Akcija čišćenja i uređenja staza prema Sv. Roku (Takalo/Rogl

Najave i pozivi na izlete, izložbe i druga planinarska događanja, novosti iz rada planinarskih društava, o otvaranju planinarskih kuća i sl.

Akcija čišćenja i uređenja staza prema Sv. Roku (Takalo/Rogl

PostPostao/la Apocalypso » 23. 10. 2013., 07:13

Akcija čišćenja i uređenja staza prema Sv. Roku (Takalo/Roglići - Sv. Roko

slika

Prošli vikend smo iskoristili lijepo vrijeme da napravimo još jedan korak u smjeru ostvarenja plana o uređenju svih staza pod upravom HPD-a Sv. Jure prije prvih snjegova. Mala, ali vrijedna ekipa se okupila u Župi te krenula iz dva smjera kako bi obuhvatili obje staze koje iz Župe vode prema Čuliji gdje je ujedno bilo i dogovoreno pregrupiranje po završetku prvog dijela akcije.

Nakon kratkog vijećanja pala je odluka da se dio ekipe zadrži na Čuliji te se pozabavi radovima na planinarskoj kućici i naravno pripreme objed za one mlađe i poletnije koje je dopao zadatak da naoružani do zuba krenu put Jelića i Svetog Roka.

Jelići su se ujedno pokazali i kao najzahtjevniji dio jer je duga i oštra zima imala poguban učinak na vegetaciju koja je popadala po stazi u tolikoj mjeri da je na nekoliko mjesta bilo nužno retrasirati i izmjestiti stazu kako bi se obišli dijelovi na kojima su stoljetne jele napravile nepremostive prepreke.... .. .

Read more:
Uređenje staza na Župskom dijelu

lp,
Teo
Apocalypso
 
Postovi: 32
Pridružen/a: 15. 07. 2012., 18:07

Natrag na Planinarske obavijesti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

cron