Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Treća životna dob te osobe s posebnim potrebama u planinarstvu

srijeda, 28.06.2017.

Slika.Tijekom Tjedna planinarstva i penjanja u Slovačkoj od 18. do 24. lipnja 2017., u sklopu projekta „Penjanje za sve“ sufinanciranog od fonda Europske unije Erasmus+ te šest partnerskih planinarskih saveza iz Češke, Italije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Slovačke održana je i izuzetno zanimljiva radionica na temu odnosa planinarstva i treće životne dobi te osoba s posebnim potrebama.

Voditelj radne skupine Matjaž Šerkezi (PZS) konsolidirao je dosadašnje zaključke s ciljem kvalitetnijeg usmjeravanja prema konkretnom rezultatu ove faze projekta tj. izrade brošure s uputama i prijedlozima za planinarske saveze do početka 2018. godine.

Slika.

U tu svrhu radna skupina definirala je tematske blokove i podijelila zadatke prikupljanja sadržajnog materijala za brošuru. Tako su članovi radne skupine iz Hrvatskog planinarskog saveza dobili zadatak uobličavanja sadržaja za sljedeće teme:

• Stjepan Dubac (PDS Velebit), strukturna prilagodba saveza i nužne do-edukacije za kvalitetni prihvat osoba s posebnim potrebama u planinarstvo

• Vladimir Mesarić (HPD Željezničar), uključivanje osoba treće životne dobi, naročito samaca, u aktivnosti planinarenja i penjanja.

• Darko Mršnik (RAK), prehrana za pojačanu aktivnost u planinama za osobe treće životne dobi

Slika.Nadalje, druge tematske skupine koje će prirediti članovi partnerskih zemalja odnose se na pripremu i prilagodbu za treću životnu dob putom planinarskih aktivnosti, dvoransko penjanje za cijelu obitelj - djeca, roditelji, djedovi i bake te uključivanje penjača veterana u rad s djecom i mladima u svrhu promocije planinarstva kao stila života, a ne natjecanja.

Uz navedene teme, radna skupina će razraditi i plan uključivanja društvenih medija i promidžbe općenito za potrebe zagovaranja navedenih tema među planinarskom ali i općom javnosti.

Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.
19. sastanak Balkanske planinarske unije u Turskoj

19. sastanak Balkanske planinarske unije u Turskoj (18.05.2018.)

U Bursi u Turskoj održan je 12. i 13. svibnja redovni sastanak Balkanske planinarske unije. Sastanku su prisustvovali delegati iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Češke i domaćina Turske. Hrvatski planinarski savez na tom skupu predstavljali su dopredsjednica Jadranka Čoklica i član IO HPS-a Ivan Hapač...

Premijera dokumentarnog filma o pripadnicima Planinske satnije Velebit

Premijera dokumentarnog filma o pripadnicima Planinske satnije Velebit (14.05.2018.)

U četvrtak 17. svibnja 2018. a početkom u 18:00 sati u Kinu Kinoteka u Zagrebu, Kordunska 1, održat će se premijera dugometražnog (66 min) dokumentarnog filma „Planine“, redateljice Jasmine Trampetić.

U Senju predstavljena monografija Stoljeće senjskog planinarstva

U Senju predstavljena monografija Stoljeće senjskog planinarstva (26.04.2018.)

U Domu kulture Milutin Cihlar Nehajev u Senju je 24. travnja svečano predstavljena opsežna monografija „Stoljeće senjskog planinarstva“ autora Mirka Belavića. Knjigu su svečano predstavili predsjednica HPD Zavižan Senj Danijela Kremenić, urednik „Hrvatskog planinara“ i grafički urednik knjige Alan Čaplar te autor.

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.