Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Ususret IV. Tjednu planinarstva i penjanja u Sloveniji

utorak, 27.02.2018.

Slika.Projekt „Penjanje za sve“ provodi šest nacionalnih sportskih saveza, na čelu s Český horolezecký svazom (ČHS) kao vodećim partnerom. Partneri na projektu su Club Alpino Italiano (CAI), Slovenský horolezecký spolok JAMES (SHS JAMES), Magyar Hegyés Sportmászó Szövetség (MHSS), Planinska zveza Slovenije (PZS) i Hrvatski planinarski savez (HPS).

U sklopu projekta, u tjednu od 5. do 11. ožujka 2018. na području NP Triglav te sa smještajem u Nordijskom centru Planica, izvest će se IV. Tjedan planinarstva i penjanja. Događaj koji okuplja stotinjak planinara i alpinista iz šest partnerskih zemalja ovoga puta organizira Planinarski savez Slovenije, a primarno je posvećen planinarenju i penjanju u zimskim uvjetima, ledno penjanju te planinskom skijanju.

Slika.

Uz tradicionalne radionice i predavanja, očekuje se veliki broj uspona u zimskim uvjetima te bogata razmjena znanja i iskustava. Tim hrvatskog planinarskog saveza čine: Dorijan Klasnić, Orsat Kratofil, Jagor Koprek, Antonijo Begić, Vladimir Mesarić, Tea Čalogović, Ivan Štefičar, Stjepan Dubac, Iva Božić, Marko Rakovac, Mario Jelić, Rene Lisac, Dragan Dragičević, Domagoj Bojko, Anita Bistričić, Gordana Blažević Salopek i Vedran Salopek.

Mladi hrvatski planinari na Festivalu mladih planinara BMU u Makedoniji

Mladi hrvatski planinari na Festivalu mladih planinara BMU u Makedoniji (09.07.2018.)

Festival mladih planinara Balkanske planinarske unije, održan je krajem lipnja ove godine u Makedoniji. Cilj festivala je međusobno druženje, planinarenje, izmjena informacija o radu s mladima, predstavljanje različitih programa te način funkcioniranja kampova i komisija za mlade...

50. obljetnica izgradnje kuće na Bijelim stijenama

50. obljetnica izgradnje kuće na Bijelim stijenama (01.07.2018.)

HPD Kapela s ponosom i radošću sve planinarke i planinare poziva na proslavu 50. obljetnice izgradnje kuće na Bijelim stijenama, koja će se s početkom u 13 sati održati na Bijelim stijenama 8. srpnja 2018.

Iz tiska izašla knjiga „Nebo puno Himalaje“

Iz tiska izašla knjiga „Nebo puno Himalaje“ (28.06.2018.)

Knjigom putopisnih eseja Nebo puno Himalaje Darko Berljak zaključio je trilogiju inspiriranu svojim dugogodišnjim odlascima u Nepal i Tibet, započetu Dodirima neba i nastavljenu Ključevima neba.

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.