Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Održan skup speleologa Italije „Nuvole“ – Speleopolis 2018

utorak, 06.11.2018.

Logo Skupa

Aida Barišić KS HPS

U talijanskom gradiću Casola Valsenio, pokrajina Emilia – Romagna održao se godišnji skup Italijanske speleološke federacije (Societa speleologica Italiana - SSI) „Nuvole“ – Speleopolis 2018 na kojem je bilo preko 2.900 speleologa, a među njima i 30tak iz cijele Hrvatske.

Marko Rakovac prezenterKomisija za speleologija HPS-a predstavila se prezentacijom „Speleološka istraživanja u Hrvatskoj 2008.-2018.“ autora Marka Rakovca te koautora Tea Barišića i Darka Bakšića na talijanskom što je prisutna publika nagradila dugotrajnim aplauzom.

Kino dvoranaKroz cijeli niz prezentacija, uključujući i prezentaciju Chris Jewell-a sudionika nedavne akcije spašavanja 12tero dječaka i nogometnog trenera iz Tham Luang špilje u Tajlandu, izložbi, 3D projekcija filmova, konferencija, obrazovnih radionica za djecu i odrasle, organiziranih posjeta turističkim i neturističkim špiljama, organiziranim planinarskim izletim te nezaobilaznim SpeleoBar-om na dvije lokacije uz odličnu muziku i delicijama iz cijele Italije, speleološke opreme za prodaju, cijeli gradić je disao za speleologe cijelog svijeta.

Speleopolis u pravom smislu riječi!

Prijenos iskustava između vodiča iz Hrvatske, Makedonije, Kosova i Albanije

Prijenos iskustava između vodiča iz Hrvatske, Makedonije, Kosova i Albanije (31.10.2018.)

Na makedonskoj planini Vodno iznad Skoplja održan je od 26. do 28. listopada međunarodni seminar za vodiče i instruktore. Seminar je organiziran na inicijativu Balkanske planinarske unije (BMU), a domaćin je bio Planinarski savez Makedonije. Koncept seminara osmislile su komisije za vodiče HPS-a i FPSM-a u cilju upoznavanja i unaprjeđenja sustava planinarskog školovanja u zemljama članicama BMU.

Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora

Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora (17.10.2018.)

Planinarsko društvo Obruč je u subotu 13. listopada 2018. godine podizanjem vjetrenjače prigodnom svečanošću obilježilo završetak projekta opremanja doma obnovljivim izvorima električne energije.

Opća skupština UIAA u Mongoliji

Opća skupština UIAA u Mongoliji (11.10.2018.)

U Ulaanbaataru, glavnom gradu Mongolije u subotu, 6. listopada održana je Opća skupština UIAA na kojoj je sudjelovalo preko 100 predstavnika iz nacionalnih saveza i drugih planinarskih udruženja iz cijelog svijeta...

Google Search


hps.hr web

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.