Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Održano drugo kolo Otvorenog prvenstva Slovenije, Hrvatske i Srbije u lednom penjanju

utorak, 21.11.2017.

Iza nas je i drugo kolo Otvorenog slovensko-hrvatsko-srpskog kupa u lednom penjanju. Domaćini (SPK Grip i glavni i odgovorni Siniša Atlija) su napravili vrhunski posao i organizirali odličnu utakmicu. Lokacija je bila Vodotoranj, koji je bogato opremljen penjačkim i tulerskim grifovima. Inače, Bjelovar je domaćin lednih tekmi već 10 godina i nikad ne razočaraju.

Počelo je sa kvalifikacijskim smjerom dugačkim 30 m. Prvi dio čine dva visoka trupca (simulacija leda), nakon čega se prelazi na vertikalnu drvenu ploču, a iznad nje se nalazi najdelikatniji dio smjera - zarezi u betonu različitih usmjerenja po kojima je Bjelovar sad već poznat i van granica Lijepe naše. U njima nož cepina drži jedino ako se savija u stranu, a uzevši u obzir da ih je pet zaredom i da se jedino oni mogu koristiti i za noge, u cijelom tom plesu postaje zaista zabavno. Smjer završava zahtjevnim prijelazom u strop a nakon njega se ekstra-dugim gibovima dolazi do štanda.

Finalni smjer je bio zanimljiv kao i svake godine. Dugi gibovi, rijetke stopinke za noge i ograničeno vrijeme od 8 min rezultirali su velikim ''fajtanjem'' natjecateljica i natjecatelja te samo jednim dolaskom do topa.

I u ženskoj i u muškoj konkurenciji pobijedila je ista ekipa kao i u prvom kolu: odlični Slovenci Maja Šuštar i Jaka Hrast (AO Domžale). Iza Maje završile su Antonina Brdarić i Katarina Manovski iz Srbije (SPK Pentraks), a iza Jake Mario Musulin (SPK Direkt) i Marko Petrunić (AO HPD Željezničar).

Kao i svaki put u Bjelovaru, Koestlin nas je počastio grickalicama i slatkišima, pa se i ovom prilikom zahvaljujemo vjernom i dugogodišnjem sponzoru utakmica na Vodotornju.

Kup se nastavlja već ove subote (25.11.2017.) na zagrebačkom tunelu i ovim putem vas sve pozivamo da se dođete zabaviti sa SHS ekipom. Vidimo se!

Fotografije: SPK Grip

Rezultati Bjelovar:

1. Maja Šuštar (SLO)

2. Antonina Brdarić (SRB)

3. Katarina Manovski (SRB)

4. Ivana Mijić (BiH)

1. Jaka Hrast (SLO)

2. Mario Musulin (HRV)

3. Marko Petrunić (HRV)

4. Nace Gregorinič (SLO)

5. Milan Makojević (SRB)

6. Edvin Nepužlan (SLO)

7. Rene Lisac (HRV)

8. Nikola Arežina (SRB)

9. Nikola Sretenović (SRB)

10. Miloš Milanović (SRB)

Ukupni poredak nakon dva kola po osvojenim bodovima:

1. Srbija (307)

2. Slovenija (302)

3. Hrvatska (188)

4. Bosna i Hercegovina (55)

Ukupni poredak u muškoj konkurenciji:

1. Jaka Hrast

2. Marko Petrunić

3. Mario Musulin

4. Edvin Nepužlan

5. Nikola Arežina

6. Milan Makojević

7. Miloš Milanović

8. Nikola Sretenović

9. Nace Gregorinič

10. Petar Čičković

11. Rene Lisac

12. Branko Nedeljković

13. Miloš Nikolić

14. Marko Kojović

15. Nikola Radojević

16. Luka Josipović

16. Raško Simović

18. Denis Ivanović

Ukupni poredak u ženskoj konkurenciji:

1. Maja Šuštar

2. Antonina Brdarić

3. Katarina Manovski

4. Jelena Zegarac

5. Ivana Mijić

6. Aleksandra Zegarac

Slika 1 od 4.Slika 2 od 4.Slika 3 od 4.Slika 4 od 4.
Obljetnica časopisa Hrvatski planinar u programu HRT-a

Obljetnica časopisa Hrvatski planinar u programu HRT-a (18.06.2018.)

U ponedjelljak 18. lipnja na prvom programu HRT-a emitiran je prilog posvećen 120. obljetnici izlaženja časopisa Hrvatski planinar...

Predstavljena knjiga o Željku Poljaku

Predstavljena knjiga o Željku Poljaku (07.06.2018.)

U ponedjeljak 4. lipnja u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu na Trgu bana Jelačića 7 predstavljena je knjiga Eduarda Hemara „Željko Poljak – velikan hrvatskog planinarstva“.

Više od 300 planinara na tradicionalnom usponu na Dinaru (1831 m) - najviši vrh RH

Više od 300 planinara na tradicionalnom usponu na Dinaru (1831 m) - najviši vrh RH (04.06.2018.)

U subotu 2. lipnja 2018. uspješno je izveden tradicionalni uspon na Dinaru u organizaciji Hrvatskog planinarskog saveza, Stanice planinarskih vodiča Šibenik i HPD-a Sinjal iz Kijeva te uz sigurnosnu podršku HGSS Stanice Šibenik. Najviši vrh Hrvatske je po lijepom i toplom vremenu pohodilo više od 300 planinara iz cijele Hrvatske, iz ukupno 49 planinarskih udruga te nekolicina planinara iz čak osam europskih zemalja.

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.