Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Održana jesenska vježba SPV Slavonija

utorak, 06.11.2018.

Slika.U nedjelju 28. listopada u planinarskom domu „Lapjak„ u Velikoj održana je vježba Stanice planinarskih vodiča Slavonija. Osnovni cilj vježbe odnosio se na obnovu znanja iz prve pomoći. Nakon odslušanog teoretskog interaktivnog predavanja dr. Daria Švajde, u kojem je posebnu pozornost posvetio mogućim opasnostima, nesrećama i situacijama sa kojima se planinarski vodiči mogu susresti, pristupilo se praktičnom djelu vježbe u kojoj su svi vodiči prolazili postupke pristupa unesrećenoj osobi, imobilizacije i postavljanja raznih vrsta zavoja. Nakon što su svi prisutni vodiči uspješno savladali vježbe prve pomoći, vodič instruktor Mario Perić prezentirao je novosti vezane uz način izrade gelendera koje su usvojene na nedavnom instruktorskom seminaru u Paklenici.

Slika.

U vježbi je sudjelovalo 36 vodiča i pripravnika za vodiče iz 13 slavonskih planinarskih društava uz stručni nadzor instruktora Tanje Tomičić i Maria Perića te sudjelovanje instruktorskog kandidata Josipa Diklića.

(Pročelnik SPV Slavonija Dražen Mlinarić)

Slika 1 od 5.Slika 2 od 5.Slika 3 od 5.Slika 4 od 5.Slika 5 od 5.
Prijenos iskustava između vodiča iz Hrvatske, Makedonije, Kosova i Albanije

Prijenos iskustava između vodiča iz Hrvatske, Makedonije, Kosova i Albanije (31.10.2018.)

Na makedonskoj planini Vodno iznad Skoplja održan je od 26. do 28. listopada međunarodni seminar za vodiče i instruktore. Seminar je organiziran na inicijativu Balkanske planinarske unije (BMU), a domaćin je bio Planinarski savez Makedonije. Koncept seminara osmislile su komisije za vodiče HPS-a i FPSM-a u cilju upoznavanja i unaprjeđenja sustava planinarskog školovanja u zemljama članicama BMU.

Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora

Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora (17.10.2018.)

Planinarsko društvo Obruč je u subotu 13. listopada 2018. godine podizanjem vjetrenjače prigodnom svečanošću obilježilo završetak projekta opremanja doma obnovljivim izvorima električne energije.

Opća skupština UIAA u Mongoliji

Opća skupština UIAA u Mongoliji (11.10.2018.)

U Ulaanbaataru, glavnom gradu Mongolije u subotu, 6. listopada održana je Opća skupština UIAA na kojoj je sudjelovalo preko 100 predstavnika iz nacionalnih saveza i drugih planinarskih udruženja iz cijelog svijeta...

Google Search


hps.hr web

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.