Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Održano treće kolo Otvorenog prvenstva Slovenije, Hrvatske i Srbije u lednom penjanju

srijeda, 29.11.2017.

Mjesto radnje: Podsljemenski tunel

Vrijeme radnje: sunčana i relativno topla subota, nekarakteristično za tunelsku utakmicu

U glavnim ulogama: slična ekipa kao i u Bjelovaru, uz dodatna pojačanja iz Hrvatske

Organizatori: HPS i AO PDS Velebit

Na ovoj utakmici moglo se vidjeti svega, od korištenja noge da bi se cepin gurnuo do topa, atraktivnih penjačkih gibova, dugih padova, Denisa Hojnika (Ljubičko) kako standardno grli ekipu i odvlači ih u kafić itd.

Utakmica se sastojala od dva lakša kvalifikacijska smjera i jednog teškog finalnog. Pobjednici su, sad već očekivano, bili vrhunski Slovenci, Maja i Janez, a iza njih se smjestila šarolika vesela SHS družina. Između ostalog, novosti su što se ove godine utakmica napokon uspjela završiti prije mraka te da su natjecatelji, bez plaćanja startnine, dobili penjačke poklone (courtesy of HPS & AO Velebit). Navečer je sve završilo kvalitetnim afterom u lokalnom kafiću pod tunelom.

U konačnici, ove tri dosadašnje utakmice rezultirale su pravim prijateljstvima, već se planiraju zajednička penjanja slapova, zimski izleti i slično. Natjecatelji su uz pivu zaključili da je upravo to cilj Kupa - ne da se nužno istakne najbolji penjač, nego da se penjači iz ovih država u budućnosti još više povežu.

Sljedeće subote nas čeka finalno kolo Kupa u Domžalama, na kojem će se odlučiti o ukupnom državnom pobjedniku (zasad je tijesna borba između Srbije i Slovenije) te o prvaku Hrvatske!

Organizatori se ovim putem posebno zahvaljuju:

• prvenstveno dobrom duhu tunela, Krunoslavu Tomoradu-Tomuru, koji je najzaslužniji za održavanje utakmice - postavio je sve smjerove, osiguravao natjecatelje, sudjelovao u koordinaciji i suđenju i još mnogo toga. Svaka čast!

• Branku Ivaneku-Branču i Bredi Bibek-Bibi, VIP gostima, sucima iz Slovenije, koji su nas prvi put počastili svojim dolaskom i zaista se potrudili da sve prođe kako treba. Nadamo se da im je druženje bilo ugodno!

• Toniju Nemetu i Davoru Marčecu-Stricu, koji su se pobrinuli da nitko ne bude gladan ni žedan i koji su asistirali u svim drugim aktivnostima. Gulaš i kuhano vino su bili odlični, hvala momci!

• zagrebačkoj HGSS stanici na posudbi opreme

• Hrvoju i Martinu Kaštelcu te Josipu Lukačeviću-Luxu i Marinu Šapitu na asistiranju u postavljanju smjerova

• Bojanu Haronu Markičeviću na prekrasnim fotografijama i videu

• Luki Špiljaku na pripremi tunela i držanju prostora uz stijenu urednim

• Reneu Liscu na posudbi gumještaja

• svim navijačima koji su dodatno podigli atmosferu

Poredak žene:

1. Maja Šuštar (SLO)

2. Antonina Brdarić (SRB)

3. Katarina Manovski (SRB)

4. Ivana Mijić (BiH)

5. Maja Vrancich (HRV)

Poredak muškarci:

1. Janez Svoljšak (SLO)

2. Jaka Hrast (SLO)

3. Mario Musulin (HRV)

4. Marko Petrunić (HRV)

5. Nace Gregorinič (SLO)

6. Siniša Atlija (HRV)

7. Edvin Nepužlan (SLO)

8. Petar Čičković (SRB)

9. Rene Lisac (HRV)

10. Marin Šapit (HRV)

11. Nikola Sretenović (SRB)

12. Moreno Vrancich (HRV)

Fotografije: Bojan Haron Markičević

Slika 1 od 6.Slika 2 od 6.Slika 3 od 6.Slika 4 od 6.Slika 5 od 6.Slika 6 od 6.
Dva himalajska druga

Dva himalajska druga (09.01.2018.)

U utorak 23. 01. 2018., u kazalištu Kerempuh u Zagrebu u 19:00 održat će se multimedijalno predavanje “Dva himalajska druga” o 45 godina zajedničkih uspona na najviše vrhove svijeta Stipe Božića i Vikija Grošelja.

Svečano uručene godišnje nagrade IO HPS-a za 2017. godinu

Svečano uručene godišnje nagrade IO HPS-a za 2017. godinu (21.12.2017.)

Na 13. sjednici Izvršnog odbora HPS-a održanoj 20. studenoga 2017. godine pod točkom 3. dnevnog reda jednoglasno je donesena odluka o Priznanjima najboljim udrugama, akcijama i pojedincima HPS-a u jedanaest kategorija u 2017. godini, tri posebna Priznanja i jedan Srebrni znak HPS-a. Priznanja su svečano dodijeljena na svečanoj novogodišnjoj sjednici Izvršnog odbora HPS-a 18. prosinca u Zagrebu.

Stazama kaptolskih kneževa po Papuku povodom Međunarodnog dana planina

Stazama kaptolskih kneževa po Papuku povodom Međunarodnog dana planina (21.12.2017.)

Javna ustanova Park prirode Papuk i udruga Slavonski planinari, uz svesrdnu pomoć domaćina (općina i DVD Kaptol te Lovačkom udrugom Vepar) obilježili su, po 12. puta, Međunarodni dan planina izletom na nepoznati Papuk - Stazama kaptolskih kneževa. Akcija je održana pod pokroviteljstvom HPS-a.

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.