POHOD OKOLICOM GORNJE RIJEKE na Kalniku

Najave i pozivi na izlete, izložbe i druga planinarska događanja, novosti iz rada planinarskih društava, o otvaranju planinarskih kuća i sl.

POHOD OKOLICOM GORNJE RIJEKE na Kalniku

PostPostao/la StefAN » 28. 03. 2012., 11:05

.

slika

Planinarsko društvo Kalnik iz Križevaca organizira

Tradicionalni Uskrsni pohod kroz klanac Šokot
do Grada Mali Kalnik 2012.

Tradicionalni Uskrsni pohod kroz potok i klanac Šokot uz istoimeni slap do grada Malog Kalnika, održati će se u Uskrsni ponedjeljak 9. travnja 2012. godine.

Polazi se iz središta mjesta Gornja Rijeka stazom 10(po SMAND-u), te se ide zapadno cestom do skretanja na makadamsku cestu desno kod kraja mjesta. Njome do vinograda, zatim desno uz potok do prvog slapa kroz živopisni krajolik. Poslije prolaska kroz klanac Šokot s više manjih ili većih slapova dolazi se do livada Bezđe, od njih se južno kroz šumu uspinje na brdo Belu Goricu. Od križanja putova šumovitim grebenom istočno do vidikovca na stijeni Kanclin(421 m). Nakon kraćeg odmora ide se dalje na istok do vidikovca Križnog kamena, tu je predviđen dulji odmor. Spuštanje stazom 10b(nije po SMAND-u) do slapova u potoku Deklišanec(Pesji potok).
Od njega uzbrdo istočno uz stjenovito šumoviti greben Puste Barbare do njezinog podnožja i velike livade. Tu se lijevo staza uspinje na Pustu Barbaru(460 m), gdje su desno istočno ostaci starog grada Mali Kalnik. Lijevo je odmorište za ručak iz ruksaka. Poslije silazak grebenom istočno i stazom 11(po SMAND-u) spuštanje u selo Deklešanec, te povratak cestom u Gornju Rijeku. Organizator pridržava pravo korekcije spomenute trase.

Okupljanje sudionika pohoda u središtu mjestu Gornja Rijeka do 9 sati kod bifea, od kada se polazi na pohod. Preporučuje se doći ranije, tako da se upoznaju sudionici s znamenitostima mjesta i okolice.

Sve zainteresirane molim da se jave radi organizacije prijevoza Stjepanu Jembreku na mobitel
095/ 862 3198(molim SMS-om), te 095 845 8509 ili na stjepanjembrek@gmail.com
Okupljanje Križevčana i polazak će biti do 8 sati u bifeu Gornji grad u Križevcima
Trajanje pohoda je od 4 - 5 sati hoda.

Tvrtka SMAND izrađuje planinarske karte i drugu planinarsku literaturu:
http://www.smand.hr/prikaz.php
StefAN
 
Postovi: 136
Pridružen/a: 05. 04. 2011., 07:04

Natrag na Planinarske obavijesti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

cron