Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Planinarska kuća Hunjka prestala s radom

subota, 13.01.2018.

Slika.HPD Zanatlija, Zagreb izvješćuje da je planinarska kuća Hunjka prestala sa radom 31. prosinca 2017. godine.

Objekt je u vlasništvu Hrvatskih šuma. U 2017. godini istekla je koncesija koju je za taj objekt imalo Udruženje obrtnika grada Zagreba. U okviru objekta se provodila ugostiteljska djelatnost, koju je provodio ugostitelj temeljem ugovora sa Udruženjem obrtnika. Za planinarske se potrebe koristila planinarska soba, o čijem se korištenju brinuo HPD Zanatlija, Zagreb. Zaključno sa 31. prosinca 2017. godine, dosadašnji korisnici Hunjke su je trebali isprazniti i napustiti, te predati Hrvatskim šumama. Tim činom Hunjka je prestala biti planinarski objekt, a HPD Zanatlija, Zagreb više ne može provoditi nikakve aktivnosti u tom objektu.

Interaktivna planinarska karta Hrvatske

Interaktivna planinarska karta Hrvatske (15.12.2018.)

Web Hrvatskog planinarskog saveza od 15. prosinca obogaćen je novim atraktivnim sadržajem, Interaktivnom planinarskom kartom Hrvatske. Karta je dostupna na adresi http://karta.hps.hr, a može joj se pristupiti i sa stranica na domeni HPS-a koje sadrže podatke o hrvatskim vrhovima i planinarskim objektima.

Izlet na Papuk povodom Međunarodnog dana planina

Izlet na Papuk povodom Međunarodnog dana planina (27.11.2018.)

Park prirode Papuk i Udruga Slavonski planinari prigodom Međunarodnog dana planina pozivaju zainteresirane planinare na 13. izlet „Nepoznati Papuk - Graniti s Rusta“. Izlet »Nepoznati Papuk« održat će se u nedjelju 9. prosinca 2018.

Planinarstvo na znanstvenom skupu „Petar Zoranić i hrvatska kultura“ u Zadru i Ninu

Planinarstvo na znanstvenom skupu „Petar Zoranić i hrvatska kultura“ u Zadru i Ninu (25.11.2018.)

U Zadru i Ninu 22. i 23. studenoga održan je međunarodni znanstveni skup „Petar Zoranić i hrvatska kultura.“ Skup su organizirali Društvo hrvatskih književnika, Sveučilište u Zadru i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Sudjelovali su stručnjaci iz različitih znanstvenih disciplina, prenoseći saznanja o različitim aspektima Zoranićeva djela, Zoranićevom životu, tiskarstvu i knjižarstvu u 16. stoljeću, a bila je također predstavljena i uloga Petra Zoranića u hrvatskom i svjetskom planinarstvu.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.