5. zimski obilazak LPO

Najave i pozivi na izlete, izložbe i druga planinarska događanja, novosti iz rada planinarskih društava, o otvaranju planinarskih kuća i sl.

5. zimski obilazak LPO

PostPostao/la StefAN » 02. 01. 2015., 15:27

Obilazak LPO kod Ludbrega

Peti zimski obilazak LPO u utorak 6. sijećnja 2015. godine
Dragi planinari i planinarke te ljubitelji prirode i čistog zraka !

Povežite na najbolji mogući način, Ludbreškom planianrskom obilaznicom: prijelaz iz planinarske 2014-te u 2015 tu .

Planinarska društva Ludbrega ,

pozivaju Vas na 5. Novogodišnji pohod po Ludbreškoj planinarskoj obilaznici, preko brda i dolina, pored vinograda i klijeti, kroz močvare, šume i potoke, pored prekrasnih jezera i rijeka u zaleđu Ludbrega. Zovu Vas vidici, sa nekih prekrasnih brežuljaka, na gradić osnovan u doba starih Rimljana.

Okupljamo se od 8 do 9h, 6.1.2015. pored picerije Shark, pored Svetišta Predragocjene Krvi Kristove . Dan je utorak i praznik je. Slobodan dan. (Tri Kralja)

Krećemo u 9h, na jedno od najpoznatijih svetišta u Hrvatskoj, slikamo se, te nastavljamo pored dvorca Batthyani u Centar Svijeta. Kratko se zadržavamo u Centru Svijeta (gdje je Ludberga uništila Nečastivog takvom silinom da je probio kroz središte zemlje i izbio na otočiću Antipod u Tihom oceanu), nastavljamo pored rodne kuće Mladena Kerstnera i Župne crkva Presvetog Trojstva , skrećemo na otok Mladosti te pored lijepih jezera nastavljamo , prvo ravnom , a kasnije brdovitom trasom LPO.

Odmorište i okrijepa, gdje će nas pričekati topli grah, legendarna ludbreška vina, kuhana vina, čaj , fini kolači, je na pola puta, u predjelu zvanom Vinograci, u prekrasnom prirodnom ambijentu , u klijeti Liljane i Miljenka Gerića. ( Nekima poznatoj kao i KT 2, Rudijeve obilaznice) . Mjesto je blizu KT5 LPO-a. ( Lijepo se vidi na skici mape u prilogu )

Put će nas dalje voditi preko grebena Lajdiber i tamne šume, na svjetlo vinorodno područje Sigečak , sa prekrasnim Sv.Vinkom od 14m, sa kojeg vladaju najljepši pogledi na Ludbreg i okolinu. Ispod se nalazi lijepi restoran Arabela.

Pohod završava u Restoranu , Arabela gdje ćemo između 16 i 17h podijeliti priznanja i značke, te ovjeriti dnevnike, svima koji na polasku nabave dnevnik i prođu cijelu trasu LPO-a.

Potrebna je osnovna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima . Voda ili zamjena za vodu i hrana u ruksaku prema želji i potrebi za 7 sati hodanja.

Radi organizacijskih potreba, ukoliko ste u mogućnosti, zamolili bi Vas najavu dolaska sa brojem sudionika.

Sve informacije :
Damir Klarić : 098-267-067, Liljana Habrka : 091-1847-425 , Đurđica Klarić : 098-1784-914

Najljubaznije Vas molimo da, ako ste u mogućnosti, pozivnice podijelite svim zainteresiranim prijateljima, rodbini, suprugama, muževima, djeci ili kome već želite.


Zainteresirani iz Križevaca molimo nazvati Stjepana Jembreka na 095 845 8509
StefAN
 
Postovi: 136
Pridružen/a: 05. 04. 2011., 07:04

Natrag na Planinarske obavijesti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron