Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Treća životna dob te osobe s posebnim potrebama u planinarstvu

srijeda, 28.06.2017.

Slika.Tijekom Tjedna planinarstva i penjanja u Slovačkoj od 18. do 24. lipnja 2017., u sklopu projekta „Penjanje za sve“ sufinanciranog od fonda Europske unije Erasmus+ te šest partnerskih planinarskih saveza iz Češke, Italije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Slovačke održana je i izuzetno zanimljiva radionica na temu odnosa planinarstva i treće životne dobi te osoba s posebnim potrebama.

Voditelj radne skupine Matjaž Šerkezi (PZS) konsolidirao je dosadašnje zaključke s ciljem kvalitetnijeg usmjeravanja prema konkretnom rezultatu ove faze projekta tj. izrade brošure s uputama i prijedlozima za planinarske saveze do početka 2018. godine.

Slika.

U tu svrhu radna skupina definirala je tematske blokove i podijelila zadatke prikupljanja sadržajnog materijala za brošuru. Tako su članovi radne skupine iz Hrvatskog planinarskog saveza dobili zadatak uobličavanja sadržaja za sljedeće teme:

• Stjepan Dubac (PDS Velebit), strukturna prilagodba saveza i nužne do-edukacije za kvalitetni prihvat osoba s posebnim potrebama u planinarstvo

• Vladimir Mesarić (HPD Željezničar), uključivanje osoba treće životne dobi, naročito samaca, u aktivnosti planinarenja i penjanja.

• Darko Mršnik (RAK), prehrana za pojačanu aktivnost u planinama za osobe treće životne dobi

Slika.Nadalje, druge tematske skupine koje će prirediti članovi partnerskih zemalja odnose se na pripremu i prilagodbu za treću životnu dob putom planinarskih aktivnosti, dvoransko penjanje za cijelu obitelj - djeca, roditelji, djedovi i bake te uključivanje penjača veterana u rad s djecom i mladima u svrhu promocije planinarstva kao stila života, a ne natjecanja.

Uz navedene teme, radna skupina će razraditi i plan uključivanja društvenih medija i promidžbe općenito za potrebe zagovaranja navedenih tema među planinarskom ali i općom javnosti.

Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.
Podijeljena najviša priznanja HPO za 2017. godinu i natjecanja Gojzerica

Podijeljena najviša priznanja HPO za 2017. godinu i natjecanja Gojzerica (10.12.2017.)

U Zagrebu su 9. prosinca na posebnoj svečanosti podijeljena najviša priznanja Hrvatske planinarske obilaznice za 2017. godinu i priznanja natjecanja Gojzerica za više od 300 obiđenih planinarskih obilaznica.

HOA i HPS promovirali prvi naraštaj trenera sportskog penjanja

HOA i HPS promovirali prvi naraštaj trenera sportskog penjanja (05.12.2017.)

U zagrebačkom hotelu Sheraton promoviran je 1. prosinca 2017. prvi naraštaj trenera i trenerica sportskog penjanja, proizašlih iz programa stručnog osposobljavanja Hrvatske olimpijske akademije (HOA) u suradnji s Hrvatskim planinarskim savezom (HPS).

Na Sljemenu održan 31. Zbor vodiča HPS-a

Na Sljemenu održan 31. Zbor vodiča HPS-a (03.12.2017.)

U Domu Crvenog križa na Sljemenu održan je za vikend 2. i 3. prosinca Zbor vodiča Hrvatskog planinarskog saveza. Na Zboru se okupilo više od 150 planinarskih vodiča iz svih krajeva Hrvatske...

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2017 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.