Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Ispit za vodiče C standarda u NP Paklenica 9. i 10. rujna 2017

ponedjeljak, 07.08.2017.

Slika.Komisija za vodiče HPS-a 9. i 10. rujna 2017. u NP Paklenica organizira ispit za vodiče C standarda (vođenje na sportsko penjanje). Ispit se provodi u uvjetima iz kategorije (kratki i dugi sportski smjerovi u prirodnoj stijeni).

Uvjeti za prijavu kandidata na ispit

• članstvo u HPS-u, dokazuje se članskom iskaznicom s ovjerenom markicom za tekuću godinu

• članstvo u matičnoj stanici vodiča u tekućoj godini

• uspješno završen tečaj za vodiča C standarda

• barem 10 različitih dugih sportskih smjerova minimalne ocjene 4b (po francuskoj ljestvici), minimalne visine 100 m, u potpunosti u vodstvu ili ravnopravno se izmjenjujući u vodstvu, a od kojih barem 5 smjerova vodeći polaznike na školama sportskog penjanja, ljetnim alpinističkim školama ili tečajevima za vodiče u HPS-u (dokazuje se penjačkim kartonom)

Uvjeti za stjecanje naziva vodič na sportsko penjanje (vodič C standarda)

• položen ispit za vodiča C standarda

• sposobnost penjanja kratkih sportskih smjerova težine 5c (po francuskoj ljestvici), u vodstvu s postav¬ljanjem kompleta (podložno provjeri u stijeni)

• barem 10 različitih dugih sportskih smjerova minimalne ocjene 4c (po francuskoj ljestvici), minimalne visine 100 m, u potpunosti u vodstvu ili ravnopravno se izmjenjujući u vodstvu, a od kojih barem 5 smjerova vodeći polaznike na školama sportskog penjanja, ljetnim alpinističkim školama ili tečajevima za vodiče u HPS-u.

Ispit će se održati 9. i 10. rujna 2017. u NP Paklenica. U slučaju prognozirane kiše/jake bure u predviđenom terminu ispita, ispit će se održati u zamjenskom terminu. Kandidati će o eventualnoj odgodi ispita u rezervni termin biti obaviješteni putem dostavljenih e-mail adresa barem 2 dana prije termina ispita.

Registracija pristupnika počinje u subotu u 8:30 sati u restoranu Dinko u Starigradu Paklenici kada će se predati dokazi o ispunjavanju uvjeta za polaganje ispita. Ispit se nastavlja praktičnim dijelom tj. penjanjem dugih sportskih smjerova što će se održati unutar NP-a Paklenica. Praktični dio ispita će se nastaviti i u nedjelju, dok svi pristupnici ne odgovore sve teme predviđene ispitom.

Kandidati trebaju ponijeti kompletnu opremu propisanu za vodiča C standarda.

Smještaj i prehrana su u vlastitoj organizacijii.

Za ispit je obavezna prijava putem on-line prijavnice koja je dostupna na webu HPS-a. Prijave se primaju do 1. 9. 2017.

Podrobnije informacije o programu školovanja vodiča na sportsko penjanje možete pročitati na linku:.

Sve ostale informacije mogu se dobiti od Komisije za vodiče HPS, vodici@hps.hr ili od voditelja ispita Nenada Jovića, mob. 099/2183 - 291, nenad.jovic@durango.hr

Voditelj tečaja Nenad Jović, instruktor sportskog penjanja i vodič instruktor HPS

Na Žbevnici održan 15. dan istarskih planinara

Na Žbevnici održan 15. dan istarskih planinara (16.10.2017.)

U nedjelju 15. listopada u prekrasnom jesenskom ugođaju, održan je na Žbevnici Dan istarskih planinara. Ovim jubilarnim 15. susretom istarskih planinara, ujedno je obilježeno dovršenja potpune obnove planinarske kuće pod Žbevnicom.

Nacionalni program osposobljavanja trenera sportskog penjanja u NP Paklenica

Nacionalni program osposobljavanja trenera sportskog penjanja u NP Paklenica (05.10.2017.)

Od 29.9. do 1.10.2017. je u NP Paklenica održan prvi modul praktične nastave nacionalnog programa osposobljavanja trenera i trenerica sportskog penjanja...

Uspješan Tjedan planinarenja i penjanja u Paklenici

Uspješan Tjedan planinarenja i penjanja u Paklenici (02.10.2017.)

U tjednu od 24. do 30. rujna 2017. na terenima NP Paklenica, u sklopu projekta “Penjanje za sve”, održan je treći Tjedan planinarenja i penjanja. Organizator Tjedna bio je Hrvatski planinarski savez...

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2017 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.