Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Projektni sastanak inicijative Penjanje za sve u Mađarskoj

ponedjeljak, 11.06.2018.

Slika.Od 7. do 10. lipnja 2018. u mađarskom Bakonyszentlászló održan je prošireni sastanak vodstva projekta i članova šest tematskih radnih skupina u projektu. Tim Hrvatskog planinarskog saveza činili su Dorijan Klasnić i Stjepan Dubac iz PDS Velebit, Jagor Koprek iz HPD Zagreb-Matica, Antonio Begić iz HPD Željezničar, Tea Čalogović iz HPD Mosor te administratorica HPS-ove komponente projekta Gordana Blažević-Salopek iz ŠPK Ogulin.

Predstavnici tima HPS-a su s vodećim partnerom dogovorili izvedbu desetak aktivnosti u Republici Hrvatskoj sa svrhom promocije ključnih resursa hrvatskog planinarstva u kontekstu povećanja članstva te podizanja kvalitete tj. raznih oblika edukacije i inkluzivnih programa u planinarstvu.

Slika.

Slika.Nakon promocije inkluzije osoba s invaliditetom tijekom Tradicionalnog pohoda na Dinaru 2. lipnja, HPS će putom Projekta podržati još dvije aktivnosti Radne skupine za osobe s invaliditetom koja odnedavna uspješno djeluje u sklopu Vodičke službe HPS-a. 14. lipnja, podržan će biti dan otvorenih vrata ŠPK Ogulin, a promocija indoor i outdoor penjanja za djecu i mlade bit će podržana i u Zagrebu i Splitu u rujnu 2018. godine. Nadalje, HPS će dodatno putom projekta podržati promotivnu aktivnost uključivanja planinara mlađih od 30 godina u alpinizam tijekom jeseni na Kalniku te edukativne aktivnosti naprednog planinarenja koje provodi PDS Velebit. Uključivanje mladih planinara u vođenje skupina djece i mladih još je jedna aktivnost koja može računati na podršku projekta, a s posebnom pažnjom pa i u međunarodnom kontekstu, bit će podržan i tradicionalni alpinistički kamp na Biokovu u 10. mjesecu.

Slika.U trećoj, završnoj, godini projekta, na međunarodnom planu planiran je i Tjedan planinarstva u Italiji od 16. do 22. rujna, vrijedan seminar za instruktore planinarskih disciplina koji će se u 10. mjesecu održati u Sloveniji te završni administrativni sastanak u Slovačkoj koncem godine.

Slika.Projekt „Penjanje za sve” - Promocija planinarstva i penjačkih sportova kao fizičke i društvene aktivnosti za sve sufinancira Europska unija putom Erasmus Plus programa za obrazovanje, obuku, mlade i sport, a provode šest nacionalnih sportskih saveza, na čelu s Český horolezecký svazom (ČHS) kao vodećim partnerom. Partneri na projektu su Club Alpino Italiano (CAI), Slovenský horolezecký spolok JAMES (SHS JAMES), Magyar Hegyés Sportmászó Szövetség (MHSS), Planinska zveza Slovenije (PZS) i Hrvatski planinarski savez (HPS).

Slika 1 od 13.Slika 2 od 13.Slika 3 od 13.Slika 4 od 13.Slika 5 od 13.Slika 6 od 13.Slika 7 od 13.Slika 8 od 13.Slika 9 od 13.Slika 10 od 13.Slika 11 od 13.Slika 12 od 13.Slika 13 od 13.
Mladi hrvatski planinari na Festivalu mladih planinara BMU u Makedoniji

Mladi hrvatski planinari na Festivalu mladih planinara BMU u Makedoniji (09.07.2018.)

Festival mladih planinara Balkanske planinarske unije, održan je krajem lipnja ove godine u Makedoniji. Cilj festivala je međusobno druženje, planinarenje, izmjena informacija o radu s mladima, predstavljanje različitih programa te način funkcioniranja kampova i komisija za mlade...

50. obljetnica izgradnje kuće na Bijelim stijenama

50. obljetnica izgradnje kuće na Bijelim stijenama (01.07.2018.)

HPD Kapela s ponosom i radošću sve planinarke i planinare poziva na proslavu 50. obljetnice izgradnje kuće na Bijelim stijenama, koja će se s početkom u 13 sati održati na Bijelim stijenama 8. srpnja 2018.

Iz tiska izašla knjiga „Nebo puno Himalaje“

Iz tiska izašla knjiga „Nebo puno Himalaje“ (28.06.2018.)

Knjigom putopisnih eseja Nebo puno Himalaje Darko Berljak zaključio je trilogiju inspiriranu svojim dugogodišnjim odlascima u Nepal i Tibet, započetu Dodirima neba i nastavljenu Ključevima neba.

Google Search


hps.hr web


Web kamera Zavižan
Web kamera Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.