Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Zimski tečaj za vodiče (B standard) i tečaji za vodiče C, D, E, F i G standarda u 2019. godini

srijeda, 17.10.2018.

Slika.Tečaj za vodiče na zimsko planinarenje (B standard) u 2019. godini provest će se u tri zimska vikenda tijekom siječnja i veljače 2019. Planirani početak tečaja je 19. siječnja, a završetak 17. veljače. Tečaj je namijenjen planinarima koji već vladaju svim znanjima i vještinama nužnima za sigurno kretanje po terenima A i B standarda te žele svoje vještine i znanja nadograditi vodičkim elementima u zimskim uvjetima.

Izleti i vježbe izvodit će se na terenima koji pružaju odgovarajuće snježne uvjete. O izboru lokacije za svaki pojedini vikend tečaja odlučivat će neposredno voditelj tečaja na temelju dostupnih podataka o snježnim uvjetima i vremenskoj prognozi. Voditelj tečaja će prijavljene polaznike pravovremeno obavješćivati o predviđenoj turi za svaki vikend.

Prijave za zimski tečaj za vodiče primaju se do 1. 1. 2019. putem on-line prijavnice za tečaje i ispite u Vodičkoj službi HPS-a Uvjeti za pohađanje tečaja navedeni su u Programu školovanja vodiča na zimsko planinarenje. Cijena tečaja je 500 kuna. Troškove smještaja i prehrane polaznici pokrivaju sami. U slučaju velikog broja prijavljenih, radi kvalitetnijeg izvođenja programa bit će organizirana dva tečaja.


Tečaj za vodiče C standarda (sportsko penjanje) održat će se 18. i 19. svibnja 2019. u Paklenici. Podrobnije informacije o održavanju tečaja bit će pravovremeno objavljene na webu HPS-a. Prijaviti se mogu kandidati koji ispunjavaju uvjete propisane Programom školovanja za vodiče na sportsko penjanje (C standard). Voditelj tečaja bit će Nenad Jović.

Tečaji za vodiče D standarda (stijensko penjanje), E standarda (ledno penjanje), F standarda (alpinizam) i G standarda (planinsko skijanje) u 2019. godini organizirat će se prema iskazanoj zainteresiranosti. U tu svrhu u on-line prijavnici za tečaje i ispite u Vodičkoj službi HPS-a otvorena je mogućnost inicijalne prijave odnosno iskazivanja zainteresiranosti za pohađanje tečaja navedenih standarda.

Po primitku prijava Komisija za vodiče utvrdit će zadovoljavaju li prijavljeni uvjete propisane programima školovanja za odgovarajući standard za koji su se prijavili.

Kada se prijavi dovoljan broj zainteresiranih koji zadovoljavaju nužne uvjete, Komisija za vodiče organizirat će tečaj po propisanom programu školovanja za odgovarajući standard, o čemu će prijavljeni kandidati biti pravovremeno osobno obaviješteni.


Programi školovanja

Program školovanja vodiča na zimsko planinarenje (B standard)
Program školovanja vodiča na sportsko penjanje (C standard)
Program školovanja vodiča na stijensko penjanje (D standard)
Program školovanja vodiča na ledno penjanje (E standard)
Program školovanja vodiča na alpinizam (F standard)
Program školovanja vodiča na planinsko skijanje (G standard)

Prijenos iskustava između vodiča iz Hrvatske, Makedonije, Kosova i Albanije

Prijenos iskustava između vodiča iz Hrvatske, Makedonije, Kosova i Albanije (31.10.2018.)

Na makedonskoj planini Vodno iznad Skoplja održan je od 26. do 28. listopada međunarodni seminar za vodiče i instruktore. Seminar je organiziran na inicijativu Balkanske planinarske unije (BMU), a domaćin je bio Planinarski savez Makedonije. Koncept seminara osmislile su komisije za vodiče HPS-a i FPSM-a u cilju upoznavanja i unaprjeđenja sustava planinarskog školovanja u zemljama članicama BMU.

Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora

Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora (17.10.2018.)

Planinarsko društvo Obruč je u subotu 13. listopada 2018. godine podizanjem vjetrenjače prigodnom svečanošću obilježilo završetak projekta opremanja doma obnovljivim izvorima električne energije.

Opća skupština UIAA u Mongoliji

Opća skupština UIAA u Mongoliji (11.10.2018.)

U Ulaanbaataru, glavnom gradu Mongolije u subotu, 6. listopada održana je Opća skupština UIAA na kojoj je sudjelovalo preko 100 predstavnika iz nacionalnih saveza i drugih planinarskih udruženja iz cijelog svijeta...

Google Search


hps.hr web

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.