Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142HOA i HPS promovirali prvi naraštaj trenera sportskog penjanja

utorak, 05.12.2017.

U zagrebačkom hotelu Sheraton promoviran je 1. prosinca 2017. prvi naraštaj trenera i trenerica sportskog penjanja, proizašlih iz programa stručnog osposobljavanja Hrvatske olimpijske akademije (HOA) u suradnji s Hrvatskim planinarskim savezom (HPS).

Slika.

Uoči dodjele trenerskih diploma, nazočne je pozdravio dopredsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), proslavljeni veslački olimpijac Damir Martin, koji je, između ostaloga, ustvrdio:

- Sportsko penjanje sadrži u sebi sve odrednice olimpijskog gesla: brže, više, jače, i želim vam da što prije dohvatite olimpijske vrhunce…

Nove trenere s govornice su pozdravili i predsjednik HPS-a Hrvoje Kraljević te glavni tajnik Darko Berljak. U trenerice i trenere sportskog penjanja promovirani su: Iva Dobravc, Petra Fabijanić, Silena Košara, Tiziana Perhat, Hrvoje Bratić, Frane Čulić, Petar Gojtanić, Fran Horvat, Nenad Jović, Ivica Kljak, Alan Križanić, Ivan Ljubičić, Goran Matika, Krešimir Morić, Mario Musulin, Ivan Pevec, Zaviša Šimac, Ivan Štefičar, Ivan Tomičić, Eduard Tudor, Slaven Vručinić, Marko Žabčić i Pere Županović.

Slika.Za iznimne zasluge pri realizaciji premijernog trenerskog programa ravnatelj HOA-e Saša Ceraj uručio je zahvalnice Hrvatskom planinarskom savezu, Nacionalnom parku Paklenica i svestranom pojedincu - Nenadu Joviću.

Instruktor i trener sportskog penjanja, sportski penjač te koordinator programa za edukaciju trenera, u završnoj riječi je istaknuo ozbiljnost ovoga sporta.

- U postulatu sportskog penjanja stoji da je to natjecateljski sport u kojem je fizička pripremljenost ono najbitnije što natjecatelja čini uspješnim, odnosno pobjednikom. A za to je potreban redovit trening i stručan trenerski nadzor. To je bilo polazište i za ovaj edukacijski program i drago mi je da smo ga uspješno proveli. Naš sport nedavno je uvršten u program ljetnih Olimpijskih igara u Tokiju 2020., a to najbolje govori o njegovoj ozbiljnosti - kazao je Jović.

Sportsko penjanje može se pohvaliti i prvim mladim olimpijcem, točnije - olimpijkom. Na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu iduće godine Hrvatsku će u disciplinama bouldering, lead i speed predstavljati 16-ogodišnja Jani Zoraj koja se na te Igre kvalificirala temeljem ovogodišnjeg plasmana na svjetskoj rang-ljestvici. U nešto starijem uzrastu, najbolji svjetski junior iz 2016. godine, Borna Čujić, možebitni je olimpijski adut za Tokio 2020.

(hoo/vk).

Podijeljena najviša priznanja HPO za 2017. godinu i natjecanja Gojzerica

Podijeljena najviša priznanja HPO za 2017. godinu i natjecanja Gojzerica (10.12.2017.)

U Zagrebu su 9. prosinca na posebnoj svečanosti podijeljena najviša priznanja Hrvatske planinarske obilaznice za 2017. godinu i priznanja natjecanja Gojzerica za više od 300 obiđenih planinarskih obilaznica.

Na Sljemenu održan 31. Zbor vodiča HPS-a

Na Sljemenu održan 31. Zbor vodiča HPS-a (03.12.2017.)

U Domu Crvenog križa na Sljemenu održan je za vikend 2. i 3. prosinca Zbor vodiča Hrvatskog planinarskog saveza. Na Zboru se okupilo više od 150 planinarskih vodiča iz svih krajeva Hrvatske...

Osnovana Europska unija planinarskih saveza

Osnovana Europska unija planinarskih saveza (01.12.2017.)

Prošlog vikenda, 23 nacionalna planinarska saveza iz jednakog broja zemalja osnovali su Europsku uniju planinskih saveza (EUMA). Osnivačka skupština održana je 25. studenoga u Alpskom muzeju DAV-a na otoku Prater u Münchenu...

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2017 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.