Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-14226 novih vodiča s ispita na Omanovcu

srijeda, 18.04.2018.

Slika.Za vikend 14.-15.04.2018. godine na planinarskom domu Omanovac iznad Pakraca održan je ispit za vodiče A standarda. Ispitu je pristupilo 26 kandidata iz 14 planinarskih društava koji djeluju u sastavu SPV Slavonija, SPV Varaždin, SPV Zagreb i SPV Split. Voditelj ispita bio je vodič instruktor Mario Perić sa timom kojeg su činili vodiči instruktori Nikola Šebrek i Saša Jurić te kandidati za instruktora Tanja Tomičić i Josip Diklić.

Slika.Ispit se provodio kroz dva dana, a obuhvaćao je pismenu i usmenu provjeru teorijskih znanja, prikaz praktičnih znanja iz područja prve pomoći, orijentacije i korištenja tehničke opreme. Svi kandidati su prikazali visok nivo znanja što se može pripisati njihovoj motiviranosti za stjecanjem novih znanja i dobrom radu matičnih stanica kroz vježbe. Svi kandidati su uspješno položili ispit.

Slika.

Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora

Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora (17.10.2018.)

Planinarsko društvo Obruč je u subotu 13. listopada 2018. godine podizanjem vjetrenjače prigodnom svečanošću obilježilo završetak projekta opremanja doma obnovljivim izvorima električne energije.

Opća skupština UIAA u Mongoliji

Opća skupština UIAA u Mongoliji (11.10.2018.)

U Ulaanbaataru, glavnom gradu Mongolije u subotu, 6. listopada održana je Opća skupština UIAA na kojoj je sudjelovalo preko 100 predstavnika iz nacionalnih saveza i drugih planinarskih udruženja iz cijelog svijeta...

Susret predstavnika komisija za planinarske putove PZS, PSS i HPS-a na Kalniku

Susret predstavnika komisija za planinarske putove PZS, PSS i HPS-a na Kalniku (09.10.2018.)

U planinarskom domu Kalnik održan je susret predstavnika komisija za planinarske putove Planinske zveze Slovenije (PSZ), Planinarskog saveza Srbije (PSS) i Hrvatskog planinarskog saveza (HPS). Izlaganja i rasprave odnosile su se na međusobno upoznavanje s načinom označavanja putova, zakonskom regulativom u vezi planinarskih putova, školovanjem markacista i druge teme od značaja za razvoj markacističke djelatnosti i rad komisija.

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.