

U Bursi u Turskoj održan je 12. i 13. svibnja redovni sastanak Balkanske planinarske unije. Sastanku su prisustvovali delegati iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Češke i domaćina Turske. Hrvatski planinarski savez na tom skupu predstavljali su dopredsjednica Jadranka Čoklica i član IO HPS-a Ivan Hapač...

Premijera dokumentarnog filma o pripadnicima Planinske satnije Velebit

Premijera dokumentarnog filma o pripadnicima Planinske satnije Velebit (14.05.2018.)

U četvrtak 17. svibnja 2018. a početkom u 18:00 sati u Kinu Kinoteka u Zagrebu, Kordunska 1, održat će se premijera dugometražnog (66 min) dokumentarnog filma „Planine“, redateljice Jasmine Trampetić.

U Senju predstavljena monografija Stoljeće senjskog planinarstva

U Senju predstavljena monografija Stoljeće senjskog planinarstva (26.04.2018.)

U Domu kulture Milutin Cihlar Nehajev u Senju je 24. travnja svečano predstavljena opsežna monografija „Stoljeće senjskog planinarstva“ autora Mirka Belavića. Knjigu su svečano predstavili predsjednica HPD Zavižan Senj Danijela Kremenić, urednik „Hrvatskog planinara“ i grafički urednik knjige Alan Čaplar te autor.

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.