Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Održan Susret voditelja planinarskih skupina djece i mladih

ponedjeljak, 02.10.2017.

Slika.Na Platku je 30. rujna i 1. listopada održan susret voditelja planinarskih skupina djece i mladih. Na susretu je sudjelovalo 33 planinara iz Varaždina, Splita, Rijeke, Zagreba, Murskog Središća, Drniša, Zadra, Karlovca, Kamanja, Ozlja, Opatije, Samobora i Svete Nedelje. Susret je pripremila i vodila Radna skupina za djecu i mlade HPS-a, koju vode Maja Bišćan, Anita Kristian i Daniela Čupić.

Slika.

Slika.Na početku susreta sudionicima se obratila dopredsjednica HPS-a Jadranka Čoklica, koja je i sama aktivno angažirana u vođenju djece u matičnom planinarskom društvu. Slijedio je program ispunjen igrama, razgovorima i razmjenom neposrednih iskustava. Članice Radne skupine za djecu i mlade na susretu su neposredno prenijele metodiku rada s djecom i mladima u Sloveniji, koju su upoznale prošle godine sudjelovanjem na tečaju za mladinske vodnike Planinske zveze Slovenije, o čemu su pisale i u časopisu „Hrvatski planinar“. Također su prenesena iskustva s male planinarske škole na Alanu. U predvečernjim satima Alan Čaplar održao je prezentaciju o načinu pripreme, organiziranja i vođenja izleta s djecom, na koji se nadovezao razgovor o iskustvima iz raznih skupina zastupljenih na Susretu. Drugoga dana susreta rad je nastavljen kroz edukativne radionice na otvorenom (orijentacija, igre u prirodi, debata o zadanim temama).

Slika.Radna skupina za djecu i mlade pozvala je sve planinare i voditelje planinarskih skupina djece i mladih da redovito izvješćuju o svojim aktivnostima, da u organizaciji izleta i malih planinarskih škola koriste pozitivna iskustva drugih skupina te da na izletima s djecom uobičajene planinarske sadržaje čim češće obogaćuju edukativnim i motivirajućim igrama. Prošle godine Skupština HPS-a usvojila je pravilnik o maloj planinarskoj školi, a također su tiskane dvije planinarske slikovnice i Dječji planinarski dnevnik, u čijem su stvaranju sudjelovala i zainteresirana djeca. Hrvatski planinarski savez posebno podupire organizirani planinarski rad s djecom i mladima u planinarskim udrugama pa je ovaj susret bio prilika da se izrazi zahvalnost svima onima koji vođenjem djece i mladih u planine razvijaju planinarstvo u svojim sredinama.

Slika.

Slika 1 od 6.Slika 2 od 6.Slika 3 od 6.Slika 4 od 6.Slika 5 od 6.Slika 6 od 6.
Susret vodstva HPS-a i PZS-a u Krasnu

Susret vodstva HPS-a i PZS-a u Krasnu (19.03.2018.)

U Krasnu je 16. i 17. ožujka održan redovni godišnji susret vodstva PZS-a i HPS-a. Svi sudionici sastanka sa zadovoljstvom su utvrdili da su u proteklom razdoblju ostvareni vrlo kvalitetni rezultati na svim poljima suradnje.

Skupština HPS-a 21. travnja 2018.

Skupština HPS-a 21. travnja 2018. (19.03.2018.)

Redovna skupština Hrvatskog planinarskog saveza sazvana je za subotu, 21. travnja 2018. u Zagrebu. Održat će se u Hotelu Panorama (Dvorana 1, prizemlje) u Zagrebu, Trg Krešimira Ćosića 9, s početkom u 11:00 sati.

Snježni tjedan za sudionike Tjedna planinarstva u Sloveniji

Snježni tjedan za sudionike Tjedna planinarstva u Sloveniji (13.03.2018.)

U sklopu projekta „Penjanje za sve“ kojeg Hrvatski planinarski savez provodi s pet nacionalnih sportskih saveza tj. Český horolezecký svaz, Club Alpino Italiano, Slovenský horolezecký spolok JAMES, Magyar Hegyés Sportmászó Szövetség i Planinska zveza Slovenije) u tjednu od 5. do 11. ožujka 2018. na području NP Triglav u Sloveniji proveden je četvrti po redu “Tjedan planinarstva i penjanja”.

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.