Blagoslov Kapelice Hrvatskih Mučenika Mosor - Šatorak!

Najave i pozivi na izlete, izložbe i druga planinarska događanja, novosti iz rada planinarskih društava, o otvaranju planinarskih kuća i sl.

Blagoslov Kapelice Hrvatskih Mučenika Mosor - Šatorak!

PostPostao/la Apocalypso » 17. 09. 2013., 08:07

Blagoslov Kapelice Hrvatskih Mučenika Mosor - Šatorak!

slika

Na poziv dugopoljca i našeg dragog prijatelja i planinara don Dražena Balića, prošlu subotu (14. Rujna 2013. u 11 sati) smo prisustvovali svetoj misi i blagoslovu kapelice Hrvatskih mučenika na sjevernim padinama Mosora – predjelu Šatorak na 750 m nadmorske visine.

Domaćini, članovi HPD-a Ljubljan Dugopolje su nas informirali da je od ideje do početka izgradnje u travnju 2012. trebalo pet godina, a završetkom u rujnu 2013. se zbrojilo 1838 radnih sati. Sav posao su volonterski odradili mještani Dugopolja i planinari HPD-a Ljubljan pod vodstvom članova Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, uz bezrezervnu pomoć Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i podršku pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja.

Kapelica Hrvatskih mučenika je zidana u betonu i obložena kamenom dok je drveni krov pokriven kamenim pločama, a sve s mislima na bl. Alojzija Stepinca, dugopoljskog župnika don Šimuna Karamana koji je ubijen na Mosoru, mladog dugopoljskog svećenika Jozu Čulina, te mn... .. .

Read more:
Blagoslov Kapelice Hrvatskih Mučenika

lp,
Teo
Apocalypso
 
Postovi: 32
Pridružen/a: 15. 07. 2012., 18:07

Natrag na Planinarske obavijesti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron