ZIMSKO HODOČAŠĆE NA SVETU GERU

Najave i pozivi na izlete, izložbe i druga planinarska događanja, novosti iz rada planinarskih društava, o otvaranju planinarskih kuća i sl.

ZIMSKO HODOČAŠĆE NA SVETU GERU

PostPostao/la StefAN » 18. 01. 2014., 06:41

slika

Pozivamo zainteresirane planinare na

21. tradicionalno zimsko hodočašće na Sv. Geru

u nedjelju 26. siječnja 2014.godine

Organizira se automobilima, autobusom ili kombinacijom vlak – autobus. Dogovor s organizatorom oko prijevoza.

Plan pohoda:
8,30 dolazak u Sošice, kava ili ćaj u mjesnoj gostionici,
9:00 krećemo preko zaselka Boići ,krateći dva puta cestu nakon 2 sata do Maličevog krča te još pola sata livadama mimo vojarne na vrh.
11:30 Dolazak na vrh Sv. Gere (1178 m/nv)
12:00 Liturgijsko slavlje te nakon mise, druženje, kuhano vino ili čaj, uspon na vidikovce

- 13:15 Polazak do planinarskog doma Vodice (835 m/nv), 2 sata hoda, objed te povratak najkasnije u 16:45 silazak u Sošice, 40 min /
- Ili silazak istim putem u Sošice, moguće je obići jamu Jazovku ili posjetiti samostan sestara Bazilijanki gdje je Etnografski muzej. Zainteresirani se mogu spustiti do planinarskog doma Gospodićna (trebaju euri) na slovenskoj strani planine.

DALJINAR/SATNICA: Uspon do Sv. Gere traje 2,5-3 sata. Silazak (preko Vodica) do Sošica traje 2,5-3 sata. Ukupno : 5-6 sati
OPREMA: Potrebna je planinarska oprema za zimske uvjete - u skladu s vremenskom prognozom i za niske temperature : zimske gojzerice, štapovi, gamašne, preobleka, čeona lampa.
Na vrhu Svete Gere nema čvrstog objekta osim omanjeg skloništa u kapelici, sve se odvija na otvorenom. Eventualno se može kupiti čaj,kuhano vino a suhu hranu ponesite sa sobom.
Potrebna je kompletna zimska oprema i dobra kondicija za one koji kreću prema vrhu! Na vrhu zna biti neugodno vjetrovito i hladno pa se treba dobro obući. Planinarske staze dobro su označene, a zbog velikog broja prisutnih planinara formira se duga kolona prema vrhu Sv. Gere koju samo treba slijediti i ne izdvajati se iz grupe.
Povratak po dogovoru

Prijave Križevčana za pohod kod Stjepana Jembreka na 095 845 8509(molim SMS-om) ili na stjepanjembrek@gmail.com

Slićno:
http://www.hpd-kapela.hr/docs/POZIV_Gera2014.pdf
http://www.zagreb-matica.hr/index.ph...=17&Itemid=119
StefAN
 
Postovi: 136
Pridružen/a: 05. 04. 2011., 07:04

Natrag na Planinarske obavijesti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

cron