Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142Raspis za BMC International Summer Climbing Meet

petak, 07.12.2018.

Nakon jednogodišnje stanke, BMC ponovo poziva zainteresirane da se prijave na njihov International Summer Climbing Meet, koji će se održati od 12. do 19. svibnja na Llanberis Passu u Walesu.

Pozivamo kandidate da se prijave i nadamo se da ćemo moći poslati dvoje kandidata (ženu i muškarca). Organizator zadržava pravo poziva samo jednog kandidata, ukoliko bude mnogo prijavljenih.

Prednost imaju kandidati koji do sada još nisu sudjelovali na skupovima BMC-a. Prijaviti se mogu penjači/ce koji su već iskusni u penjanju "trad" smjerova (minimalno dvije godine iskustva s postavljanjem i skidanjem međuosiguranja), a prijavi moraju priložiti karton s 10 ispenjanih neosiguranih smjerova u posljednje dvije godine. Karton mora sadržavati uobičajene značajke (ocjena, dužina, datum, partner, ime smjera, područje, način). Također molimo priložiti fotografiju ili scan iskaznice HPS-a s markicom za tekuću godinu.

Komisija za alpinizam pokriva troškove sudjelovanja (kotizaciju) u koje su uključeni smještaj, hrana, večernje prezentacije, penjanje s iskusnim partnerima te prijevoz s mančesterskog aerodroma. Sudionici sami organiziraju prijevoz do Velike Britanije te za isti snose troškove. Molimo kandidate da ne kupuju avionske karte prije nego što dobiju konačnu potvrdu o sudjelovanju od BMC-a sredinom veljače.

Prijave zaprimamo do 15. siječnja 2019. godine.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno pišite na alpinizam@hps.hr

40 godina PD Đakovo

40 godina PD Đakovo (21.01.2019.)

Planinarsko društvo Đakovo je osnovano 19. siječnja 1979. i ovih dana proslavlja svoj 40. rođendan. Cijela 2019. će biti u znaku tog jubileja. Prva događanja su već za nama.

21. Vincekov pohod

21. Vincekov pohod (21.01.2019.)

Međimurske brežuljke i ove su godine krasili mnogobrojni osmjesi i ozarena lica brojnih planinara i šetača. Stazu od 14,5 km prošlo je više od 3500 planinara i šetača, od toga 500-ak djece; članova iz 70-ak planinarskih društava iz Slovenije, Madžarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Standardizirane prezentacije za opću planinarsku školu

Standardizirane prezentacije za opću planinarsku školu (07.01.2019.)

Od početka 2019. godine na webu HPS-a dostupne su standardizirane prezentacije za sve nastavne teme iz programa opće planinarske škole. Standardizirane prezentacije usklađene su s programom školovanja i sadržajem »Planinarskog udžbenika« u izdanju HPS-a. Izrađene su suradnjom komisija za školovanje, vodiče te promidžbu i izdavačku djelatnost.

Google Search


hps.hr web

Vrijeme: Zavižan |Platak

Copyright 2019 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.