Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Nove značke "Vodič HPS-a"

utorak, 15.05.2018.

Slika.Nakon isteka zaliha prethodne serije znački za vodiče HPS-a Komisija za vodiče HPS-a izradila je novu značku „Vodič HPS“. Značka je izrađena u dvije boje, a promjerom od 35 mm je veća od standardnih znački. Pričvršćuje se „leptirom“ koji osigurava da značka ne može ispasti s odjeće na kojoj se nosi.

Nove značke će dobivati vodiči A standarda nakon položenog ispita. Prve značke su posredstvom stanica vodiča dodijeljene vodičima koji su položili ispit na Omanovcu 14. i 15. travnja 2018., a uskoro će biti upućene vodičima koji su položili ispit na Platku.

Stare značke koje su se koristile za vodiče društvenih izleta i vodiče viših standarda i dalje su važeće te se mogu trajno koristiti, no Komisija za vodiče omogućit će zainteresiranim vodičima koji posjeduju starije značke da nabave nove značke po cijeni njihove izrade od 30 kuna + poštarina (uplata isključivo preko računa HPS-a). Sve informacije o tome mogu se dobiti od Potkomisije za administrativne i licencijske poslove Komisije za vodiče (vodici@hps.hr).

19. sastanak Balkanske planinarske unije u Turskoj

19. sastanak Balkanske planinarske unije u Turskoj (18.05.2018.)

U Bursi u Turskoj održan je 12. i 13. svibnja redovni sastanak Balkanske planinarske unije. Sastanku su prisustvovali delegati iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Češke i domaćina Turske. Hrvatski planinarski savez na tom skupu predstavljali su dopredsjednica Jadranka Čoklica i član IO HPS-a Ivan Hapač...

Premijera dokumentarnog filma o pripadnicima Planinske satnije Velebit

Premijera dokumentarnog filma o pripadnicima Planinske satnije Velebit (14.05.2018.)

U četvrtak 17. svibnja 2018. a početkom u 18:00 sati u Kinu Kinoteka u Zagrebu, Kordunska 1, održat će se premijera dugometražnog (66 min) dokumentarnog filma „Planine“, redateljice Jasmine Trampetić.

U Senju predstavljena monografija Stoljeće senjskog planinarstva

U Senju predstavljena monografija Stoljeće senjskog planinarstva (26.04.2018.)

U Domu kulture Milutin Cihlar Nehajev u Senju je 24. travnja svečano predstavljena opsežna monografija „Stoljeće senjskog planinarstva“ autora Mirka Belavića. Knjigu su svečano predstavili predsjednica HPD Zavižan Senj Danijela Kremenić, urednik „Hrvatskog planinara“ i grafički urednik knjige Alan Čaplar te autor.

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.