Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Na Gorščici održana svečanost povodom 50. obljetnice formiranja SPV Zagreb

nedjelja, 15.04.2018.

Slika.U subotu 14. travnja na Gorščici obilježena je 50. obljetnica formiranja Stanice planinarskih vodiča Zagreb. Akcija je započela okupljanjem u 9 sati u Bidrovcu, odakle su se članovi SPV Zagreb i gosti uspeli nemarkiranim putom preko Pečovja i Oštreca do Gorščice. Uspon je izveden kao kombinirana vježba, u kojoj su se vodiči izmjenjivali u vođenju, određivali stajnu točku i orijentirali se, brinuli o brojnosti skupine, zahtjevnim dijelovima puta i izrađivali rukovat za lakši prilazak najstrmijeg dijela puta. Vježbu je vodio instruktor Eugen Zobaj.

Slika.U 13 sati na Gorščici se okupljenima obratio pročelnik SPV Zagreb Alan Čaplar, podsjetivši na prošlost Stanice te na najzapaženije aktivnosti i postignuća u proteklih 50 godina djelovanja. Posebno je istaknuto da je SPV Zagreb u protekloj godini imao rekordan broj članova, da redovito angažirano sudjeluje na akcijama Snježna kraljica na Sljemenu, organizira redovite vježbe i edukativne aktivnosti, pohode na Dinaru i Triglav te je kao izvedbeni partner UNDP-a i partner Ministarstva odigrao nezamjenjivu ulogu u razvoju Via Dinarice u Hrvatskoj. Aktivnosti prošle godine kulminirale su uspješnim domaćinstvom Zboru vodiča HPS-a 2. i 3. prosinca 2017., na kojemu je sudjelovalo 182 sudionika.

Članovima SPV Zagreb obratio se čestitkama u ime Hrvatskog planinarskog saveza član Izvršnog odbora HPS-a Luka Kvočić, a također je pročitano pozdravno pismo dopredsjednice HPS-a i članice Izvršnog odbora Komisije za vodiče Jadranke Čoklice. Predrag Radović prenio je pozdrave pročelnice Komisije za vodiče Anite Bistričić i članova SPV-a Rijeka. Svoje čestitke SPV-u Zagreb osobno su na Gorščici izrazili i bivši pročelnici Vodičke službe HPS-a Dražen Lovreček i Dorijan Klasnić te pročelnik SPV Zagorje Davor Rogina.

Druženje na Gorščici nastavljeno je bogatom gozbom koju su priredili članovi HPD-a Gorščica te zabavnim igrama u kojima je potvrđeno zajedništvo zagrebačkih planinara angažiranih u Vodičkoj službi HPS-a.

Slika.

Slika 1 od 9.Slika 2 od 9.Slika 3 od 9.Slika 4 od 9.Slika 5 od 9.Slika 6 od 9.Slika 7 od 9.Slika 8 od 9.Slika 9 od 9.
Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora

Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora (17.10.2018.)

Planinarsko društvo Obruč je u subotu 13. listopada 2018. godine podizanjem vjetrenjače prigodnom svečanošću obilježilo završetak projekta opremanja doma obnovljivim izvorima električne energije.

Opća skupština UIAA u Mongoliji

Opća skupština UIAA u Mongoliji (11.10.2018.)

U Ulaanbaataru, glavnom gradu Mongolije u subotu, 6. listopada održana je Opća skupština UIAA na kojoj je sudjelovalo preko 100 predstavnika iz nacionalnih saveza i drugih planinarskih udruženja iz cijelog svijeta...

Susret predstavnika komisija za planinarske putove PZS, PSS i HPS-a na Kalniku

Susret predstavnika komisija za planinarske putove PZS, PSS i HPS-a na Kalniku (09.10.2018.)

U planinarskom domu Kalnik održan je susret predstavnika komisija za planinarske putove Planinske zveze Slovenije (PSZ), Planinarskog saveza Srbije (PSS) i Hrvatskog planinarskog saveza (HPS). Izlaganja i rasprave odnosile su se na međusobno upoznavanje s načinom označavanja putova, zakonskom regulativom u vezi planinarskih putova, školovanjem markacista i druge teme od značaja za razvoj markacističke djelatnosti i rad komisija.

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.