Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Najava Zbor vodiča u prosincu 2017. godine

srijeda, 26.07.2017.

neki opisZbor vodiča je stručno savjetodavano tijelo na kojem se okupljaju i o raznim temama od zajedničkog interesa iskustva razmjenjuju planinarski vodiči iz cijele Hrvatske. Dakako, Zbor vodiča ujedno je prilika za druženje i upoznavanje vodiča iz svih stanica u Hrvatskoj. Zbor vodiča održava se svake dvije godine, a posljednji je održan u Paklenici u listopadu 2015.

Temeljem odluke Komisije za vodiče HPS-a na e-sjednici provedenoj u srpnju, donešena je odluka o organizaciji Zbora 2. prosinca 2017. u 12 sati, a završetak 3. prosinca u isto vrijeme.

Za zbor je priređen zanimljiv program s edukativnim radionicama i prezentacijama te sa vježbom prve pomoći, a svoj dolazak možete upotpuniti posjetom zagrebačkom Adventu, koji započinje toga vikenda.

Tijekom idućih godinu dana obilježavat će se 50. obljetnica formiranja prve stanice planinarskih vodiča u Hrvatskoj, SPV Zagreb. Obilježavanje pola stoljeća organiziranog vodičkog djelovanja u okvirima stanica vodiča otvara se ovim zborom.

Teme

Rad Zbora odvijat će se u tri tematske cjeline:

1. Djelovanje Vodičke službe HPS-a i vodički standardi

2. Uloga planinarskih vodiča u razvoju Via Dinarice

3. Obnova znanja prve pomoći

Obnova znanja prve pomoći priznavat će se za licenciranje.

Mjesto održavanja Zbora

Dom Crvenog križa najljepši je edukacijski objekt na Medvednici. Nalazi se na vrhu zvanom Malo Sljeme, odakle se pruža vidik i na zagrebačku i na zagorsku stranu Medvednice. Njime upravlja Crveni križ grada Zagreba, a koristi se za škole u prirodi, male planinarske škole, edukaciju o prvoj pomoći i za druge potrebe. U domu ima nekoliko funkcionalnih školskih dvorana te dvadesetak skupnih spavaonica s krevetima na kat. Unutar objekta postoji restoranski i ugostiteljski dio te automati za jednostavna pića. Na svakom katu ima nekoliko sanitarnih čvorova. Do doma se prilazi asfaltiranom cestom koja se odvaja na Ženskom sedlu (po hrptu Medvednice, mimo napuštenog Sindikalnog doma, odvojak 1 km). U blizini se nalaze planinarski dom Grafičar (15 min), rudnik Zrinskih (20 min) i kapela sv. Jakoba (25 min).

Troškovi

Kotizacija za sudionike Zbora je 100 kuna, a obuhvaća polupansionsku uslugu u Domu Crvenog križa (večera u subotu, noćenje i doručak u nedjelju). Razliku od 80 kuna po osobi do pune cijene polupansiona (180 kn) pokriva SPV Zagreb iz projekta „Via Dinarica – put za održivi razvoj“, sufinanciranog sredstvima Ministarstva turizma RH.

Prijave

Radi planiranja smještaja, prehrane, prezentacija i troškova, molimo sve sudionike da se do 25. 11. 2017. najave i prijave putem web-obrasca

https://docs.google.com/a/urednik.hr/forms/d/e/1FAIpQLSeRJYh1D6GYH38Fbk2NmAzWQxQj-Es1090GG5MDczzQxxQA_g/viewform?c=0&w=1&includes_info_params=true

ili porukom na e-mail spvzagreb@spvz.hr. Nakon Vaše prijave, rezervaciju smještaja potvrdit će Vam e-mailom SPV Zagreb.

Za sva pitanja molimo da se obratite domaćinima iz SPV Zagreb (e-mail: spvzagreb@spvz.hr, pročelnik Alan Čaplar 091/51-41-740)

Komisija za vodiče HPS

Pročelnik Dorijan Klasnić

Na Žbevnici održan 15. dan istarskih planinara

Na Žbevnici održan 15. dan istarskih planinara (16.10.2017.)

U nedjelju 15. listopada u prekrasnom jesenskom ugođaju, održan je na Žbevnici Dan istarskih planinara. Ovim jubilarnim 15. susretom istarskih planinara, ujedno je obilježeno dovršenja potpune obnove planinarske kuće pod Žbevnicom.

Nacionalni program osposobljavanja trenera sportskog penjanja u NP Paklenica

Nacionalni program osposobljavanja trenera sportskog penjanja u NP Paklenica (05.10.2017.)

Od 29.9. do 1.10.2017. je u NP Paklenica održan prvi modul praktične nastave nacionalnog programa osposobljavanja trenera i trenerica sportskog penjanja...

Uspješan Tjedan planinarenja i penjanja u Paklenici

Uspješan Tjedan planinarenja i penjanja u Paklenici (02.10.2017.)

U tjednu od 24. do 30. rujna 2017. na terenima NP Paklenica, u sklopu projekta “Penjanje za sve”, održan je treći Tjedan planinarenja i penjanja. Organizator Tjedna bio je Hrvatski planinarski savez...

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2017 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.