Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Nove značke "Vodič HPS-a"

utorak, 15.05.2018.

Slika.Nakon isteka zaliha prethodne serije znački za vodiče HPS-a Komisija za vodiče HPS-a izradila je novu značku „Vodič HPS“. Značka je izrađena u dvije boje, a promjerom od 35 mm je veća od standardnih znački. Pričvršćuje se „leptirom“ koji osigurava da značka ne može ispasti s odjeće na kojoj se nosi.

Nove značke će dobivati vodiči A standarda nakon položenog ispita. Prve značke su posredstvom stanica vodiča dodijeljene vodičima koji su položili ispit na Omanovcu 14. i 15. travnja 2018., a uskoro će biti upućene vodičima koji su položili ispit na Platku.

Stare značke koje su se koristile za vodiče društvenih izleta i vodiče viših standarda i dalje su važeće te se mogu trajno koristiti, no Komisija za vodiče omogućit će zainteresiranim vodičima koji posjeduju starije značke da nabave nove značke po cijeni njihove izrade od 30 kuna + poštarina (uplata isključivo preko računa HPS-a). Sve informacije o tome mogu se dobiti od Potkomisije za administrativne i licencijske poslove Komisije za vodiče (vodici@hps.hr).

Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora

Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora (17.10.2018.)

Planinarsko društvo Obruč je u subotu 13. listopada 2018. godine podizanjem vjetrenjače prigodnom svečanošću obilježilo završetak projekta opremanja doma obnovljivim izvorima električne energije.

Opća skupština UIAA u Mongoliji

Opća skupština UIAA u Mongoliji (11.10.2018.)

U Ulaanbaataru, glavnom gradu Mongolije u subotu, 6. listopada održana je Opća skupština UIAA na kojoj je sudjelovalo preko 100 predstavnika iz nacionalnih saveza i drugih planinarskih udruženja iz cijelog svijeta...

Susret predstavnika komisija za planinarske putove PZS, PSS i HPS-a na Kalniku

Susret predstavnika komisija za planinarske putove PZS, PSS i HPS-a na Kalniku (09.10.2018.)

U planinarskom domu Kalnik održan je susret predstavnika komisija za planinarske putove Planinske zveze Slovenije (PSZ), Planinarskog saveza Srbije (PSS) i Hrvatskog planinarskog saveza (HPS). Izlaganja i rasprave odnosile su se na međusobno upoznavanje s načinom označavanja putova, zakonskom regulativom u vezi planinarskih putova, školovanjem markacista i druge teme od značaja za razvoj markacističke djelatnosti i rad komisija.

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.