Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Ususret IV. Tjednu planinarstva i penjanja u Sloveniji

utorak, 27.02.2018.

Slika.Projekt „Penjanje za sve“ provodi šest nacionalnih sportskih saveza, na čelu s Český horolezecký svazom (ČHS) kao vodećim partnerom. Partneri na projektu su Club Alpino Italiano (CAI), Slovenský horolezecký spolok JAMES (SHS JAMES), Magyar Hegyés Sportmászó Szövetség (MHSS), Planinska zveza Slovenije (PZS) i Hrvatski planinarski savez (HPS).

U sklopu projekta, u tjednu od 5. do 11. ožujka 2018. na području NP Triglav te sa smještajem u Nordijskom centru Planica, izvest će se IV. Tjedan planinarstva i penjanja. Događaj koji okuplja stotinjak planinara i alpinista iz šest partnerskih zemalja ovoga puta organizira Planinarski savez Slovenije, a primarno je posvećen planinarenju i penjanju u zimskim uvjetima, ledno penjanju te planinskom skijanju.

Slika.

Uz tradicionalne radionice i predavanja, očekuje se veliki broj uspona u zimskim uvjetima te bogata razmjena znanja i iskustava. Tim hrvatskog planinarskog saveza čine: Dorijan Klasnić, Orsat Kratofil, Jagor Koprek, Antonijo Begić, Vladimir Mesarić, Tea Čalogović, Ivan Štefičar, Stjepan Dubac, Iva Božić, Marko Rakovac, Mario Jelić, Rene Lisac, Dragan Dragičević, Domagoj Bojko, Anita Bistričić, Gordana Blažević Salopek i Vedran Salopek.

Prijenos iskustava između vodiča iz Hrvatske, Makedonije, Kosova i Albanije

Prijenos iskustava između vodiča iz Hrvatske, Makedonije, Kosova i Albanije (31.10.2018.)

Na makedonskoj planini Vodno iznad Skoplja održan je od 26. do 28. listopada međunarodni seminar za vodiče i instruktore. Seminar je organiziran na inicijativu Balkanske planinarske unije (BMU), a domaćin je bio Planinarski savez Makedonije. Koncept seminara osmislile su komisije za vodiče HPS-a i FPSM-a u cilju upoznavanja i unaprjeđenja sustava planinarskog školovanja u zemljama članicama BMU.

Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora

Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora (17.10.2018.)

Planinarsko društvo Obruč je u subotu 13. listopada 2018. godine podizanjem vjetrenjače prigodnom svečanošću obilježilo završetak projekta opremanja doma obnovljivim izvorima električne energije.

Opća skupština UIAA u Mongoliji

Opća skupština UIAA u Mongoliji (11.10.2018.)

U Ulaanbaataru, glavnom gradu Mongolije u subotu, 6. listopada održana je Opća skupština UIAA na kojoj je sudjelovalo preko 100 predstavnika iz nacionalnih saveza i drugih planinarskih udruženja iz cijelog svijeta...

Google Search


hps.hr webVrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.