Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Obavijest Hrvatskih šuma o radovima uz putove 10, 54 i 55 na Medvednici

utorak, 20.02.2018.

Prenosimo u cijelosti dopis Hrvatskih šuma - Uprava šuma, podružnica Zagreb od 20 veljače 2018.:

OBAVIJEST ZA KORISNIKE PLANINARSKIH STAZA

broj 10, broj 54 i broj 55 na području Medvednice:

ovim putem Vas želimo obavijestiti da su u tijeku radovi na obnovi državnih šuma na području Medvednice uz planinarske puteve broj 10 i 54 koji povezuju Gornje Vrapče i Mikuličku goru odnosno Gornje Vrapče i Risnjak.

Radi se o šumskim predjelima gospodarske jedinice „Sljeme-Medvedgradske šume“ odjelima/odsjecima 40c, 40f, 35f, 35a, 35g uz Risnjačku cestu, u kojima je šumskogospodarskim planovima propisana obnova šume.

Zbog radova na obnovi šume navedeni planinarski putevi koji se poklapaju s traktorskim vlakama neće biti u funkciji odmora i rekreacije idućih šest mjeseci, te Vas molimo da o tome obavijestite nadležna planinarska društva, planinare i izletnike, kako bi za rekreaciju koristili alternativna područja. Putevi će se sanirati i vratiti u funkciju po završetku radova.

Također su u tijeku radovi na njezi šume prorjedom na potezu od Medvedgrada do Velikog potoka (odjel/odsjek 27g gospodarske jedinice „Sljeme-Medvedgradske šume), te molimo nadležna planinarska društva, planinare i izletnike da koriste alternativne rute.

Na području Brestovca u planu je preborna sječa na gornjem dijelu staze broj 55 tzv. Liječničkog puta,

te će područje također biti van funkcije rekreacije i odmora građana u narednom razdoblju.

Za sve eventualne nejasnoće možete se obratiti na mail Šumarije Zagreb: sumarija-zagreb@hrsume.hr,

UŠP Zagreb: zagreb@hrsume.hr i Direkcije Hrvatskih šuma: glasnogovornik@hrsume.hr.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Interaktivna planinarska karta Hrvatske

Interaktivna planinarska karta Hrvatske (15.12.2018.)

Web Hrvatskog planinarskog saveza od 15. prosinca obogaćen je novim atraktivnim sadržajem, Interaktivnom planinarskom kartom Hrvatske. Karta je dostupna na adresi http://karta.hps.hr, a može joj se pristupiti i sa stranica na domeni HPS-a koje sadrže podatke o hrvatskim vrhovima i planinarskim objektima.

Izlet na Papuk povodom Međunarodnog dana planina

Izlet na Papuk povodom Međunarodnog dana planina (27.11.2018.)

Park prirode Papuk i Udruga Slavonski planinari prigodom Međunarodnog dana planina pozivaju zainteresirane planinare na 13. izlet „Nepoznati Papuk - Graniti s Rusta“. Izlet »Nepoznati Papuk« održat će se u nedjelju 9. prosinca 2018.

Planinarstvo na znanstvenom skupu „Petar Zoranić i hrvatska kultura“ u Zadru i Ninu

Planinarstvo na znanstvenom skupu „Petar Zoranić i hrvatska kultura“ u Zadru i Ninu (25.11.2018.)

U Zadru i Ninu 22. i 23. studenoga održan je međunarodni znanstveni skup „Petar Zoranić i hrvatska kultura.“ Skup su organizirali Društvo hrvatskih književnika, Sveučilište u Zadru i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Sudjelovali su stručnjaci iz različitih znanstvenih disciplina, prenoseći saznanja o različitim aspektima Zoranićeva djela, Zoranićevom životu, tiskarstvu i knjižarstvu u 16. stoljeću, a bila je također predstavljena i uloga Petra Zoranića u hrvatskom i svjetskom planinarstvu.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.