Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Ispit za vodiče C standarda u NP Paklenica 9. i 10. rujna 2017

ponedjeljak, 07.08.2017.

Slika.Komisija za vodiče HPS-a 9. i 10. rujna 2017. u NP Paklenica organizira ispit za vodiče C standarda (vođenje na sportsko penjanje). Ispit se provodi u uvjetima iz kategorije (kratki i dugi sportski smjerovi u prirodnoj stijeni).

Uvjeti za prijavu kandidata na ispit

• članstvo u HPS-u, dokazuje se članskom iskaznicom s ovjerenom markicom za tekuću godinu

• članstvo u matičnoj stanici vodiča u tekućoj godini

• uspješno završen tečaj za vodiča C standarda

• barem 10 različitih dugih sportskih smjerova minimalne ocjene 4b (po francuskoj ljestvici), minimalne visine 100 m, u potpunosti u vodstvu ili ravnopravno se izmjenjujući u vodstvu, a od kojih barem 5 smjerova vodeći polaznike na školama sportskog penjanja, ljetnim alpinističkim školama ili tečajevima za vodiče u HPS-u (dokazuje se penjačkim kartonom)

Uvjeti za stjecanje naziva vodič na sportsko penjanje (vodič C standarda)

• položen ispit za vodiča C standarda

• sposobnost penjanja kratkih sportskih smjerova težine 5c (po francuskoj ljestvici), u vodstvu s postav¬ljanjem kompleta (podložno provjeri u stijeni)

• barem 10 različitih dugih sportskih smjerova minimalne ocjene 4c (po francuskoj ljestvici), minimalne visine 100 m, u potpunosti u vodstvu ili ravnopravno se izmjenjujući u vodstvu, a od kojih barem 5 smjerova vodeći polaznike na školama sportskog penjanja, ljetnim alpinističkim školama ili tečajevima za vodiče u HPS-u.

Ispit će se održati 9. i 10. rujna 2017. u NP Paklenica. U slučaju prognozirane kiše/jake bure u predviđenom terminu ispita, ispit će se održati u zamjenskom terminu. Kandidati će o eventualnoj odgodi ispita u rezervni termin biti obaviješteni putem dostavljenih e-mail adresa barem 2 dana prije termina ispita.

Registracija pristupnika počinje u subotu u 8:30 sati u restoranu Dinko u Starigradu Paklenici kada će se predati dokazi o ispunjavanju uvjeta za polaganje ispita. Ispit se nastavlja praktičnim dijelom tj. penjanjem dugih sportskih smjerova što će se održati unutar NP-a Paklenica. Praktični dio ispita će se nastaviti i u nedjelju, dok svi pristupnici ne odgovore sve teme predviđene ispitom.

Kandidati trebaju ponijeti kompletnu opremu propisanu za vodiča C standarda.

Smještaj i prehrana su u vlastitoj organizacijii.

Za ispit je obavezna prijava putem on-line prijavnice koja je dostupna na webu HPS-a. Prijave se primaju do 1. 9. 2017.

Podrobnije informacije o programu školovanja vodiča na sportsko penjanje možete pročitati na linku:.

Sve ostale informacije mogu se dobiti od Komisije za vodiče HPS, vodici@hps.hr ili od voditelja ispita Nenada Jovića, mob. 099/2183 - 291, nenad.jovic@durango.hr

Voditelj tečaja Nenad Jović, instruktor sportskog penjanja i vodič instruktor HPS

Susret vodstva HPS-a i PZS-a u Krasnu

Susret vodstva HPS-a i PZS-a u Krasnu (19.03.2018.)

U Krasnu je 16. i 17. ožujka održan redovni godišnji susret vodstva PZS-a i HPS-a. Svi sudionici sastanka sa zadovoljstvom su utvrdili da su u proteklom razdoblju ostvareni vrlo kvalitetni rezultati na svim poljima suradnje.

Skupština HPS-a 21. travnja 2018.

Skupština HPS-a 21. travnja 2018. (19.03.2018.)

Redovna skupština Hrvatskog planinarskog saveza sazvana je za subotu, 21. travnja 2018. u Zagrebu. Održat će se u Hotelu Panorama (Dvorana 1, prizemlje) u Zagrebu, Trg Krešimira Ćosića 9, s početkom u 11:00 sati.

Snježni tjedan za sudionike Tjedna planinarstva u Sloveniji

Snježni tjedan za sudionike Tjedna planinarstva u Sloveniji (13.03.2018.)

U sklopu projekta „Penjanje za sve“ kojeg Hrvatski planinarski savez provodi s pet nacionalnih sportskih saveza tj. Český horolezecký svaz, Club Alpino Italiano, Slovenský horolezecký spolok JAMES, Magyar Hegyés Sportmászó Szövetség i Planinska zveza Slovenije) u tjednu od 5. do 11. ožujka 2018. na području NP Triglav u Sloveniji proveden je četvrti po redu “Tjedan planinarstva i penjanja”.

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.