Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Siniša Škalec slobodno kroz Kaukov Separate Reality!

ponedjeljak, 30.10.2017.

Siniša Škalec i Ivan Vitez zasigurno su jedan od najjačih naveza u Hrvatskoj. Zajedno su ispenjali brojne legendarne smjerove u Dolomitima, Hrvatskoj i Alpama, pa je logičan slijed bio posjet Yosemiteu.

Obzirom da je Komisija za alpinizam ove godine dobila pozivnicu za dvoje sudionika, Ivan i Siniša bili su logičan odabir.

Kako su se tek nedavno vratili iz SAD-a, trenutno ne znamo mnogo više o njihovim usponima, ali nas je vijest, koju su podijelili s PK Vertikalom, definitivno razveselila.

Siniša Škalec je slobodno popeo legendarni smjer Rona Kauka iz 1978. godine, Separate Reality. Smjer je ocijenjen sa 7a, a penje se na vlastita osiguranja. Radi se o stropu s pukotinom, nečemu što penjačima nenaviklima na takav tip penjanja predstavlja itekako velik izazov. Siniša je smjer popeo postavljajući međuosiguranja u napredovanju.

Ovo je svakako velik uspjeh te ovom prilikom čestitamo Siniši i Ivanu na uspješnom boravku u Yosemiteu. Veselimo se detaljnijem izvještaju i predavanju!

Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.
Mladi hrvatski planinari na Festivalu mladih planinara BMU u Makedoniji

Mladi hrvatski planinari na Festivalu mladih planinara BMU u Makedoniji (09.07.2018.)

Festival mladih planinara Balkanske planinarske unije, održan je krajem lipnja ove godine u Makedoniji. Cilj festivala je međusobno druženje, planinarenje, izmjena informacija o radu s mladima, predstavljanje različitih programa te način funkcioniranja kampova i komisija za mlade...

50. obljetnica izgradnje kuće na Bijelim stijenama

50. obljetnica izgradnje kuće na Bijelim stijenama (01.07.2018.)

HPD Kapela s ponosom i radošću sve planinarke i planinare poziva na proslavu 50. obljetnice izgradnje kuće na Bijelim stijenama, koja će se s početkom u 13 sati održati na Bijelim stijenama 8. srpnja 2018.

Iz tiska izašla knjiga „Nebo puno Himalaje“

Iz tiska izašla knjiga „Nebo puno Himalaje“ (28.06.2018.)

Knjigom putopisnih eseja Nebo puno Himalaje Darko Berljak zaključio je trilogiju inspiriranu svojim dugogodišnjim odlascima u Nepal i Tibet, započetu Dodirima neba i nastavljenu Ključevima neba.

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.