Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Plodna međunarodna suradnja

srijeda, 28.06.2017.

Slika.Tijekom Tjedna penjanja i planinarstva, u sklopu projekta „Penjanje za sve“ sufinanciranog od fonda Europske unije Erasmus +, koji se održao na lokalitetu Popradské Pleso od 18. do 24. lipnja 2017. radna skupina zadužena za temu Međunarodne suradnje na razini društava i klubova održala je tri radionice.

Temeljem inicijalnih zaključaka i podjele konkretnih zadataka članovi radne skupine rezimirali su postignuća u dvije osnovne tematske skupine: (1) identifikacija klubova i društva u svakom od partnerskih saveza voljnih surađivati na međunarodnoj razini te graditi nova partnerstva ili osnaživati postojeća te (2) prikupiti setove najvažnijih pravilnika i uputa iz svake zemlje za potrebe boljeg razumijevanja specifičnih vrijednost po pitanju planinarske i penjačke etike, zaštite prirode i različitosti u tehničkom pristupu penjanju.

Slika.U prvom tematskom području članovi skupine izvijestili su o do sada prikupljenim podacima o 65 klubova i društava zainteresiranih za ovaj oblik suradnje te o potrebi prikupljanja detaljnih informacija po unificiranom obrascu do sljedećeg okupljanja u Paklenici u rujnu 2017. godine.

Kako bi se u budućnosti moglo upravljati prikupljenim podacima i osigurati kvalitetna komunikacija, članovi radne skupine predlažu uspostavu zajedničkog web portal ili nekog sličnog foruma za komunikaciju. Nadalje, predlažu da na jednom od narednih tjedana se pozovu I predstavnici nekoliko klubova iz svake zemlje da prisustvuju i daju svoj doprinos.

Po pitanju druge teme, radna skupina nastavlja s radom s krajnjim ciljem prikupljanja svih relevantnih dokumenata i informacija do kraja rujna 2017. godine.

Slika.

Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.
Podijeljena najviša priznanja HPO za 2017. godinu i natjecanja Gojzerica

Podijeljena najviša priznanja HPO za 2017. godinu i natjecanja Gojzerica (10.12.2017.)

U Zagrebu su 9. prosinca na posebnoj svečanosti podijeljena najviša priznanja Hrvatske planinarske obilaznice za 2017. godinu i priznanja natjecanja Gojzerica za više od 300 obiđenih planinarskih obilaznica.

HOA i HPS promovirali prvi naraštaj trenera sportskog penjanja

HOA i HPS promovirali prvi naraštaj trenera sportskog penjanja (05.12.2017.)

U zagrebačkom hotelu Sheraton promoviran je 1. prosinca 2017. prvi naraštaj trenera i trenerica sportskog penjanja, proizašlih iz programa stručnog osposobljavanja Hrvatske olimpijske akademije (HOA) u suradnji s Hrvatskim planinarskim savezom (HPS).

Na Sljemenu održan 31. Zbor vodiča HPS-a

Na Sljemenu održan 31. Zbor vodiča HPS-a (03.12.2017.)

U Domu Crvenog križa na Sljemenu održan je za vikend 2. i 3. prosinca Zbor vodiča Hrvatskog planinarskog saveza. Na Zboru se okupilo više od 150 planinarskih vodiča iz svih krajeva Hrvatske...

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2017 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.