Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-14250. obljetnica izgradnje kuće na Bijelim stijenama

nedjelja, 01.07.2018.

HPD Kapela s ponosom i radošću sve planinarke i planinare poziva na proslavu 50. obljetnice izgradnje kuće na Bijelim stijenama, koja će se s početkom u 13 sati održati na Bijelim stijenama 8. srpnja 2018.

Izgradnja kuće započela je davne 1961. godine, kada je PD „Rade Končar“ donijelo odluku da preuzme brigu o starom Hirčevom skloništu na Bijelim stijenama, koje se brzo pokazalo vlažnim, neudobnim te neprimjerenim rastućem broju posjetitelja, pa je već 1963. donijeta odluka o gradnji planinarske kuće. Nakon pripremnih radova i velikih radnih akcija dopreme materijala u ovaj nepristupačan kraj, gradnja kuće započela je 1966. pod paskom Drage Radočaja iz Ogulina te je u potpunosti dovršena za samo dvije godine. Tom ogromnom trudu i radu tadašnjih graditelja, koji su se oslanjali isključivo na vlastite snage te kuću podigli bez ikakve mehanizacije mi, današnji posjetitelji kuće i strogog rezervata prirode Bijele i Samarske stijene, možemo zahvaliti na ovom atraktivnom i toplom utočištu koje za mnoge od nas predstavlja topli dom. Stoga se nadamo da ćete se u što većem broju odazvati ovome pozivu i s nama proslaviti jednu od najvažnijih obljetnica našega društva od njegovog osnutka.

Prigodom proslave o gradnji kuće govorit će njeni graditelji, podijelit ćemo kulinarske specijalitete naših vrijednih kuharica te ćemo se naravno, proveseliti uz smijeh i pjesmu! Veće grupe zaintereseirane za dolazak na proslavu molim da se najave na e-mail adresu: kapela@hpd-kapela.hr.

Slika.

Prijenos iskustava između vodiča iz Hrvatske, Makedonije, Kosova i Albanije

Prijenos iskustava između vodiča iz Hrvatske, Makedonije, Kosova i Albanije (31.10.2018.)

Na makedonskoj planini Vodno iznad Skoplja održan je od 26. do 28. listopada međunarodni seminar za vodiče i instruktore. Seminar je organiziran na inicijativu Balkanske planinarske unije (BMU), a domaćin je bio Planinarski savez Makedonije. Koncept seminara osmislile su komisije za vodiče HPS-a i FPSM-a u cilju upoznavanja i unaprjeđenja sustava planinarskog školovanja u zemljama članicama BMU.

Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora

Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora (17.10.2018.)

Planinarsko društvo Obruč je u subotu 13. listopada 2018. godine podizanjem vjetrenjače prigodnom svečanošću obilježilo završetak projekta opremanja doma obnovljivim izvorima električne energije.

Opća skupština UIAA u Mongoliji

Opća skupština UIAA u Mongoliji (11.10.2018.)

U Ulaanbaataru, glavnom gradu Mongolije u subotu, 6. listopada održana je Opća skupština UIAA na kojoj je sudjelovalo preko 100 predstavnika iz nacionalnih saveza i drugih planinarskih udruženja iz cijelog svijeta...

Google Search


hps.hr webVrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.