Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Održano drugo kolo Otvorenog prvenstva Slovenije, Hrvatske i Srbije u lednom penjanju

utorak, 21.11.2017.

Iza nas je i drugo kolo Otvorenog slovensko-hrvatsko-srpskog kupa u lednom penjanju. Domaćini (SPK Grip i glavni i odgovorni Siniša Atlija) su napravili vrhunski posao i organizirali odličnu utakmicu. Lokacija je bila Vodotoranj, koji je bogato opremljen penjačkim i tulerskim grifovima. Inače, Bjelovar je domaćin lednih tekmi već 10 godina i nikad ne razočaraju.

Počelo je sa kvalifikacijskim smjerom dugačkim 30 m. Prvi dio čine dva visoka trupca (simulacija leda), nakon čega se prelazi na vertikalnu drvenu ploču, a iznad nje se nalazi najdelikatniji dio smjera - zarezi u betonu različitih usmjerenja po kojima je Bjelovar sad već poznat i van granica Lijepe naše. U njima nož cepina drži jedino ako se savija u stranu, a uzevši u obzir da ih je pet zaredom i da se jedino oni mogu koristiti i za noge, u cijelom tom plesu postaje zaista zabavno. Smjer završava zahtjevnim prijelazom u strop a nakon njega se ekstra-dugim gibovima dolazi do štanda.

Finalni smjer je bio zanimljiv kao i svake godine. Dugi gibovi, rijetke stopinke za noge i ograničeno vrijeme od 8 min rezultirali su velikim ''fajtanjem'' natjecateljica i natjecatelja te samo jednim dolaskom do topa.

I u ženskoj i u muškoj konkurenciji pobijedila je ista ekipa kao i u prvom kolu: odlični Slovenci Maja Šuštar i Jaka Hrast (AO Domžale). Iza Maje završile su Antonina Brdarić i Katarina Manovski iz Srbije (SPK Pentraks), a iza Jake Mario Musulin (SPK Direkt) i Marko Petrunić (AO HPD Željezničar).

Kao i svaki put u Bjelovaru, Koestlin nas je počastio grickalicama i slatkišima, pa se i ovom prilikom zahvaljujemo vjernom i dugogodišnjem sponzoru utakmica na Vodotornju.

Kup se nastavlja već ove subote (25.11.2017.) na zagrebačkom tunelu i ovim putem vas sve pozivamo da se dođete zabaviti sa SHS ekipom. Vidimo se!

Fotografije: SPK Grip

Rezultati Bjelovar:

1. Maja Šuštar (SLO)

2. Antonina Brdarić (SRB)

3. Katarina Manovski (SRB)

4. Ivana Mijić (BiH)

1. Jaka Hrast (SLO)

2. Mario Musulin (HRV)

3. Marko Petrunić (HRV)

4. Nace Gregorinič (SLO)

5. Milan Makojević (SRB)

6. Edvin Nepužlan (SLO)

7. Rene Lisac (HRV)

8. Nikola Arežina (SRB)

9. Nikola Sretenović (SRB)

10. Miloš Milanović (SRB)

Ukupni poredak nakon dva kola po osvojenim bodovima:

1. Srbija (307)

2. Slovenija (302)

3. Hrvatska (188)

4. Bosna i Hercegovina (55)

Ukupni poredak u muškoj konkurenciji:

1. Jaka Hrast

2. Marko Petrunić

3. Mario Musulin

4. Edvin Nepužlan

5. Nikola Arežina

6. Milan Makojević

7. Miloš Milanović

8. Nikola Sretenović

9. Nace Gregorinič

10. Petar Čičković

11. Rene Lisac

12. Branko Nedeljković

13. Miloš Nikolić

14. Marko Kojović

15. Nikola Radojević

16. Luka Josipović

16. Raško Simović

18. Denis Ivanović

Ukupni poredak u ženskoj konkurenciji:

1. Maja Šuštar

2. Antonina Brdarić

3. Katarina Manovski

4. Jelena Zegarac

5. Ivana Mijić

6. Aleksandra Zegarac

Slika 1 od 4.Slika 2 od 4.Slika 3 od 4.Slika 4 od 4.
Prijenos iskustava između vodiča iz Hrvatske, Makedonije, Kosova i Albanije

Prijenos iskustava između vodiča iz Hrvatske, Makedonije, Kosova i Albanije (31.10.2018.)

Na makedonskoj planini Vodno iznad Skoplja održan je od 26. do 28. listopada međunarodni seminar za vodiče i instruktore. Seminar je organiziran na inicijativu Balkanske planinarske unije (BMU), a domaćin je bio Planinarski savez Makedonije. Koncept seminara osmislile su komisije za vodiče HPS-a i FPSM-a u cilju upoznavanja i unaprjeđenja sustava planinarskog školovanja u zemljama članicama BMU.

Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora

Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora (17.10.2018.)

Planinarsko društvo Obruč je u subotu 13. listopada 2018. godine podizanjem vjetrenjače prigodnom svečanošću obilježilo završetak projekta opremanja doma obnovljivim izvorima električne energije.

Opća skupština UIAA u Mongoliji

Opća skupština UIAA u Mongoliji (11.10.2018.)

U Ulaanbaataru, glavnom gradu Mongolije u subotu, 6. listopada održana je Opća skupština UIAA na kojoj je sudjelovalo preko 100 predstavnika iz nacionalnih saveza i drugih planinarskih udruženja iz cijelog svijeta...

Google Search


hps.hr web

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.