Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-14221 novi vodič na ispitu na Platku

četvrtak, 03.05.2018.

Na Platku je 28. travnja održan ispit za vodiče A standarda. Ispit je provodila ispitna komisija u sastavu: Anita Bistričić, Alen Čančarević, Zoran Bistričić i dr. Marko Radman.

Ispitu je pristupilo ukupno 21 kandidat, od toga iz SPV Rijeka 7, iz SPV Istra 7, iz SPV Varaždin 5 te iz SPV Zagreb 2 kandidata. Komisija je na početku pregledala dokumentaciju o članstvu i kvalitetnim danima te je ustanovljeno da se sa ispitom može započeti. Pismeni ispit započeo je u 9:15 sati. Nakon pregledanih testova ustanovljen je broj točnih odgovora od 68 do 97, u prosjeku 88.

Nakon kratkog odmora, kandidati su raspoređeni u četri grupe, za Prvu pomoć i osnove spašavanja kod HGSS člana komisije, za Vođenje i kretanje u planini kod Alena Čančarevića, Oprema kod Anite Bistričić i korištenje opreme kod Zorana Bistričića. Ispitivanje grupa po 5 članova odvijalo se „kružno“ i bilo je dovoljno vremena da se sa svakim kandidatom posebno razgovara i provjere njegove vještine. Ovaj dio ispita je trajao do 14:30 sati, kada je bilo predviđeno vrijeme za ručak. Nakon ručka, započeo je ispit u dvije grupe iz orijentacije. Ispit je trajao do 18:30 sati. Završetak ispita je bio u 19,00 sati priopćenjem predsjednice komisije da su svi kandidati zadovoljili ispitne uvjete. U obraćanju vodičima naglašeno je da ispitom započinje njihovo stalno nadopunjavanje znanja i vještina u matičnim stanicama vodiča te da su se vodiči dužni odazivati na vježbe koje će njihove stanica redovito održavati.

(Anita Bistričić)

Slika.

19. sastanak Balkanske planinarske unije u Turskoj

19. sastanak Balkanske planinarske unije u Turskoj (18.05.2018.)

U Bursi u Turskoj održan je 12. i 13. svibnja redovni sastanak Balkanske planinarske unije. Sastanku su prisustvovali delegati iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Češke i domaćina Turske. Hrvatski planinarski savez na tom skupu predstavljali su dopredsjednica Jadranka Čoklica i član IO HPS-a Ivan Hapač...

Premijera dokumentarnog filma o pripadnicima Planinske satnije Velebit

Premijera dokumentarnog filma o pripadnicima Planinske satnije Velebit (14.05.2018.)

U četvrtak 17. svibnja 2018. a početkom u 18:00 sati u Kinu Kinoteka u Zagrebu, Kordunska 1, održat će se premijera dugometražnog (66 min) dokumentarnog filma „Planine“, redateljice Jasmine Trampetić.

U Senju predstavljena monografija Stoljeće senjskog planinarstva

U Senju predstavljena monografija Stoljeće senjskog planinarstva (26.04.2018.)

U Domu kulture Milutin Cihlar Nehajev u Senju je 24. travnja svečano predstavljena opsežna monografija „Stoljeće senjskog planinarstva“ autora Mirka Belavića. Knjigu su svečano predstavili predsjednica HPD Zavižan Senj Danijela Kremenić, urednik „Hrvatskog planinara“ i grafički urednik knjige Alan Čaplar te autor.

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.