Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Obavijest organizatorima općih planinarskih škola

subota, 28.10.2017.

Jedna od glavnih zadaća Hrvatskog planinarskog saveza je i organizirano školovanje članstva za sigurno kretanje i boravak u planinama. Temeljni i najrazvijeniji oblik školovanja u planinarskoj udruzi predstavljaju opće planinarske škole koje planinarske udruge članice HPS-a provode po programu propisanom Pravilnikom o općoj planinarskoj školi u HPS-u. U skladu s Pravilnikom, planove i izvješća o održanim općim planinarskim školama zaprima i obrađuje Komisija za školovanje kadrova te u suradnji s organizatorima škola izdaje diplome o završenoj općoj planinarskoj školi.

Unutar Komisije za školovanje djeluje Radna skupina za djecu i mlade, koja organizira i koordinira rad s djecom i mladima, uključujući i provođenje malih planinarskih škola.

Odlukom Izvršnog odbora HPS-a dužnost pročelnika Komisije za školovanje HPS-a preuzeo je Tomislav Zrinski, član HPD-a Gradina iz Konjščine. Komisija za školovanje poziva organizatore općih i malih planinarskih škola da uoči početka svakako pošalju plan škole s rasporedom predavanja i popisom predviđenih izleta i vježbi a na završetku škole popis polaznika koji su uspješno pohađali školu. Slanje plana škole s popisom predavanja i predavača, terminima i odredištima izleta te izvještaja s popisom polaznika škole obavezno je radi verifikacije škole prema Pravilniku o općoj planinarskoj školi u HPS-u.

Komisija za školovanje organizatorima planinarskih škola također stoji na raspolaganju za odgovore na sva pitanja o organizaciji i provedbi planinarskih škola. Adresa elektroničke pošte Komisije za školovanje je skolovanje@hps.hr.

(Komisija za školovanje HPS-a)

Pogledajte film o Tjednu penjanja u Paklenici

Pogledajte film o Tjednu penjanja u Paklenici (07.11.2017.)

U sklopu međunarodnog projekta Penjanje za sve Hrvatski planinarski savez bio je u rujnu je domaćin Tjedna penjanja u Nacionalnom parku Paklenica. Tjedna dana radionica, penjanja i upoznavanja na Velebitu zabilježila je i kamera iskusnog penjača i snimatelja Slovaka Martina Grajcara.

Opća skupština UIAA 2017.

Opća skupština UIAA 2017. (25.10.2017.)

U iranskom gradu Shirazu od 19. do 22. listopada održani su sastanci tijela UIAA, a u subotu 21. listopada Opća skupština UIAA. U toj krovnoj svjetskoj asocijaciji planinarskih organizacija udruženo je 65 nacionalnih planinarskih saveza, 15 pridruženih članica, 8 promatrača i jedna s posebnim statusom (International Skyrunning Federation)...

Na Žbevnici održan 15. dan istarskih planinara

Na Žbevnici održan 15. dan istarskih planinara (16.10.2017.)

U nedjelju 15. listopada u prekrasnom jesenskom ugođaju, održan je na Žbevnici Dan istarskih planinara. Ovim jubilarnim 15. susretom istarskih planinara, ujedno je obilježeno dovršenja potpune obnove planinarske kuće pod Žbevnicom.

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2017 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.