Dust off your hiking skills: Hodočašće Sv. Iliji na Biokovu

Najave i pozivi na izlete, izložbe i druga planinarska događanja, novosti iz rada planinarskih društava, o otvaranju planinarskih kuća i sl.

Dust off your hiking skills: Hodočašće Sv. Iliji na Biokovu

PostPostao/la Apocalypso » 15. 07. 2014., 08:49

Dust off your hiking skills: Hodočašće Sv. Iliji na Biokovu

slika

U obnovljenoj crkvici Sv. Ilije, na istoimenom vrhu, u Parku prirode Biokovo, u subotu, 19. srpnja, služit će se tradicionalna Sveta misa povodom svetkovine Sv. Ilije a misno slavlje će kao i obično predvoditi don Dražen Balić, s početkom u 10:00 sati.

Sveti Ilija je jedan od najsurovijih Biokovski vrhova što ovo misno slavlje čini jednim od najnepristupačnijih u Hrvatskoj, pa treba imati u vidu da bez obzira koju varijantu uspona odaberete uspon će bit i dug i zahtijevan i stoga je poželjno da se krene što ranije to bolje, po mogućnosti ranom zorom prije prvih zraka sunca.

Do vrha se može iz nekoliko pravaca, sa južne strane iz Basta (dvije različite varijante), te s Lokve BPS-om preko Čulice i Radića stanova, dok se sa sjeverne strane nudi pregršt markiranih i nemarkiranih smjerova uspona od koji je najpopularniji a ujedno i najlakši onaj koji vodi iz Dedića (Rastovca) preko Dobr... .. .

Read more:
Dust off your hiking skills

lp,
Teo
Apocalypso
 
Postovi: 32
Pridružen/a: 15. 07. 2012., 18:07

Natrag na Planinarske obavijesti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron