Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Najava Zbor vodiča u prosincu 2017. godine

subota, 28.10.2017.

neki opisZbor vodiča je stručno savjetodavano tijelo na kojem se okupljaju i o raznim temama od zajedničkog interesa iskustva razmjenjuju planinarski vodiči iz cijele Hrvatske. Dakako, Zbor vodiča ujedno je prilika za druženje i upoznavanje vodiča iz svih stanica u Hrvatskoj. Zbor vodiča održava se svake dvije godine, a posljednji je održan u Paklenici u listopadu 2015.

Temeljem odluke Komisije za vodiče HPS-a na e-sjednici provedenoj u srpnju, donešena je odluka o organizaciji Zbora 2. prosinca 2017. u 12 sati, a završetak 3. prosinca u isto vrijeme.

Za zbor je priređen zanimljiv program s edukativnim radionicama i prezentacijama te sa vježbom prve pomoći, a svoj dolazak možete upotpuniti posjetom zagrebačkom Adventu, koji započinje toga vikenda.

Tijekom idućih godinu dana obilježavat će se 50. obljetnica formiranja prve stanice planinarskih vodiča u Hrvatskoj, SPV Zagreb. Obilježavanje pola stoljeća organiziranog vodičkog djelovanja u okvirima stanica vodiča otvara se ovim zborom.

Teme

Rad Zbora odvijat će se u tri tematske cjeline:

1. Djelovanje Vodičke službe HPS-a i vodički standardi

2. Uloga planinarskih vodiča u razvoju Via Dinarice

3. Obnova znanja prve pomoći

Obnova znanja prve pomoći priznavat će se za licenciranje.

Mjesto održavanja Zbora

Dom Crvenog križa najljepši je edukacijski objekt na Medvednici. Nalazi se na vrhu zvanom Malo Sljeme, odakle se pruža vidik i na zagrebačku i na zagorsku stranu Medvednice. Njime upravlja Crveni križ grada Zagreba, a koristi se za škole u prirodi, male planinarske škole, edukaciju o prvoj pomoći i za druge potrebe. U domu ima nekoliko funkcionalnih školskih dvorana te dvadesetak skupnih spavaonica s krevetima na kat. Unutar objekta postoji restoranski i ugostiteljski dio te automati za jednostavna pića. Na svakom katu ima nekoliko sanitarnih čvorova. Do doma se prilazi asfaltiranom cestom koja se odvaja na Ženskom sedlu (po hrptu Medvednice, mimo napuštenog Sindikalnog doma, odvojak 1 km). U blizini se nalaze planinarski dom Grafičar (15 min), rudnik Zrinskih (20 min) i kapela sv. Jakoba (25 min).

Troškovi

Kotizacija za sudionike Zbora je 100 kuna, a obuhvaća polupansionsku uslugu u Domu Crvenog križa (večera u subotu, noćenje i doručak u nedjelju). Razliku od 80 kuna po osobi do pune cijene polupansiona (180 kn) pokriva SPV Zagreb iz projekta „Via Dinarica – put za održivi razvoj“, sufinanciranog sredstvima Ministarstva turizma RH.

Prijave

Prijave su zaključene i ne primaju se zbog popunjenja kapaciteta u domu.

Za sva pitanja molimo da se obratite domaćinima iz SPV Zagreb (e-mail: spvzagreb@spvz.hr, pročelnik Alan Čaplar 091/51-41-740)

Komisija za vodiče HPS

Pročelnik Dorijan Klasnić

Susret vodstva HPS-a i PZS-a u Krasnu

Susret vodstva HPS-a i PZS-a u Krasnu (19.03.2018.)

U Krasnu je 16. i 17. ožujka održan redovni godišnji susret vodstva PZS-a i HPS-a. Svi sudionici sastanka sa zadovoljstvom su utvrdili da su u proteklom razdoblju ostvareni vrlo kvalitetni rezultati na svim poljima suradnje.

Skupština HPS-a 21. travnja 2018.

Skupština HPS-a 21. travnja 2018. (19.03.2018.)

Redovna skupština Hrvatskog planinarskog saveza sazvana je za subotu, 21. travnja 2018. u Zagrebu. Održat će se u Hotelu Panorama (Dvorana 1, prizemlje) u Zagrebu, Trg Krešimira Ćosića 9, s početkom u 11:00 sati.

Snježni tjedan za sudionike Tjedna planinarstva u Sloveniji

Snježni tjedan za sudionike Tjedna planinarstva u Sloveniji (13.03.2018.)

U sklopu projekta „Penjanje za sve“ kojeg Hrvatski planinarski savez provodi s pet nacionalnih sportskih saveza tj. Český horolezecký svaz, Club Alpino Italiano, Slovenský horolezecký spolok JAMES, Magyar Hegyés Sportmászó Szövetség i Planinska zveza Slovenije) u tjednu od 5. do 11. ožujka 2018. na području NP Triglav u Sloveniji proveden je četvrti po redu “Tjedan planinarstva i penjanja”.

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.