Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Vježba SPV Split – priprema kandidata za ispit

četvrtak, 08.11.2018.

U Splitu, u prostorijama HPD Mosor, održana je 05.11.2018.g. vježba za vodiče pripravnike koji ispunjavaju uvjete za pristup ispitu. Vježba je započela u popodnevnim satima. Odazvalo se 11 kandidata. Vježbu je vodila instruktorica Aleksandra Kuzmanić, uz pomoć instruktora Željka Arnautovića, Gordana Đirlića i Denisa Vranješa. Na početku vježbe instruktori su kandidate upoznali sa načinom na koji se ispit održava. Kandidati su podijeljeni u četiri grupe. Svaki od instruktora pokazivao je po jedno ispitno područje. Kandidati su izrađivali rukohvat, imali vježbu iz orijentacije, pokazivanja opreme te prve pomoći. Sve grupe su prošle ponavljanje iz svih područja koja su predmet ispita. Vježba je završila u večernjim satima. Svim kandidatima koji će već ovaj vikend izići na ispit splitski instruktorski tim želi puno uspjeha.

Prijenos iskustava između vodiča iz Hrvatske, Makedonije, Kosova i Albanije

Prijenos iskustava između vodiča iz Hrvatske, Makedonije, Kosova i Albanije (31.10.2018.)

Na makedonskoj planini Vodno iznad Skoplja održan je od 26. do 28. listopada međunarodni seminar za vodiče i instruktore. Seminar je organiziran na inicijativu Balkanske planinarske unije (BMU), a domaćin je bio Planinarski savez Makedonije. Koncept seminara osmislile su komisije za vodiče HPS-a i FPSM-a u cilju upoznavanja i unaprjeđenja sustava planinarskog školovanja u zemljama članicama BMU.

Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora

Planinarski dom Hahlić dobio struju iz obnovljivih izvora (17.10.2018.)

Planinarsko društvo Obruč je u subotu 13. listopada 2018. godine podizanjem vjetrenjače prigodnom svečanošću obilježilo završetak projekta opremanja doma obnovljivim izvorima električne energije.

Opća skupština UIAA u Mongoliji

Opća skupština UIAA u Mongoliji (11.10.2018.)

U Ulaanbaataru, glavnom gradu Mongolije u subotu, 6. listopada održana je Opća skupština UIAA na kojoj je sudjelovalo preko 100 predstavnika iz nacionalnih saveza i drugih planinarskih udruženja iz cijelog svijeta...

Google Search


hps.hr web

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.