Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Obavijest organizatorima općih planinarskih škola

subota, 28.10.2017.

Jedna od glavnih zadaća Hrvatskog planinarskog saveza je i organizirano školovanje članstva za sigurno kretanje i boravak u planinama. Temeljni i najrazvijeniji oblik školovanja u planinarskoj udruzi predstavljaju opće planinarske škole koje planinarske udruge članice HPS-a provode po programu propisanom Pravilnikom o općoj planinarskoj školi u HPS-u. U skladu s Pravilnikom, planove i izvješća o održanim općim planinarskim školama zaprima i obrađuje Komisija za školovanje kadrova te u suradnji s organizatorima škola izdaje diplome o završenoj općoj planinarskoj školi.

Unutar Komisije za školovanje djeluje Radna skupina za djecu i mlade, koja organizira i koordinira rad s djecom i mladima, uključujući i provođenje malih planinarskih škola.

Odlukom Izvršnog odbora HPS-a dužnost pročelnika Komisije za školovanje HPS-a preuzeo je Tomislav Zrinski, član HPD-a Gradina iz Konjščine. Komisija za školovanje poziva organizatore općih i malih planinarskih škola da uoči početka svakako pošalju plan škole s rasporedom predavanja i popisom predviđenih izleta i vježbi a na završetku škole popis polaznika koji su uspješno pohađali školu. Slanje plana škole s popisom predavanja i predavača, terminima i odredištima izleta te izvještaja s popisom polaznika škole obavezno je radi verifikacije škole prema Pravilniku o općoj planinarskoj školi u HPS-u.

Komisija za školovanje organizatorima planinarskih škola također stoji na raspolaganju za odgovore na sva pitanja o organizaciji i provedbi planinarskih škola. Adresa elektroničke pošte Komisije za školovanje je skolovanje@hps.hr.

(Komisija za školovanje HPS-a)

U Zagrebu održana 29. Skupština HPS-a

U Zagrebu održana 29. Skupština HPS-a (21.04.2018.)

U Zagrebu je u subotu 21. travnja 2018. održana 29. Skupština HPS-a. Prema predviđenom dnevnom redu usvojeno je programsko izvješće u radu HPS-a u 2017. godini, financijsko izvješće za 2017. godinu, izvješća Nadzornog odbora i Suda časti, odluka o raspodjeli namjenskih sredstava po komisijama i aktivnostima te program rada i financijski plan za 2019. godinu. Također su donesena tri nova pravilnika...

Zajedničko druženje i prva aktivnost radne skupine za osobe s invaliditetom Komisije za vodiče HPS-a

Zajedničko druženje i prva aktivnost radne skupine za osobe s invaliditetom Komisije za vodiče HPS-a (21.04.2018.)

Članovi radne skupine Komisije za vodiče HPS-a za osobe s invaliditetom boravili su od 14. do 15. travnja 2018. u Sloveniji. Osnovna ideja je bila međusobno upoznavanje i druženje kroz planinarski izlet te sudjelovanje na praktičnom dijelu tečaja za vođenje osoba s invaliditetom u planinarstvu kojeg je organizirala slovenska radna skupina za osobe s invaliditetom – Planinstvo za invalide/OPP (Planinska zveza Slovenije).

Proslava 95 godišnjice PD-a Dubovac i 135 godina od početka organiziranog planinarstva u Karlovcu

Proslava 95 godišnjice PD-a Dubovac i 135 godina od početka organiziranog planinarstva u Karlovcu (16.04.2018.)

Nakon što su povodom 95 godina djelovanja PD Dubovac i 135 godina od početka organiziranog planinarstva u Karlovcu u galeriji Studentskog centra otvorili izložbu „I nakon 95 godina Planinarsko društvo Dubovac“ autora Ratomira Draganjca, članovi PD-a Dubovac nastavili su s obilježavanjem svojih obljetnica, i to manifestacijom „Hodanjem k zdravlju“, 26. po redu.

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.