Međunarodni dan planina

Slavonska brda: Psunj, Papuk, Krndija, Požeška gora, Dilj gora.

Re: Međunarodni dan planina

PostPostao/la bedemgrad » 10. 12. 2018., 20:05

Da ne ispadne da ove godine nije bilo održano obilježavanje Međunarodnog dana planina na Papuku...
09.12.2018. po 13. put obilježili smo MDP na Papuku, u Parku prirode Papuk. Ovaj puta bili su to Graniti s Rusta, budući da je Park prirode Papuk ujedno i Geopark Papuk. Rust je najviši vrh na sjeveroistočnom grebenu Papuka i slabije je poznat i posjećen od drugih Papučkih vrhova. Zanimljive su njegove granitne stijene rasprostranjene po cijelom grebenu i pogledi na osnovni greben Papuka iz posve nove perspektive. Preko Rusta vodi planinarska obilaznica Jubilarni Jankovački planinarski put o kojoj brine PD Bršljan Jankovac iz Osijeka.
I ove godine MDP na Papuku okupio je velik broj planinara (oko 300) najviše iz Slavonije, a zatim i iz drugih dijelova naše zemlje. Bile su organizirane dvije rute - kraća u trajanju 3,5 sata i duža u trajanju od 5 sati. Prije i nakon hodanja u šatoru na imanju Nik u selu Krajna bila je organizirana zakuska i topli napitci. Vrijeme nam je bilo malo sunčano, malo oblačno, malo ugodno, malo prohladno, sve u svemu dobro za hodanje, bez padalina, što je i najvažnije. Pohod je osiguravao HGSS stanice Orahovica, Požega i Osijek, a vodiče je organizirala Stanica vodiča Slavonije, cjelokupna organizacija od strane Parka prirode Papuk, kao i svake godine do sada. Pokroviteljstvo Slavonski planinari i Hrvatski planinarski savez.
Vidimo se dogodine...

https://photos.app.goo.gl/3AaAEc9uhSi6pCBF7
bedemgrad
 
Postovi: 213
Pridružen/a: 04. 04. 2011., 16:12

Re: Međunarodni dan planina

PostPostao/la bedemgrad » 15. 11. 2019., 19:02

Najava ovogodišnjeg MDPa! Svakako dođite, bit će odlično... kao i svake godine!https://www.jankovac.hr/08-12-medunarod ... LvlNNtPVcc
bedemgrad
 
Postovi: 213
Pridružen/a: 04. 04. 2011., 16:12

Prethodna

Natrag na Slavonske planine

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron