Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-14221 novi vodič na ispitu na Platku

četvrtak, 03.05.2018.

Na Platku je 28. travnja održan ispit za vodiče A standarda. Ispit je provodila ispitna komisija u sastavu: Anita Bistričić, Alen Čančarević, Zoran Bistričić i dr. Marko Radman.

Ispitu je pristupilo ukupno 21 kandidat, od toga iz SPV Rijeka 7, iz SPV Istra 7, iz SPV Varaždin 5 te iz SPV Zagreb 2 kandidata. Komisija je na početku pregledala dokumentaciju o članstvu i kvalitetnim danima te je ustanovljeno da se sa ispitom može započeti. Pismeni ispit započeo je u 9:15 sati. Nakon pregledanih testova ustanovljen je broj točnih odgovora od 68 do 97, u prosjeku 88.

Nakon kratkog odmora, kandidati su raspoređeni u četri grupe, za Prvu pomoć i osnove spašavanja kod HGSS člana komisije, za Vođenje i kretanje u planini kod Alena Čančarevića, Oprema kod Anite Bistričić i korištenje opreme kod Zorana Bistričića. Ispitivanje grupa po 5 članova odvijalo se „kružno“ i bilo je dovoljno vremena da se sa svakim kandidatom posebno razgovara i provjere njegove vještine. Ovaj dio ispita je trajao do 14:30 sati, kada je bilo predviđeno vrijeme za ručak. Nakon ručka, započeo je ispit u dvije grupe iz orijentacije. Ispit je trajao do 18:30 sati. Završetak ispita je bio u 19,00 sati priopćenjem predsjednice komisije da su svi kandidati zadovoljili ispitne uvjete. U obraćanju vodičima naglašeno je da ispitom započinje njihovo stalno nadopunjavanje znanja i vještina u matičnim stanicama vodiča te da su se vodiči dužni odazivati na vježbe koje će njihove stanica redovito održavati.

(Anita Bistričić)

Slika.

Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora

Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora (17.10.2018.)

Planinarsko društvo Obruč je u subotu 13. listopada 2018. godine podizanjem vjetrenjače prigodnom svečanošću obilježilo završetak projekta opremanja doma obnovljivim izvorima električne energije.

Opća skupština UIAA u Mongoliji

Opća skupština UIAA u Mongoliji (11.10.2018.)

U Ulaanbaataru, glavnom gradu Mongolije u subotu, 6. listopada održana je Opća skupština UIAA na kojoj je sudjelovalo preko 100 predstavnika iz nacionalnih saveza i drugih planinarskih udruženja iz cijelog svijeta...

Susret predstavnika komisija za planinarske putove PZS, PSS i HPS-a na Kalniku

Susret predstavnika komisija za planinarske putove PZS, PSS i HPS-a na Kalniku (09.10.2018.)

U planinarskom domu Kalnik održan je susret predstavnika komisija za planinarske putove Planinske zveze Slovenije (PSZ), Planinarskog saveza Srbije (PSS) i Hrvatskog planinarskog saveza (HPS). Izlaganja i rasprave odnosile su se na međusobno upoznavanje s načinom označavanja putova, zakonskom regulativom u vezi planinarskih putova, školovanjem markacista i druge teme od značaja za razvoj markacističke djelatnosti i rad komisija.

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.