TI BIRAŠ: Hodočašće Svetom Juri na Biokovu

Najave i pozivi na izlete, izložbe i druga planinarska događanja, novosti iz rada planinarskih društava, o otvaranju planinarskih kuća i sl.

TI BIRAŠ: Hodočašće Svetom Juri na Biokovu

PostPostao/la Apocalypso » 21. 07. 2014., 08:35

TI BIRAŠ: Hodočašće Svetom Juri na Biokovu

slika

Već od malih nogu svi od nas imaju velika očekivanja! Najprije trebaš učiti, pa naći dobar posao, pa na kredit uzeti auto kojeg rijetko voziš i nadati se da ćeš uživati u životu kad otplatiš sve dugove, i kupiš sve one stvari koje ti ne trebaju, sa novcem koga nemaš, da bi impresionirao ljude do kojih ti nije stalo! Ili? Ili nećeš vjerovat, možeš zaboravit sve to, krenut sa nama na tradicionalno hodočašće Svetom Juri i uživat u nedirnutoj prirodi posve besplatno. TI BIRAŠ!

Iako je Sveti Jure prvi proljetni blagdan poslije Uskrsa, koji se slavi 23. travnja, zbog specifičnih vremenskih uvjeta koji vladaju na najvišem vrhu Biokova, datum hodočašća i misnog slavlja u crkvici Svetog Jure pomaknut je na zadnju subotu u mjesecu srpnju. Unatoč tome što se do vrha može doći i autom, na svetkovinu većina vjernika tradicionalno dolazi pješke i to uglavnom stazama sa sjeverne strane, od kojih je najpopularnija ona koja iz zaseoka Milići u općini Zagvo... .. .

Read more:
Hodočašće Svetom Juri na Biokovu

lp,
Teo
Apocalypso
 
Postovi: 32
Pridružen/a: 15. 07. 2012., 18:07

Natrag na Planinarske obavijesti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.