Rekordan broj hodočasnika na misnom slavlju na Sv. Iliji

Najave i pozivi na izlete, izložbe i druga planinarska događanja, novosti iz rada planinarskih društava, o otvaranju planinarskih kuća i sl.

Rekordan broj hodočasnika na misnom slavlju na Sv. Iliji

PostPostao/la Apocalypso » 23. 07. 2014., 07:23

Rekordan broj hodočasnika na misnom slavlju na Sv. Iliji

slika

Kako smo i najavili, u crkvici Sv. Ilije, na istoimenom vrhu, u Parku prirode Biokovo, u subotu, 19. srpnja s početkom u 10:00 služena je 'najnepristupačnija' Sveta misa u Hrvata prigodom svetkovine Sv. Ilije.

Misu je kao i obično predvodio don Dražen Balić pa bih prije svega iskoristio priliku da mu se još jednom zahvalim, kako u ime HPD-a Sv. Jure kao organizatora tako i u ime svih hodočasnika koji su uveličali ovaj događaj, jer bez njega ne samo ova već i mnoge druge mise po Hrvatskim vrhovima ne bi bile moguće.

Uz don Dražena svetu je misu služio i Don Mate Škaričić župnik župe Kraljice Mučenika iz Raduna (Kaštel stari) čime je kako je rekao ispunio želju o pohodu na Sv. Iliju koja se rodila još dok je bio na službi u Brelima ali ju je zbog spleta okolnosti ostvario tek sada kad je otišao na službu u Kaštela.

Planinari su pristizali iz svih smjerova, sa južne strane iz Basta preko Osičina ili Vraca dok je sa sjeverne strane najpopularnija bila varijanta uspona iz Dedića. Naravno ovo važi za one koji su bili na jednodnevnim turama. Oni koji su se pak odlučili na etapni uspon i višednevni boravak na Biokovu su mahom pohrlili autima prema Kaocima i onda nastavili dalje prema Sv. Iliji uz noćenje na Stražb... .. .

Read more:
Stanići - Kaočka glavica - Spilice - Stražbenica - Mišino jezero - Lipa glavica - Radića kamenica - Sv. Ilija - Vražji klanac - Dobri dol - Dedići

lp,
Teo
Apocalypso
 
Postovi: 32
Pridružen/a: 15. 07. 2012., 18:07

Natrag na Planinarske obavijesti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.