Velika Golija ,Vitorog ,Malovan

Sve o planinama Slovenije i BiH, Alpama i svjetskim velegorjima od Anda do Himalaje...

Velika Golija ,Vitorog ,Malovan

PostPostao/la taipan » 03. 04. 2011., 12:47

zanima me ako netko zna sa situacijom oko tih planina u Bosni i hercegovini.Dali ima markacija ,satnice hoda,odakle se kreće,mine i slično.
Za Vitorog i Malovan vidio sam neke planinarske reportaže, a za Goliju bili su sa biciklima brdskim cestama iz rata.
taipan

Re: Velika Golija ,Vitorog ,Malovan

PostPostao/la takeadventure » 03. 04. 2011., 22:03

U magli se sjećam samo nekih markacija na Malovanu i Goliji. Ako ti šta pomaže pogledaj ove biciklističke ture:

Kupres - Malovan
Ljubunčić - Velika Golija
Glamoč - Vitorog

Na GE mapi i visinskom profilu uz svaku turu možeš vidjeti dokle možeš autom, a dalje ti nitko ne brani pješke prema satnici vicinskog profila :P. Kolni put vodi do vrha Velike Golije i Vitoroga, s tim da je onaj na V. Goliju samo za bolja off road vozila, a na Vitorog je kolni put bio pogodan i za osobna vozila.

Gore navedeni pristupi su prema meni dostupnim informacijama čisti od mina. Na Velikoj Goliji se ne smije lutati sjeverno od vrha prema Glamoču, a na Vitorogu južno od vrha prema Cincaru.

Poz.
M
takeadventure

PostPostao/la taipan » 08. 04. 2011., 23:21

Ti si mi i dao inspiraciju da posjetim te planine(pratim tvoju stranicu),ne snalazim se najbolje sa vis profilom i sl.
Možeš mi otprilike reći koliko se može od Ljubunčića autom( Reno Clio),te koliko bi bilo ostatak za hodati pješke.
predpostavljam da gore ima lijepih mjesta za prenočiti u šatoru?
taipan

PostPostao/la takeadventure » 09. 04. 2011., 21:42

Pristup osobnim autom od Ljubunčić na V. Goliju je bio prošle godine kada sam išao gore u vrlo lošem stanju. Strmo, razrovano sa krupnim kamenjem. Mislim da je daleko bolji pristup za auto iz Čelebića. Najvećim dijelom toga puta sam se spuštao i bio je u stanju dobrog makadama. Ako možeš pogledaj na Google Earthu pristup iz Čelebića sa ceste Livno - Grahovo i to je to. Dođeš tom cestom do visine od nekih 1450mnm i dalje ne ide autom osim nekim jako robusnim 4x4 vozilom. Mislim da od te točke bi imao nekih 1,5 - 2 h hoda do vrha. Izvora nema.

Otvori ovu skicu, plavo je za osobni auto, crveno je za pješke. Do ovog crvenog možeš i iz Ljubunčića ali je kolni put jako loš.

I da, jedna važna stvar. Mislim da pristupom od Čelebića negdje na početku makadama imaju rampu sa čuvarom zbog krađe drva. Ne vidim problem da propuste planinare u autu, ali treba provjeriti da kad se vraćaš bude rampa otvorena.

Za šator imaš mjesta gdje te volja.........
takeadventure

PostPostao/la taipan » 09. 04. 2011., 22:35

Hvala,na objašnjenju
taipan

Natrag na Planine Europe i svijeta

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.