Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Završena 8. Mala planinarska škola PD-a Dubovac u Karlovcu

ponedjeljak, 12.11.2018.

Slika.Uručenjem diploma HPS-a i prigodnih poklona, druženjem na planinarskoj kući “Zvonimir Plevnik“ na Kalvariji 11. 11. 2018. završila je 8. Mala planinarska škola “Klinci i klinceze 2018 “ u organizaciji PD-a “Dubovac“ iz Karlovca.

Za školu se prijavilo 43 polaznika od kojih je 34 s uspjehom pohađalo Malu planinarsku školu “Klinci i klinceze 2018“ i to Filip Špac, Sandi Starešinić, Jan Knežević Rastovski, Una Knežević Rastovski, Mia Šipek, Tea Laslavić, Mia Novković, Matea Novković, Andro Perak, Ameli Ambruš, Marko Ambruš, Victor Kovačić, Oscar Kovačić, Marin Vinski, Bruno Vinski, Noa Ožura, Ivan Škrlac, Magdalena Bedeniković, Lovro Bedeniković, Ela Zorić, Niki Zorić, Nikša Orhanović Sertić, Ivan Orhanović Sertić, Hana Petančić, Eva Petančić, Una Protić, Hana Ofner, Ruta Ofner, David Ofner Besedić, Alesandro Valetić, Mila Jakuš, Zoja Jakuš, Matičić Maro i Vid Žgela.

Slika.Škola je započela sa radom 09.09.2018.god. Provodila se nizom od od 9 tematskih izleta (jedan dvodnevni – boravak na Pl. kući “Vodice“ na Žumberku) na kojima su se obradile sve nastavne teme - zaštita prirode, kretanje i boravak u planinama, opasnosti, pomoć i spašavanje u planinama, orijentacija, vježba na umjetnoj stjeni, vodeći računa o posebnosti rada s djecom, te o njihovoj sigurnosti.Nastavni sadržaji obrađivani su na pitanjima koja su djeci bliska. Glavnina sadržaja ostvarivana je u planinama, na terenu. Klinci i klinceze su tijekom škole odhodali gotovo 50 kilometara, savladali u usponu preko 2000 metara. Za svaku pohvalu.

Svojim kontinuiranim aktivnostima u PD Dubovac nastavit će se rad s najmlađima.

Slika.

Slika 1 od 4.Slika 2 od 4.Slika 3 od 4.Slika 4 od 4.
Interaktivna planinarska karta Hrvatske

Interaktivna planinarska karta Hrvatske (15.12.2018.)

Web Hrvatskog planinarskog saveza od 15. prosinca obogaćen je novim atraktivnim sadržajem, Interaktivnom planinarskom kartom Hrvatske. Karta je dostupna na adresi http://karta.hps.hr, a može joj se pristupiti i sa stranica na domeni HPS-a koje sadrže podatke o hrvatskim vrhovima i planinarskim objektima.

Izlet na Papuk povodom Međunarodnog dana planina

Izlet na Papuk povodom Međunarodnog dana planina (27.11.2018.)

Park prirode Papuk i Udruga Slavonski planinari prigodom Međunarodnog dana planina pozivaju zainteresirane planinare na 13. izlet „Nepoznati Papuk - Graniti s Rusta“. Izlet »Nepoznati Papuk« održat će se u nedjelju 9. prosinca 2018.

Planinarstvo na znanstvenom skupu „Petar Zoranić i hrvatska kultura“ u Zadru i Ninu

Planinarstvo na znanstvenom skupu „Petar Zoranić i hrvatska kultura“ u Zadru i Ninu (25.11.2018.)

U Zadru i Ninu 22. i 23. studenoga održan je međunarodni znanstveni skup „Petar Zoranić i hrvatska kultura.“ Skup su organizirali Društvo hrvatskih književnika, Sveučilište u Zadru i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Sudjelovali su stručnjaci iz različitih znanstvenih disciplina, prenoseći saznanja o različitim aspektima Zoranićeva djela, Zoranićevom životu, tiskarstvu i knjižarstvu u 16. stoljeću, a bila je također predstavljena i uloga Petra Zoranića u hrvatskom i svjetskom planinarstvu.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.