Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Poziv za pristupanje ispitu za naziv Instruktor planinskog skijanja

ponedjeljak, 19.11.2018.

Komisija za planinsko skijanje 2. veljače 2019. godine na Platku organizira ispit za naziv Instruktor planinskog skijanja. Ispit će provesti tročlana komisija koju čine instruktori planinskog skijanja: Dado Mesarić, Vladimir Paušić i Mladen Nikšić. Obzirom na uvjete i broj prijava moguće su naknadne izmjene mjesta i termina izvođenja ispita.

Članovi i članice HPS koji smatraju da zadovoljavaju kriterije iz odluke KPS o uvjetima i postupku stjecanja naziva “Instruktor planinaskog skijanja” mogu poslati svoje prijave na e-mail adresu skijanje@hps.hr, najkasnije do 15. siječnja 2019. godine u 12h.

Na ovom ispitu iznimno će se uvažavati prijave osoba koje nemaju jednogodišnji staž s nazivom “Planinski skijaš”, ali traži se da kandidati u kartonu predoče sve potrebne uvjete za oba naziva, skijaš i instruktor. Prijava za ispit treba sadržavati ispunjen skijaški karton koji treba biti u skladu s preporukom o načinu evidentiranja skijaških tura, uspona i spusteva, te ispunjenu prijavnicu.

Interaktivna planinarska karta Hrvatske

Interaktivna planinarska karta Hrvatske (15.12.2018.)

Web Hrvatskog planinarskog saveza od 15. prosinca obogaćen je novim atraktivnim sadržajem, Interaktivnom planinarskom kartom Hrvatske. Karta je dostupna na adresi http://karta.hps.hr, a može joj se pristupiti i sa stranica na domeni HPS-a koje sadrže podatke o hrvatskim vrhovima i planinarskim objektima.

Izlet na Papuk povodom Međunarodnog dana planina

Izlet na Papuk povodom Međunarodnog dana planina (27.11.2018.)

Park prirode Papuk i Udruga Slavonski planinari prigodom Međunarodnog dana planina pozivaju zainteresirane planinare na 13. izlet „Nepoznati Papuk - Graniti s Rusta“. Izlet »Nepoznati Papuk« održat će se u nedjelju 9. prosinca 2018.

Planinarstvo na znanstvenom skupu „Petar Zoranić i hrvatska kultura“ u Zadru i Ninu

Planinarstvo na znanstvenom skupu „Petar Zoranić i hrvatska kultura“ u Zadru i Ninu (25.11.2018.)

U Zadru i Ninu 22. i 23. studenoga održan je međunarodni znanstveni skup „Petar Zoranić i hrvatska kultura.“ Skup su organizirali Društvo hrvatskih književnika, Sveučilište u Zadru i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Sudjelovali su stručnjaci iz različitih znanstvenih disciplina, prenoseći saznanja o različitim aspektima Zoranićeva djela, Zoranićevom životu, tiskarstvu i knjižarstvu u 16. stoljeću, a bila je također predstavljena i uloga Petra Zoranića u hrvatskom i svjetskom planinarstvu.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2018 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.