Uređene staze i postavljeni žigovi na Sv. Roku, Sutvidu i Ču

Najave i pozivi na izlete, izložbe i druga planinarska događanja, novosti iz rada planinarskih društava, o otvaranju planinarskih kuća i sl.

Uređene staze i postavljeni žigovi na Sv. Roku, Sutvidu i Ču

PostPostao/la Apocalypso » 02. 09. 2014., 12:31

Uređene staze i postavljeni žigovi na Sv. Roku, Sutvidu i Čuliji

slika

Zbog velikog obima planiranih aktivnosti, ovaj vikend smo bili primorani raspodijeliti se na dva fronta, pa tako dok se jedna grupa u sklopu projekta kultiviranja zapuštenih pastirskih staza na sjevernim padinama Biokova, borila sa makijom i niskim raslinjem te pokušala trasirati staru i zapuštenu pastirsku stazu koja iz donjeg Rastovca preko Šutina točila i Jagodnika vodi do vode i novo postavljenog kontejnerskog skloništa na Kalama, druga grupa se uputila prema Župskom dijelu Biokova. Plan je bio da se krene iz zaseoka Roglići put Čulije i tu se postave prva dva žiga, jedan na planinarskoj kući 'Akademik Josip Roglić' a drugi na Čulijski vrh te se potom nastavi prema Sv. Roku te markira jesenas prokrčeni odvojak sa Vlake prema Sutvidu i naposljetku ugrade žigovi na vrhove Sutvid i Sv. Roko.

Svi zadaci postavljeni pred polazak su i realizirani, što znači da je župski dio Biokova sada bogatiji za četiri nova žiga i novo markiranim i trasiranim odvojcima prema Sutvidu i Čulij što će svakako doprinijeti popularizaciji ovog atraktivnog ali nepravedno zapostavljenog dijela Biokova čija će potpuna revitalizacija bit kompletirana kada dposve dovršimo projekt na kojem radimo već neko vrijeme i povežemo spomenute vrhove sa vrhom Kimet čime bi premostili Bikovo na još jednom mjestu i planinarima omogućili interesantnu opciju za nastavak puta prema južnim obroncima Biokova.

Ono na čemu smo izgubili najviše vremena je odvojak sa Vlake prema Sutvidu, stazica je protršena, posaliđana, podzidana na nekoliko mjesta te markirana od odvojka do samog vrha koji svakako treba posjetiti ukoliko se nađete na ovom dijelu Biokova. Ako ni zbog čega drugo onda zbog predivnih vidika koje nudi bez obzira na to u kojem se smjeru okrenete, Čvrsnice i Prenja na sjeveru, Matokita i Sv. Mihovila na istoku... .. .

Read more:
Uređene staze i postavljeni žigovi na Sv. Roku, Sutvidu i Čuliji

lp,
Teo
Apocalypso
 
Postovi: 32
Pridružen/a: 15. 07. 2012., 18:07

Natrag na Planinarske obavijesti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.