Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Edukacije u području planinskog skijanja u 2018. godini

ponedjeljak, 16.04.2018.

U tijeku je donošenje novog Pravilnika KPS, te više akata kojima će se preciznije definirati programi edukacije i stručni naslovi u području planinskog skijanja. U međuvremenu, dva planinarska društva, PD Platak i PAK Mackalin su u 2018. godini već odgovorila na povećani interes svojih članova za edukacijama, te organizirala tečajeve koje je Savez kroz KPS kadrovski i stručno podržao.

Škola PD Platak održavala se u Rijeci, te na terenima u okolici Platka odnosno u Sloveniji. Pohađalo ju je 10 polaznika, vodila ju je Anita Bistričić uz podršku Vladimira Paušića i Branka Šeparovića.

PAK Mackalin je pod vodstvom Ivana Šafradina svoje edukacije odradio u Splitu, te na terenima Kupresa i Čvrsnice. Šestoro polaznika ove škole, kao i već postojeći zaljubljenici u snijeg, garancija su popularizacije planinskog skijanja u Dalmaciji. Podršku školi pružili su Marko Vuković i Branko Šeparović.

Komisija za planinsko skijanje planira i u 2019. godini pružati kadrovsku i stručnu podršku edukacijama u području planinskog skijanja koje provode udruge. Vjerujemo kako će takve akcije u budućnosti rezulturati većim brojem turnih skijaša, a nadamo se i postepenim osnivanjem sekcija, odsjeka, klubova i sl. Pošto se vještine potrebne za sigurno bavljenje planinskim skijanjem u određenoj mjeri poklapaju s vještinama potrebnim za bavljenje zimskim alpinizmom i planinarenjem, vidimo potrebu i priliku za veću koordinaciju aktivnosti nadležnih komisija. Komisija za planinsko skijanje poziva na suradnju sve udruge koje u 2019. planiraju provoditi edukacije vezane uz zimske aktivnosti. Javite se!

Interaktivna planinarska karta Hrvatske

Interaktivna planinarska karta Hrvatske (15.12.2018.)

Web Hrvatskog planinarskog saveza od 15. prosinca obogaćen je novim atraktivnim sadržajem, Interaktivnom planinarskom kartom Hrvatske. Karta je dostupna na adresi http://karta.hps.hr, a može joj se pristupiti i sa stranica na domeni HPS-a koje sadrže podatke o hrvatskim vrhovima i planinarskim objektima.

Izlet na Papuk povodom Međunarodnog dana planina

Izlet na Papuk povodom Međunarodnog dana planina (27.11.2018.)

Park prirode Papuk i Udruga Slavonski planinari prigodom Međunarodnog dana planina pozivaju zainteresirane planinare na 13. izlet „Nepoznati Papuk - Graniti s Rusta“. Izlet »Nepoznati Papuk« održat će se u nedjelju 9. prosinca 2018.

Planinarstvo na znanstvenom skupu „Petar Zoranić i hrvatska kultura“ u Zadru i Ninu

Planinarstvo na znanstvenom skupu „Petar Zoranić i hrvatska kultura“ u Zadru i Ninu (25.11.2018.)

U Zadru i Ninu 22. i 23. studenoga održan je međunarodni znanstveni skup „Petar Zoranić i hrvatska kultura.“ Skup su organizirali Društvo hrvatskih književnika, Sveučilište u Zadru i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Sudjelovali su stručnjaci iz različitih znanstvenih disciplina, prenoseći saznanja o različitim aspektima Zoranićeva djela, Zoranićevom životu, tiskarstvu i knjižarstvu u 16. stoljeću, a bila je također predstavljena i uloga Petra Zoranića u hrvatskom i svjetskom planinarstvu.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.